MHP İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ VE EĞİRDİR İLÇE MECLİS ÜYELERİ BASIN AÇIKLAMASI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MHP İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ VE EĞİRDİR İLÇE MECLİS ÜYELERİ BASIN AÇIKLAMASI
Haberin Tarihi: 8.3.2018 12:09:00 - Okunma Sayısı:3892 defa okundu.

MHP İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ VE EĞİRDİR İLÇE MECLİS ÜYELERİ BASIN AÇIKLAMASI

MHP İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ VE EĞİRDİR İLÇE MECLİS ÜYELERİ BASIN AÇIKLAMASI

            02 mart 2018 tarihinde Eğirdir İlçesi seçilmiş İlçe Yönetimi parti tüzüğü gereği Merkez Yönetimce işten el çektirilerek görevden alınmıştır.

            02 Mart 2018 tarihine kadar Mustafa Bozkurt adlı üyemize gerek üyeliği süresi içerisinde katılması geren toplantılara katılmadığı, ilçe yönetiminin işlerini kolaylaştırmaktan daha ziyade zorlaştırıcı eylem ve hareketlerinden dolayı İl Disiplin Kuruluna sevk edilebileceği, hakkında sözlü ikazlar ile hatırlatmalarda bulunulmuştur.

İlçe Yönetim kurul tutanaklarında gündem maddesi olarak anılan şahsın ismi ile gündem oluşturulmuş ve ilçe yönetimi olarak iyi niyetli yaklaşımla yapıcı olarak davranışlarına dikkat etmesinin sağlanması için ikazlar yapılmıştır.

07.Mart 2018 günü anılan bu kişi MHP Eğirdir İlçe Başkanı sıfatı ile sadece medya kişiliği olan gazetecilik mesleğinin etiğine saygı duymayan kişinin sağladığı imkanlar ile; açıklama, görüş ve İlçe Yönetimini oluşturulmadan ve yetkileri kullanılamazken nabız yoklama gayreti içerisinde tahrik maksatlı, fesat yaratmak adına, iftiralar ve mesnetsiz iddialar ile halen üyesi olunan MHP İlçe teşkilatı üyelerine, Eğirdir İlçe Meclis üyelerine ve Isparta İl Genel Meclis üyesine adeta bilinmeyen öfke, kin ve içten iyi niyetli olmayan duygular içerisinde saldırmaktadır.

Bu itham ve iddiaları esefle karşılıyoruz. Açıklama yapan ve tek taraflı doğru olmayan habercilikle imkan sağlayan zatı bu davranışlarından dolayı kınıyoruz.

MHP Parti Tüzüğü açıktır.

Mad.36. İşten el çektirme hâlinde teşkil olunan kurullara, geçici kurullar denir. İşten el çektirme kararının ilçe yönetim kuruluna tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde ilçe, il yönetim kuruluna tebliğinden itibaren ise 45 gün içerisinde il kongresi toplanarak yeni yönetim kurulunu seçer. Bu süre içerisinde ilçe ve il kongresi için yeni delege seçilmemiş ise, kongre eski delegelerle toplanır.

Mad.79. Disiplin takibatı yapma yetkisi açıklanmıştır. Bir partili hakkında disiplin takibatı yapılması ve ilgili disiplin kuruluna sevk edilmesine, İl Yönetim Kurulu, Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulu veya Grup Yönetim Kurulu yetkilidir. İl içerisinde ikamet eden parti üyeleri, belde ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belde, alt kademe ve ilçe belediye başkanları ile belediye ve il genel meclisi üyeleri hakkında disiplin takibatı istemeye il yönetim kurulu yetkilidir, der.

Bu bağlamda; gazetecilik adına da olsa doğru olmayan iddia ve Parti Tüzüğü disiplin cezalarının gerekçeleri bilinmeden, asılsız iddia ve fesat duygusu içerisinde planlanan, icraya konan saldırılara karşı hukuki haklarımızı saklı tutuyoruz.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.

Halil OKUTAN         Isparta İl Genel Meclis Üyesi    

Şükrü SAVAŞ          Eğirdir İlçe Belediye Meclis Üyesi

Ramazan KURT      Eğirdir İlçe Belediye Meclis Üyesi

Mustafa GÜNAY     Eğirdir İlçe Belediye Meclis Üyesi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap