İYİ Parti Eğirdir İlçe Kongresi yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İYİ Parti Eğirdir İlçe Kongresi yapıldı
Haberin Tarihi: 10.2.2018 16:21:00 - Okunma Sayısı:6398 defa okundu.

İYİ Parti Eğirdir İlçe Kongresi yapıldı

İYİ Parti Eğirdir İlçe Kongresi yapıldı

Kurucu Başkan F. Özgür Tandoğan güven tazeledi

İYİ Parti Eğirdir İlçe Teşkilatının 1. Olağan Kongresi 10 Şubat 2018 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

            Belediye toplantı salonunda (Vergi Dairesi Üzeri) saat 10.00'da başlayan toplantının Divan Başkanlığını, İYİ Parti İl Başkanı Mustafa Şimşek yaparken Başkan yardımcılığını Hasan Büyükçam, katiplikleri de İbrahim Yıldırım, Tuba Karaca ve Merve Gönüllü yaptı.

            İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, MHP Isparta eski Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta İl Başkanı Mustafa Şimşek, İl Başkan Yrd. Yılmaz Ertekin, İl Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Yıldırım, Ali Karcı, Fatma Uçarlar Ozan, Kemal Erdil, Atabey İlçe Başkanı Ata Kalaycı, Aksu İlçe Başkanı Mehmet Demir, Senirkent İlçe Başkanı İbrahim Topçu ve yönetim kurulu üyeleri, ADD Eğirdir İlçe Başkanı Erdoğan Öngün, CHP Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet Kaş, DP Eğirdir Belediye Meclis Üyesi Hasan Bilal Taran, MHP Eğirdir Belediye Meclis Üyeleri Şükrü Savaş ve Ramazan Kurt, Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalkın, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün yanısıra partililerin katıldığı kongrede, okunarak ibraya sunulan faaliyet raporu ve mali rapor oybirliğiyle kabul edildi.

            Toplantıda ilk konuşmayı İYİ Parti Isparta İl Başkan Yrd. Fatma Uçarlar Ozan yaptı.

            "Köprü olmuş medeniyet üstünde,

            Camilerin, türbelerin üst üste

            Benimlesin hayalimde ve düşte

            Hasret alevin köz olmaz Eğirdir…

            Ata’mıza hediyen Can adası,

            Altınkum’dur sevdaların rotası,

            Babasultan gönüllerin potası,

            Seni sevmeyen öz olmaz Eğirdir…" dizeleriyle konuşmasına başlayan Uçarlar şunları söyledi:

            İYİ Parti Isparta İl Başkan Yrd. Fatma Uçarlar:

            "İYİ Parti, milletimize kavga yerine huzur ve güvenlik verecektir."

            “Kurulumuza katılan saygıdeğer İYİler, İYİlikte buluşanlar, “Türkiye İYİ olacak” sloganımız ile yola çıkanlar ve sesimiz, soluğumuz olan basınımızın fedakar temsilcileri…

            Yedi renkli gölü olan EĞİRDİR ilçesi 1. Olağan  kongresine hoş geldiniz.

            Genel başkanımız Sayın Meral Akşener’in dediği gibi İYİ Parti CESURLAR hareketidir. Şuan içinde bulunduğumuz dönemde böyle bir hareketin içinde olmak her yüreğin harcı değildir. Bu yüce yürek, siz değerli katılımcıların yüreğidir. Bu yüce yürek Genel Başkanımız Meral Akşener’in yüreğidir.

            Milli birlik ve kardeşliğin azaldığı, halk arasında güven duygusunun, hukukun, basın özgürlüğünün kalmadığı, köylerden şehirlere, şehirlerden de yurtdışına, göçlerin akın akın devam ettiği, üretimin bitirildiği, milli eğitimde müfredatın içinin boşaltıldığı bir dönemi, adeta ikinci bir fetret dönemini yaşıyoruz.

            Atatürk’ün veciz ifadesi olan “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” Türkiye’nin dış politikasının pusulası olmuş iken, şimdi pusulamız şaşırmış, komşularımız ile dostluklarımız sıfırlanmış durumdadır.

            İYİ Parti dış politikada popülist yaklaşıma son vererek, yeniden iyi bir politika ile komşularımızla, yakın çevremizle ve bütün dünya ülkeleriyle dostluk ve işbirliği ilişkilerini kuracak, uygulanacak dış politika ile Türkiye İYİ olacaktır.

            İYİ Parti, göçlere, bilhassa donanımlı beyin göçlerine DUR diyecektir.

            İYİ Parti, milletimize kavga yerine huzur ve güvenlik verecektir.

            Öyleyse;

. Parti devleti değil, hukuk devleti isteyen herkesi ,

. Liyakat esasına göre yönetilen bir kamu düzeni  isteyen herkesi,

. Adil seçim, adil yönetim, adil yargı isteyen herkesi,

. Ayrımcılığın ve ötekileştirmenin olmadığı bir toplum isteyen herkesi

İYİ Partiye davet ediyoruz.

İYİ Parti sadece bizlerin değil, %100’ün umududur.

EĞİRDİR İYİ OLACAK

ISPARTA İYİ OLACAK

TÜRKİYE İYİ OLACAK

TÜM OYLAR İYİ DE BULUŞACAKKKKK."

İYİ Parti İlçe Başkanı Özgür Tandoğan:

            " Bu hareket, anaların elinde yoğrulan kadınlar hareketidir."

            Kongrede bir konuşma yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Özgür Tandoğan da, sözlerine "Bu güzel vatanımız için canlarını vermiş olan şehitlerimizin ruhları şad olsun. Afrin'de bu topraklar için mücadele eden ordumuz sağolsun, var olsun. Rabim onları korusun, yüceltsin, muzaffer kılsın" temennileriyle başladı.

            Tandoğan, konuşmasında şunları söyledi:

            "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı bu yolda Liderimiz Meral Akşener hanımefendinin rehberliğinde 'Medeniyet yolunu cesurlar döşer' inancıyla İYİ Parti kuruldu. Bizler de İYİ Partili olduk.

            Demokrasinin, liyakatın, hukuğun ve ekonominin tükendiği, korkunun egemen olduğu, Milletimizin mutsuz ve umutsuz olduğu şu zamanda bizler sessiz kalamazdık. Bu cesurlar hareketi, Milletimize güneş oldu, umut oldu.

            Türkiye İYİ olacak dedik. Kardeşlik gelecek, sen-ben, siz-biz olmayacak, tek bir vücut olacağız dedik. 'Senin dilin-rengin-dinin ne?' demedik. Yeter ki Vatan, yeter ki Bayrak de!, Aynı Çanakkale Muharebesindeki gibi biz de; 'TÜRK Vatansız olmaz, TÜRK bayraksız olmaz' dedik.

            Türkiye İYİ olacak diyoruz. Çünkü bizler bu milletin yüreğindeki şefkat ve kardeşliği biliyoruz. Öncelikle bizler İYİ olacağız ki toplum İYİ olsun. Biz inanacağız ki inandırıcılığımız olsun. Çıktığımız bu yolda başarılı olabilmek için liyakat kurallarına uyan, ilkeli, bağdaştırıcı ve sabırlı olacağız. Toplumun vatansever her ferdini kucaklayacağız.

            Amacımız, demokrasinin uygulandığı, adaletin işlediği, ekonominin güçlendiği, insanların mutlu olduğu bir ülke oluşturmak. Ülkemize iyi ve güçlü bir gelecek sağlamak. Bunun için de Ulu Önder Atatürk'ün açtığı yolda yürümek, Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve en önemlisi 'Ne mutlu TÜRKÜM' diyebilmekten geçiyor.

            Bu hareket İYİlerden oluşan, cesurlar hareketidir. Bu hareket, anaların elinde yoğrulan kadınlar hareketidir. Yorulmadan çalışacağız. Ayrıştırıcı değil, birleştirici olacağız. Gönülleri kırmak yerine gönülleri fethedeceğiz. Benlik değil, birlik olacağız. Biz olacağız. Çünkü biz Büyük Türkiye Cumhuriyetiyiz.

            Rabbim tüm cesurlar hareketinde olan İYİlerin yanında olsun. Doğruluktan ve dürüstlükten ayırmasın."

 

Nevzat Korkmaz:

“Ankara’da yakılan ateş, dalga dalga yayılıyor…”

            Dilek ve temenniler bölümünde bir konuşma yapan MHP Isparta eski Milletvekili Nevzat Korkmaz da kongrenin hayırlı olması dileklerinde bulunarak  “…Bu salonda bir çok kez beraber olduk. Bu kez bir başka misyonda, bir başka ufukla yine birlikteyiz. Türkiye’nin içinde bulunduğu, Türk milletinin içinde bulunduğu şartlarda vazife çıkartmış bu salonu dolduran hepimiz Türkiye’yi İYİ bir geleceğe, Türkiye’yi aydınlık bir geleceğe taşımak için burada toplanmış bulunuyoruz. Ankara’da sayın genel başkanımız Meral Akşener hanımefendi tarafından yakılan ateşin adeta bütün Türkiye’ye, dalga dalga yayıldığını ve bütün vatansever yürekleri ateşlediğini görmenin büyük mutluluğunu yaşıyorum. Isparta’nın en güzel ilçesi Eğirdir’imizde de bunu birlikte yaşamanın hazzını duyuyorum. Bu kongrenin başta Eğirdirimiz olmak üzere, Ispartamıza ve ülkemize ve bu davaya gönül vermiş her birinize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bundan sonra da görev alacak yönetimdeki arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan:

“BİZ MİLLETİN UMUDUYUZ…!”

            Daha sonra kürsüye gelen İYİ Isparta Milletvekili Nuri Okutan da bir konuşma yaptı. Okutan şunları söyledi: “…Bugün Eğirdir’de ilk kongremizi yapıyoruz. Herkes heyecanlı, bizler de heyecanlıyız. İlkleri yaşıyoruz. Bizler için fevkalade heyecan verici. Anadolu’nun her köşesinde gezilere katılıyoruz. Gittiğimiz her ilde beklediğimizin çok üstünde ilgiyle alakayla karşılaştık.  Biz şunu biliyoruz ki; Biz milletin Umuduyuz... Bizim için önemli olan; milletin umuduna cevap verebilmek, bu umudunu yönetime taşıyabilmek, bu umudunu taçlandırabilmek ve sonuçlandırabilmektir. Bunun yolu da el ele vererek bir su misali aktığımız her yeri yaşatabilmek, yeşillendirebilmek, herkesi kucaklamak, Anadolu’yu tekrar Türkiye’yi yeniden bir barış adası haline getirmek. Biz büyük bir imparatorluğun mirasçılarıyız. Anadolu’da umudu olan bizim coğrafyamızın, bizim medeniyetimizin de aslında gözü kulağıyız. Bu hareket böyle bir hareket”.

            İYİ PARTİ’nin isminin nereden geldiğine açıklık getiren Milletvekili Okutan; “Bizim partimizin ve isminin dahil bir misyonu var. Özü itibariyle biz Türkiye’ye tekrar barışı, huzuru getirmek, dingin insanların özgürce fikirliğini söylediği, insan olarak  faaliyetlerini, düşüncelerini özgürce yürütebildiği bir Türkiye olsun istiyoruz. Üretelim, barışalım, bölmeyelim-bütünleştirelim, çalmayalım-çaldırmayalım. Kötülüklere, zulme, adaletsizliğe, hukuksuzluğa dur diyelim. Dolayısıyla yeniden bir huzur adası, gelecekte çocuklarımızın geleceğini planladığımız bir ülke yapalım arzusundaydık. Ve onun için de isim arayışlarına geçildi. İYİ Parti oradan doğdu. “İ: iyi, Y: Yardımlaşma, İ: İnsan... Bütün bunlar vakıf kültürüdür, yardımlaşma kültürüdür, yardımlaşma medeniyetidir. Tarihi deneyimlerimizi, iyilikleri ve insanı merkezi içine alan bir yönetim anlayışını tekrar Anadolu’ya yaygınlaştırmak amacındayız. Burada hiç kimsenin geçmiş tecrübelerine, siyasi kimliklerine de bakmıyoruz, bakmayacağız. Herkes o parti kimliğiyle bizim partimizde yer alabilecek. Bütün kaygımız bu hissimizi, bu düşüncemizi kamuoyuna aktarabilmek. Bunu aktardığımızda biz zaten Türkiye’nin doğusuna-batısına, kuzeyine-güneyine her tarafına bu siyasi iletişimimizi, siyasi birlikteliğimizi iletebildiğimiz ölçüde artık milletin umudunun karşılığını vermiş olacağız” dedi.

            İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan: “Bu parti bir kişinin partisi değil, milletin partisi. Biz öyle bir teşkilatlanma yapacağız ki ülke demokrasisine, Türkiye demokrasisine sıkı sıkı bağlı, bu milletimizin geleceği olacak. Adaleti yeniden ihya edeceğiz. Zulmü ortadan kaldıracağız. Devleti yeniden ihya edeceğiz. Türkiye’yi iyilik hareketine dönüştüreceğiz” diye konuştu.

 

            Genel Başkan Meral Akşener’in mesajı okundu

            Konuşmalardan sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Eğirdir kongresi dolayısıyla gönderdiği mesaj okundu.

            Genel Başkan Akşener'in mesajı şöyle:

             “Medeniyetin yolunu cesurlar döşer diyerek çıktığımız bu yolda, aynı cesareti gösteren kahraman dava arkadaşlarım; İYİ Parti ve Milletim adına her birinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

            Bu topraklar için canını ortaya koymuş şehitlerimizin ruhları şad olsun. Vatan toprağı için mücadele eden Mehmetçiğimiz sağ olsun, var olsun. Bizleri bu çatı altında  buluşturan yüce rabbime şükürler olsun.

            Bizler İYİ Parti’deyiz. Çünkü bizler demokrasinin ayaklar altına alınmasına seyirci kalamıyoruz. Çünkü bizler, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı susup oturamıyoruz. Çünkü gençlerimiz mutsuz ve umutsuzken bizler mutlu olamıyoruz.  Çünkü bizler binlerce yıllık tarihimizin ve Atatürk’ün emanetini sahipsiz bırakamıyoruz. Çünkü bizler Türk Milleti’nin huzur içinde, refah içinde, çok daha İYİ bir Türkiye’de yaşayabileceğine inanıyoruz.

            Türkiye İYİ olacak dedik ve bu yolda tüm gücümüzle, sizlerle birlikte, Milletimizle birlikte emin adımlarla yürüyoruz. Henüz kuruluşumuz üzerinden birkaç ay geçmiş olmasına karşın “Ne mutlu bizlere ki” İYİ Parti Türkiye siyasetinde en ön sıradan yer edinmiş ve milyonların umudu olmayı başarmış bir hareket haline gelmiştir. Kurulamaz dediler kurulduk. Tutunamaz dediler tutunduk. Bugün de iktidar olamaz diyorlar andım olsun ki yarın da iktidar olduğumuzu göreceğiz.

            Her gün nefret saçanlar, topluma nifak sokanlar, kavga etmeyi maharet bilenler, koltuğa yapışmayı başarı sayanlar İYİ Parti’yi anlayamayacaklar.

            İYİ Parti bir kardeşlik hareketidir. İYİ Parti bir kucaklaşma hareketidir. Nefretin, kavganın, bağrışmanın hüküm sürdüğü kara bulutları dağıtmak için buradayız. Senin dilin ne demedik, senin inancın ne diye sormadık. “Ne olursan ol gel” diyen Mevlana misali toplumun her kesimine kucak açtık. Sizlere düşen görev il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle bu kucaklaşmayı yurdun dört bir köşesinde sağlamak olacaktır. Sizlere düşen görev liyakat sahibi her insanımıza partimiz içinde bir yol açmak olacaktır.

            Türkiye’nin İYİ olması için önce bizler İYİ olmalıyız. Kuruluşumuzda olduğu gibi bu sevgi mabedine katılmak ve milletine hizmet etmek için, kapımıza gelen milyonlarca vatandaşımız olacak. Her birini kucaklayın, her birini dinleyin. Ve samimi duygularla bu ülkeye hizmet etmek isteyen herkesi İYİ Parti çatısı altına davet edin.

            Bizler ne %40 ile ne %50 ile yetineceğiz. Bu mücadele %100’ün hayır duasını alana kadar devam edecektir.

            İYİ Parti sizlerin fedakarlıklarıyla bu günlere geldi ve inanıyorum ki sizlerin aklı ve azmi ile birlikte geleceğe yürüyecek.

            İlçe kongremiz hayırlı olsun. Allah hepimizin yolunu açık etsin.”

            Kongre sonunda yapılan seçimlerde, Eğirdir İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı Diş Hekimi F. Özgür Tandoğan güven tazeleyip başkanlığa yeniden seçilirken, İlçe Teşkilatı da şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU

ASİL ÜYELER

Ramazan Atay

Tahsin Taşbaş

İlhan Birtane

Ahmet Çevik

Mehmet Ağaçayak

Serdar Özdemir

Erol Kılınç

Hüseyin Demirtaş

Muhammet Yavuzaslan

Hakan Avcular

Fatma Karaca

Aylin Savaş

Canan Yiğitbaşı

Tuba Karaca

Banu Tandoğan

Merve Gönüllü

Sezai Üzmen

Hüseyin Öcal

Özgür Okutan

Erkut Savran

Hüseyin Yılmaz

Hacer Karaca

YEDEK ÜYELER

Funda Yakut

Ayşe Okutan

Şahin Ertürk

Ali Görgülü

Samet Samyeli

Melek Ersan

Yurdagül Savaş

Umuş Verda Yiğitbaşı

Ali Özbek

Gülay Gündüz

Fatih Gönüllü

İsa Tilki

İbrahim Karakılıç

Ünzile Öçal

Ezgi Ağaçayak

Selma Evrensel

Şerife Dilek Akşit

Ayşegül Yavuzaslan

Aykut Yakut

Mukaddes Atay

Sultan Taşbaş

Yurdagül Savaş

Emine Ağaçayak

İL DELEGE LİSTESİ

ASİL

Fazlı Özgür TANDOĞAN

Tahsin Taşbaş

Ahmet Çevik

Mehmet Ağaçayak

Serdar Özdemir

Erol Kılınç

Hüseyin Demirtaş

Mülkiye Yavuzaslan

Fatma Karaca

Aylin Savaş

Canan Yiğitbaşı

Tuba Karaca

Banu Tandoğan

Merve Gönüllü

Özgür Okutan

Mukaddes Atay

Ali Görgülü

Erkut Savran

Melek Ersan

Yurdagül Savaş

Yurdagül Savaş

Umuş Verda Yiğitbaşı

Ali Özbek

Samet Samyeli

Aykut Yakut

Gülay Gündüz

Fatih Gönüllü

Funda Yakut

Yaşar Ayşe Yakut

Ahmet Turgut

Ünzile Öçal

Ezgi Ağaçayak

Emine Ağaçayak

Ayşe Okutan

Şerife Dilek Akşit

Nurten Okutan

Ramazan Kabak

İsa Tilki

İbrahim Karakılıç

Şahin Ertürk

Osman Uysal

İsmail Furkan Çelik

Faruk Gülsat

Halil Tilki

Ebru Çevikbaş

Selma Evrensel

Ayşegül Yavuzaslan

YEDEK

Abdullah Işıdan

İsmail Erdem

İlker Akarsu

Yaşar Akçimen

Mustanhan Kartal

Ramazan Metin Mutlucan

Hüseyin Özdamar

Onur Sarıtaş

Selman Oğuz

Berkay Akçimen

Nurten Erdem

(AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap