9 ŞUBAT DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika, 9 ŞUBAT DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ
Haberin Tarihi: 8.2.2018 17:30:00 - Okunma Sayısı:2201 defa okundu.

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdurrahman Enis Özdemir bir açıklama yaptı.

                    9 ŞUBAT DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdurrahman Enis Özdemir bir açıklama yaptı.

Özdemir, ilçemiz umuma açık yerlerde tütün ve mamullerinin tüketilmesi konusunda sıfır noktasına geldiğini ifade ederek, Eğirdir Kaymakamlığı ve İlçe Tütün Kontrol ve Denetim Ekipleri tarafından denetimlerin 2018 yılı içerisinde de aynı titizlikle devam edeceğini söyledi.

     

Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdurrahman Enis Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Dünya Sağlık Örgütü tarafından 09 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde de aynı tema ile farklı etkinlikler yapılmaktadır. Tütün kullanımının  yaygınlığı, tütün bağımlılıklarının da önünü açması ve son yıllarda tütüne bağlanma yaşının giderek aşağılara düştüğü görülmektedir. Bilindiği gibi pek çok kanser hastalığının ve akciğer hastalığının kökeninde tütün kullanımının bulunduğu bilinmektedir. Akciğer kanserinin önde gelen nedeni sigaradır. 09 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü sigaradan kurtulmak için bireysel olarak çok değerlidir. Ancak bir hastalık olarak kabul edilen bu davranıştan kurtulabilmek için sağlık çalışanlarının desteği de çok önemlidir. Vatandaşlar sağlık çalışanlarının kanıta dayalı bilimsel araştırmaların ışığında destek ve yardım hizmetlerine rahatlıkla ulaşabilirler.

            Bilindiği gibi günümüzde en önemli hastalık etkeni ve ölüm nedenlerinden birisi sigara içimidir. Önlenebilir olan bu olumsuz alışkanlık ülkemizde ve dünyada ne yazık ki milyonlarca insanın sağlığını tehdit eden konumunu halen sürdürmektedir. Tütün endüstrisinin süreklilik içinde yürüttüğü politika ve yaklaşımları hemen her gün sigara içen gruba, çoğunluğu çocuklar, gençler ve kadınlardan oluşan yeni bireyler katmaktadır. Bu kadar tehlikeli bir oyuna dur diyebilmek için ise örgütlü ve güçlü bir mücadele gerekmektedir.

            Bu çerçevede ilçemiz Tütün Kontrol Kurulu denetim ekipleri  4207 Sayılı Kanunun uygulanması ile ilgili denetimlerini sürdürmektedirler.

Bu denetimler neticesinde ilçemiz umuma açık yerlerde tütün ve mamullerinin tüketilmesi sıfır noktasına gelmiştir. İhlal tespit edilen işletmelere yönelik idari yaptırım kararı (İdari Para Cezası ve İşyeri Kapatma Cezası) Kaymakamlığımız ve İlçe Tütün Kontrol ve Denetim Ekipleri tarafından taviz verilmeden uygulanmaktadır. Bu noktada halk sağlığını etkileyen en önemli faktörlerden birinci sırada yer alan Tütün Ürünleri Kullanımı ve Pasif İçiciliği Engelleme konusunda başarılı sonuçlar alınmıştır. Bu kapsamda 2018 yılı içerisinde de umuma açık yerlerin denetimleri aynı titizlikle devam edecektir.

Sigara içen ve sigarayı bırakmak isteyen tüm vatandaşlarımızı 09 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününü başlangıç kabul ederek Isparta merkezde bulunan sigara bıraktırma polikliniklerine davet ediyoruz."

 

 

    SİGARA BIRAKTIRMA POLİKLİNİKLERİ VE TELEFON NUMARALARI

Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sigara Bıraktırma Polikliniği : 2329379

KETEM Sigara Bıraktırma Polikliniği                                        : 2117286

İl Tütün Kontrol Kurulu Birimi                                                   : 2116779 / 2116780

Sağlık Bakanlığı Sigara Bırakma Destek Hattı                           : Alo 171

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap