Eğirdir MYO Mezunları geleceğin turizmcilerine umut verdiler

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MYO Mezunları geleceğin turizmcilerine umut verdiler
Haberin Tarihi: 9.3.2018 16:49:00 - Okunma Sayısı:4675 defa okundu.

SDÜ II. Turizmde Kariyer Günlerinde Eğirdir MYO Turizm Mezunları Damga Vurdular

 

EĞİRDİR MYO TURİZM MEZUNLARININ KARİYER PANELİ

Eğirdir MYO Turizm Mezunları SDÜ II. Turizmde Kariyer Günlerinde “Eğirdir Meslek Yüksekokulu Mezunlarının Gözünden Kariyer Aşamaları”  paneli ile beş eski mezun Öğr. Gör. Çetin MEYDAN’ ın başkanlığında bir araya gelerek geleceğin turizmcilerine umut verdiler.

SDÜ II. Turizmde Kariyer Günlerinde Eğirdir MYO Turizm Mezunları Damga Vurdular.   

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından ikincisi düzenlenen "Turizmde Kariyer Günleri", İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi salonlarında ; Gloria Hotels, Mirage Park Resort, Paloma Hotels, World of Sunrise, Hilton Garden Inn Isparta, ETS Tour, IC Santai Belek, Green Palace, Kundu, IC Airport , Anı Tur, Papillion Hotel, Sherwood Hotel, The Bodrum Paramount Hotel, Wome Delux, Starlight Otelleri, Sheraton Ankara, Ariassos Travel. Side Star Otellerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Eğirdir MYO  , Eğirdir Turizm ve Otelcilik YO, İİİB Fakültesi Turizm işletmeciliği Bölümü ve Yalvaç Meslek YO Turizm ve otelcilik, aşçılık, konaklama işletmeciliği, turizm işletmeciliği ve turist rehberliği öğrencileri işletmelerle staj ve iş görüşmelerini gerçekleştirdiler. 

07 Mart 2018 Çarşamba günü Sabah saat 10:30 da düzenlenen kokteylin ardından konferans salonunda İİBF Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şirvan Şen Demir’in açılış konuşmasının ardından, Tüm Aşçılar ve Pastacılık Konfederasyonu Genel Başkanı Gökhan Tufan ve  Crystal Hotel Kurumsal İletişim ve Eğitim direktörü ve “Dinazor Turizmcinin Anıları” kitabının yazarı Mehmet Adil Gürkan konuşmalarını gerçekleştirdiler.

“Eğirdir Meslek Yüksekokulu Mezunlarının Gözünden Kariyer Aşamaları” paneli

“Eğirdir Meslek Yüksekokulu Mezunlarının Gözünden Kariyer Aşamaları” paneli saat 14:30 da İİBF A konferans salonunda gerçekleştirildi. Öğrenciler panele yoğun ilgi gösterdiler.

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği mezunlarının konuşmacı olarak katıldığı ve başkanlığını Eğirdir MYO öğretim görevlisi Çetin MEYDAN’ ın yaptığı panelde; Eğirdir MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği mezunları 1998 mezunu   Ariassos Travel Acente Ortağı Feride Gül,  2004 mezunu Starlight Otelleri Ön Büro Müdürü Mehmet Özyiğit,  2010 mezunu Sheraton Ankara Gelirler Müdürü Erdem Ünal, 2002   mezunu Bodrum Hilton Türk Bükü Yiyecek İçecek Müdürü Ferdi Aydoğdu ve 2004 mezunu uluslararası ödüllerin sahibi Guletbookers Luxury Yat İşletmesi Sahibi Fatih Öztarakçı yer aldı.

Ariassos Travel Acente Ortağı Feride Gül, her şeyi sıfırdan başlayarak elde ettiklerini belirterek cesaret ve inancın bu yolda önemli noktalar olduğunu, hava ulaştırma ve seyahat acentacılığı sektöründe çalışabilmek için yabancı dil ve rezervasyon sistemleri, Ticketing ve IATA eğitimlerinin tamamlaması gerektiğini girişimci olmak isteyenlerin KOSGEB imkanlarından da muhakkak faydalanmalarını söyledi.

Star Light Otelleri Antalya Ön Büro Müdürü Mehmet Özyiğit, İstediğinizin peşinden koşun başarı gelir diyerek, bireylerin ne yapmak istediğine karar verip ona göre hareket etmeleri gerektiğinin altını çizerek yapılan işe duyulan ilginin sevginin başarıyı da beraberinde getireceğini, işe ofis boy olarak başlayıp ön büro müdürü olmasının bunun bir kanıtı olduğunu söyledi.   

Bodrum Hilton Yiyecek İçecek Müdürü Ferdi Aydoğdu,  turizmin sonu olmayan, klişelerden uzak bir meslek olduğunu ifade etti. Sektörün sürekli gelişim içerisinde olduğunu ve bu gelişmeye ayak uydurulması gerektiğini belirten Aydoğdu, turizm sektöründe bölüm mezunu insanlara ihtiyaç olduğunun üzerinde durdu. F&B departmanı çalışanlarının genel müdürlüğe kadar yükseldiklerine vurgu yaptı.

“Bu ülkede her şey biter, turizm yine bitmez.” diyen Guletbookers Luxury Yat İşletmesi Fatih Öztarakçı şunları kaydetti: “Önemli olan insanın kendisini sevmesi, kendisine değer vermesidir ve asıl iş kişinin kendisini önemsemesidir. Hayattaki en büyük risk, risk almamaktadır. Biz krize rağmen Akdeniz çanağında 21 ülkede tekne operasyonu yapıyoruz. İnandığınız şeyin ardından gidin ve kendinize güvenin.”

Sheraton Ankara-Gelirler Müdürü Erdem Ünal, kendilerini sektörde tutan sebepleri ve nasıl aşamalardan geçtiklerini anlattı. “Tecrübelerimi çok çalışmaya, farklı birimlerde çalışmaya borçluyum. Hiçbir işi küçümsemeden, kutsallığını bilerek çalışın. ” ifadesi ile tecrübelerini aktaran Ünal, yabancı dilin de çok önemli olduğunu bunun için yurtdışında internship programlarına katılmanın gerekliliğini vurguladı. Kendisinin Amerika’daki bir yıllık tecrübesinin Türkiye’de önemli avantaj olduğuna değindi.

Panelin saat 16:30 da bitiminden sonra, panel katılımcılarına Doç. Dr. Şirvan Şen Demir ve Doç. Dr. Murat Çuhadar tarafından katılım belgeleri verilerek günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap