Uzman Erbaşlar And İçti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Uzman Erbaşlar And İçti
Haberin Tarihi: 20.4.2018 14:32:00 - Okunma Sayısı:1619 defa okundu.

Eğirdir Dağ Komando Okulunda Bayram gibi And İçme töreni yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gözbebeği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında And İçme töreni yapıldı.

2018-5’inci Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursuna katılan 1074 Uzman Erbaş, yemin ederek mavi berelerini taktılar.

Yemin töreni bugün saat 10.30’da Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı tören alanında gerçekleştirildi.

Uzman Erbaşlar silah ve arkadaş tutarak yemin etmenin gururunu aileleri ile birlikte yaşadılar.

2018-5’inci Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursu And İçme törenine; Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, Okul Komutanı Piyade Albay Fatih Köroğlu, Kurmay Başkanı Piyade Albay Ali Tanış, Yüksek Rütbeli Subaylar ve çok sayıda kursiyerlerin aileleri katıldı.

2018-5’inci Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursu And İçme töreni, Alay Sancağının tören alanındaki yerini alması, Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

Şahit Timinin yerini almasından sonra gruplar halinde 1074 Uzman Erbaş, silah ve arkadaş tutarak yemin etti.

            And içen kursiyerler adına konuşmayı P.Uzm. Onb. Kazım Kanat yaptı.

            P.Uzm. Onb. Kazım Kanat, konuşmasında şunları söyledi: “Komutanım, Bizler bugün bu kutsal yuvaya katılışımızın üçüncü haftasını doldurmuş bulunuyoruz. Bugüne kadar, kutsal vatan topraklarını canları ve kanları pahasına korumuş olan atalarımızdan ve ağabeylerimizden bu kutsal nöbeti devralmanın gururunu, onurunu ve heyecanını yaşıyoruz.

            Burada kalacağımız süre boyunca her türlü arazi ve iklim şartlarında bizi kutsal vatan görevine hazırlayan bütün komutanlarımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

            Askerlik andını içtiğimiz bugünü asla unutmayacağız. Çünkü, kutsal sancağımız, komutanlarımız ve ailelerimizin huzurunda and içtik.

            Eğitimlerde terledik ve yorulduk. Ancak gün geçtikçe gördük ki, bu kutsal vatan görevi için her geçen gün güçleniyoruz, cesaretleniyoruz ve hazır hale geliyoruz.

            Burada kutsal vatan topraklarını savunmak ve milli birliğimizi bozmaya çalışan hainleri etkisiz hale getirmek için gerekli olan bütün eğitimleri tam olarak alıyoruz.          Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker  prensibi ile hareket ediyor, büyük bir azim ve kararlılıkla eğitimlere devam ediyoruz.

            Buradaki eğitimlerimizi tamamlamayı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Çünkü buradan sonra asıl birliklerimize yani er meydanına çıkacağız. Biraz önce yapmış olduğumuz kutsal askerlik andına bir ömür boyu bağlı kalacağımıza ve vatanımız uğruna seve seve hayatımızı feda eğleyeceğimize söz veriyoruz.

            Biz komandoyuz. Düşmanı çelik pençemizle ezeriz, vatanımız için yaşar ve vatanımız için gözümüzü kırpmadan ölmeye hazırız!

            NE MUTLU VATAN GÖREVİ İÇİN KOŞARAK GELİP KOMANDO OLANA,

            NE MUTLU GÜÇLÜYÜZ! CESURUZ! HAZIRIZ! DİYEBİLENE,

            NE MUTLU! TÜRK’ÜM DİYENE”

            P.Uzm. Onb. Kazım Kanat’ın konuşmalarının ardından Uzman Erbaşlar mavi berelerini taktılar.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Komutanı Piyade Albay Fatih Köroğlu yaptı.

            Albay Köroğlu, "Ordunun şeref timsali sancağımızın gölgesinde, komutanlarınızın ve ailelerinizin şahitliğinde, silah ve bayrak üzerine, gerektiğinde vatan ve millet uğruna canınızı seve seve vereceğinize, namus ve şerefiniz üzerine and içtiniz.

            Bu yemin;

            Devletin ve milletin, bölünmez bütünlüğüne uzanan bütün kolların kesileceğinin, kem bakan gözlerin, oyulacağının ifadesidir.

            Bu yemin;

            Bu milletin, bu bayrağın ve bu toprağın sonsuza kadar yaşayacağının ifadesidir.

            Bu yemin;

            Şehitlerimize ve gazilerimize, şükran ve minnet duygularımızın seslenişidir.

            Bu kutsal vatanı, bağımsızlığımızı, devletin üniter,  laik ve demokratik yapısını korumaya and içmiş, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri; Atatürk ilke ve inkılapları ışığında ve Türk Milletinin emrinde olarak, sizlerle daha da güçlenecektir.

            Türk askeri; insanlık tarihi boyunca, ülkesinin ve milletinin, esaret altında kalmasına fırsat vermeyen dünyanın, en şerefli ve en güçlü askeridir.

            Bu yüksek şeref; bundan sonra, korumak üzere sizlere verilmiştir. bu şerefi, en iyi şekilde koruyacağınıza inancım tamdır.

            Yemininiz ve kutsal nöbetiniz Yüce Türk Ulusu, Türk Silahlı Kuvvetleri, aileleriniz ve sizler için kutlu ve uğurlu olsun” diye konuştu.

            Albay Köroğlu, konuşmasının devamında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir’e hitaben “Komutanım; Dağ, Komando Okulu ailesi olarak bizlere büyük destek oluyor ve ışık tutuyorsunuz. Her zaman olduğu gibi bu kursiyerlerimizin en iyi eğitimi almaları için güçlü devletimizin tüm imkanlarını bizlere sundunuz, bizim her anımızda yanımızda oldunuz ve yol gösterdiniz. Size şahsım ve personelim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

            Silah arkadaşlarına da seslenen Piyade Albay Fatih Köroğlu; “Bu kahramanların temel askerlik eğitiminde emeği geçen kıymetli silah arkadaşlarım; Annelerinin ve babalarının bizlere emanet ettiği biricik evlatlarını, büyük bir sabır ve inançla, gece gündüz demeden, çeliğe su verir gibi, nakış gibi işlediniz. Atalardan yadigar askerlik ruhunu, evlatlarımıza sevgi ile aşıladınız. Ve belki de en önemlisi, aldığınız emanetleri, bugün anne ve babalarının karşısına büyük bir gururla dimdik çıkardınız. Bu emek ve gayretlerinizden dolayı, sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyor ve yürekten kutluyorum” dedi.

            Ailelere de seslenen Okul Komutanı Piyade Albay Fatih Köroğlu; “öncelikle hepinize müteşekkiriz. Bu delikanlılar sizlerden aldıkları terbiye ve güçle buradalar. Evlatlarınız, bugünden itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerinin birer mensubu oldular. Ne kadar gurur duysanız hakkınızdır. Her biri güven abidesi olan evlatlarımızın oluşturduğu bu muhteşem tablo, ulusal varlığımızın, cumhuriyetimizin, birlik ve beraberliğimizin sonsuza dek yaşayacağının ve ordu-millet kaynaşmasının en canlı örneğidir. Onları merak etmeyiniz. Onlar önce Allah’a, sora bize emanetler. Herbirini en güzel şekilde misafir edip, en iyi şekilde eğiteceğimizden endişeniz olmasın.

            Çünkü eğitimlerini tamamladıktan sonra alacakları görev; en az Malazgirt’te Alpaslan’ın, İstanbul’un Fethinde Fatih’in, Çanakkale’de / Sakarya’da / Büyük Taarruz’da Mustafa Kemal’in emrinde zaferden zafere koşan kahramanların üstlendiği görev kadar kutsaldır.

            Sizleri; bu mümtaz gençleri yetiştirmede, verdiğiniz emeklerden dolayı, yürekten kutluyorum."

            Piyade Albay Fatih Köroğlu, sözlerini şu sözlerle tamamladı: "Ne mutlu; vatan millet ve bayrak uğruna, seve seve hayatını feda etmek için yemin eden, genç Komando adaylarına!

            Ne mutlu; Güçlüyüz, cesuruz, hazırız diyenlere!

            Ne mutlu; Her şey, vatan için diyenlere!

            “Ne mutlu Türk’üm” diyerek, ATATÜRK’ün yolunda, milletine hizmet için, vazifeye koşanlara…

            Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canını feda eden aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor ve aziz hatıraları önünde minnetle eğiliyorum.

            Genç komando adaylarım; bu duygu ve düşüncelerle; yemininizin Yüce Türk Ulusu, Türk Silahlı Kuvvetleri, aileleriniz ve sizler için hayırlı olmasını diliyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum.”

            Konuşmaların ardından 2018-5’inci Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursunu başarı ile tamamlayan Kursiyerler her bir ağızdan Komando Andını okudular.

Kursiyer Ailelerine Katılım Belgesi Verildi

             Törende ayrıca, yıllar önce askerliğini aynı birlikte yaptığı tespit edilen, bazı kursiyerlerin babalarına katılım belgesi verildi. Katılım belgelerini Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir takdim etti.

Duygulu Anlar Yaşandı…

And içme töreni ailelerin sahaya inmeleri ile sona erdi. Oldukça kalabalık bir ortamda gerçekleşen törende aileler çocuklarını hasretle kucakladı. Duygulu anların yaşandığı buluşmada, bazı ailelerin evlatlarına sarılırken gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap