Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi’nde Bir İlk...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi’nde Bir İlk...
Haberin Tarihi: 27.4.2018 18:45:00 - Okunma Sayısı:7138 defa okundu.

Genç Teğmenler Mezun Oldu…

Türk Silahlı Kuvvetlerinin gözbebeği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda bugün bir İlk yaşandı.

Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanlığı, 1. Dönem Muvazzaf Subay Temel Eğitimlerini tamamlayan Komando teğmenleri uğurladı.

80 muvazzaf adayı, Teğmen Rütbelerini takarak Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi’nden mezun oldular.

1’nci Dönem Muvazzaf Subay Temel Eğitimi kapanış töreni bugün saat 14.00’de Okul Komutanlığının tören alanında gerçekleşti.

Törene; Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, Okul Komutanı Piyade Albay Fatih Köroğlu, Kurmay Başkanı Piyade Albay Ali Tanış, Yüksek Rütbeli Subaylar ve Teğmenlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başlayan program, şahit timinin yerini alması ile devam etti. Daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına ve Genç Teğmenlere hitaben göndermiş olduğu mesaj okundu.

Günün önlem ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir, yaptı.

General Bozdemir, genç Teğmenlere şöyle seslendi: "Üzerimizde taşıdığımız üniforma; asil Türk milletinin ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin en şerefli simgesidir.

Üniformamızın onurunda aziz şehitlerimizin mübarek kanının ve kahraman gazilerimizin verdikleri zorlu mücadelelerin büyük bir payı vardır. Bu mesleğin mensubu olarak, ordumuzun 2000 yılı aşkın tarihinin şerefli tanığı olan bu şanlı üniformayı taşımak büyük bir gurur ve sorumluluk vesilesidir.”

Tuğgeneral Bozdemir, konuşmalarında şunları söyledi: “1’inci dönem Muvazzaf Subay Temel Eğitimlerini tamamlayan Teğmenlerin Diploma ve Bröve Takma törenine hoş geldiniz.

Şahsım ve Dağ, Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı personeli adına şükranlarımı sunuyorum.

Konuşmama başlamadan önce, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında, büyük destanlar yaratarak şahadete ulaşan tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve hasretle anıyorum. Aziz ruhları şad olsun.

Kıymetli misafirler;

Komuta etmekten gurur duyduğum Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ailesi olarak, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve komando camiasına yeni komando teğmenler kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Şehit kanlarıyla bayraklaşan aziz yurdumuzun konumu, günümüz ve geleceğin harekat ortamının sürekli değişen ve gelişen çok boyutlu özellikleri silahlı kuvvetlerimizin daima çok geniş bir yelpazede ve değişik harekat ortamlarında görev almasını gerektirmektedir.

Bu da gelecekte ordumuza emir komuta edecek, nitelikli subay kadrosunu çok iyi yetiştirme ihtiyacını, her geçen gün daha da önemli hale getirmektedir.

Bugün burada bulunan 80 subay, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda Subay Temel Eğitimlerini başarıyla tamamlamışlardır. Subay adaylarının nasıpları onaylanmış ve 27 Nisan 2018 tarihinden geçerli olarak Kara Kuvvetlerinin çeşitli kadrolarında görev almaya hak kazanmışlardır.

Komando Teğmenlerin bu başarılarında en büyük paya sahip değerli ailelerine, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nın fedakar ve seçkin personeline huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

            Konuşmalarında  Muvazzaf  Subay Temel Eğitimini başarı ile bitiren genç Teğmenlere seslenen Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, “Mensubu olmakla her zaman iftihar edeceğiniz, mazisi şan ve şeref ile dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz parçası Kara kuvvetleri Komutanlığının subay kaynaklarından olan muvazzaf subay temel eğitimini başarı ile tamamladınız.

Bugün büyük bir özveri, gayret ve sabır göstererek ulaştığınız başarının haklı gururunu ve sevincini yaşıyorsunuz.

            Sizler vatanımızın her köşesinde yüce milletimizin her kesiminden şanlı yuva Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na gelerek bu kutsal yuvada feyz aldınız.

            Yaşadığınız bütün zorluklara rağmen başarı umutlarınızı kaybetmeyerek,

            Azim, irade, üstün çaba ile kendi fiziki ve psikolojik sınırlarınızı aşarak imkansızı başardınız.

            Sizlerle gurur duyuyoruz.

            Bundan sonra temel vazifeniz;

            Ulu Önder, ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemek,

            Vatanın ve milletin menfaatini her şeyin üstünde tutmak,

            Yüce milletimizin onur ve şerefini korumak,

            Durum ve şartlar ne olursa olsun, kanınızın son damlasına kadar alacağınız vazifeyi başarmaktır.

            Genç Teğmenler;

            Üzerimizde taşıdığımız üniforma; asil Türk milletinin ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin en şerefli simgesidir.

            Üniformamızın onurunda aziz şehitlerimizin mübarek kanının ve kahraman gazilerimizin verdikleri zorlu mücadelelerin büyük bir payı vardır. Bu mesleğin mensubu olarak, ordumuzun 2000 yılı aşkın tarihinin şerefli tanığı olan bu şanlı üniformayı taşımak büyük bir gurur ve sorumluluk vesilesidir.

            Muharebe sahasının tüm fonksiyon alanlarında, öncü role sahip olan Komandoların bir ferdi olarak, daima yaratıcı ve kendini sürekli geliştiren bir bakış açısına sahip olmak zorundayız.

Bu kutsal yuvada göreve başladığınız andan itibaren;

            Yemininize sadık kalarak emir komuta sisteminin dışına çıkmayacağınıza,

            Mutlak itaat anlayışı içerisinde onur ve şerefle büyük hizmetler yapacağınıza inanıyor ve sizlere güveniyoruz.

            Sizleri kutluyor ve bu şerefli yolda engin başarılar diliyorum."

            Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, genç Teğmenlerin rütbelerinin hayırlı olması dileklerinde bulunarak sözlerini şöyle tamamladı: “Rütbelerinizin kendinize, ailenize, silahlı kuvvetlerimize ve ülkemize hayırlı olması temennisiyle yeni görevlerinizde başarılar diliyorum.”

            Daha sonra 1’nci Dönem Subay Temel Eğitimini birincilik ile bitiren Piyade Teğmen Bilal Kardeşoğlu bir konuşma yaptı.

            Piyade Teğmen Bilal Kardeşoğlu, “…Bugün en az omuzlarımızdaki yıldızlar kadar yüreğimizde parlayan yıldızlarla da dimdik, coşkuyla ve gururla huzurlarınızdayız” diyerek şunları ifade etti:

            “Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda icra ettiğimiz 1’nci Dönem Muvazzaf Subay eğitimini başarı ile tamamlamanın haklı gururunu ve heyecanını yaşadığımız bugünde, bizleri onurlandırdığınız için silah arkadaşlarım adına şükranlarımı arz ederim.

            Eğitimimize başlarken, binlerce şehidimizin kanları ile sulanan bu kutsal vatan toprakları uğruna gerekirse gözümüzü kırpmadan seve seve  hayatımızı feda edeceğimize ve yüce Türk milletinin yılmaz bir hizmetkarı, sadık bir evladı olacağımıza dair yemin ettik. Eğitim sürecimiz boyunca ettiğimiz yemini ve milletimize karşı almış olduğumuz sorumluluğu bir an bile aklımızdan çıkarmadık. Burada aldığımız eğitimlerle, etmiş olduğumuz yemini yerine getirmek, milletimize karşı olan vazife borcumuzu ödemek ve alacağımız her türlü görevi en iyi şekilde başarmak için gereken bilgi ve beceriler ile donandık.

            Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, Malazgirt’te, Çanakkale’de, İstiklal Harbinde ve yakın zamanda terörle mücadele ederken destanlar yazan tarih sayfalarına ölümsüz kahramanlar olarak adları kazınan şehitlerimizi kendimize rehber edindik, onların aydınlattığı bu yolda ruhlarını hep üzerimizde hissettik. Yüreğimizi vatan sevgisi ve yüce Türk milletine hizmet aşkı ile perçinledik. Vatan uğruna toprağa düşen bu milletin aziz evlatları bundan sonra da yürüyeceğimiz bu yolda bizlere ışık tutacak ve her türlü engeli aşmak için damarlarımızda akan asil Türk kanının yeterli olacağını bizlere hatırlatacaktır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir ferdi, genç Teğmenler olarak bağrından çıktığımız milletimizin ve ülkemizin birlik, bütünlük ve güvenliği, egemenlik ve bağımsızlığı için her türlü tehdit ve tehlikeye karşı, “Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi” anlayışıyla, hareket edeceğimizden şüpheniz olmasın.

            Bugün en az omuzlarımızdaki yıldızlar kadar yüreğimizde parlayan yıldızlarla da dimdik, coşkuyla ve gururla huzurlarınızdayız.

            Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün teminatı olarak silahlı kuvvetler saflarına subay olarak katıldığımız bugün, Türk vatanını koruyacak gücü ve inancı kanımızın her damlasında hissediyoruz.

            Yüce Türk Milleti!

            Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milletinin, çelikten kanatlarımızın altında ebediyen hür ve bağımsız kalacağına,

            Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine yılmadan, yorulmadan koşacağımıza, ilke ve inkılaplarının yılmaz bekçileri olacağımıza söz veriyoruz.

            Bizim yetişmemiz için bizlere her türlü imkanı ve desteği sağlayan yüce Türk Milletine, bizleri yetiştirmek için her türlü fedakarlığı yapan komutanlarımıza ve bu mutlu günümüzde bizimle aynı sevinci ve heyecanı paylaşan, bizleri her zaman seven ve kucaklayan sevgili ailelerimize saygılarımızı ve sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

            Başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun değerli silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Onları unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

            Piyade Teğmen Bilal Kardeşoğlu daha sonra yaş kütüğüne ismini gururla çaktı.

Dereceye Girenler Ödüllendirildi…

1’nci Dönem Subay Temel Eğitimi mezuniyet töreninde dereceye giren, kursta başarılı olan Teğmenlere diploma, bröve ve ödülleri verildi.

Dönem Birincisi Piyade Teğmen Bilal Kardeşoğlu
Dönem İkincisi Piyade Teğmen Mehmet Can Ülver
Dönem Üçüncüsü Piyade Teğmen Murat İlaslan
Eğitim Birincisi Piyade Teğmen Ömer Faruk Yeke
Atış Birincisi Piyade Teğmen Yasin ErdoğanSpor Birincisi Piyade Teğmen Tayfun Karaca
Disiplin Birincisi Piyade Teğmen Doğan Ünal’a diploma, bröve ve ödüllerini Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir takdim etti.

            Diğer Teğmenlerin brövelerini ve belgelerini Okul Komutanı Piyade Albay Fatih Köroğlu, Kurmay Başkanı Piyade Albay Ali Tanış, Yüksek Rütbeli Subaylar ve Kurs Komutanları takdim ettiler.

 

Dağcılık Gösterisi İlgiyle İzlenildi

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nın kahraman komandoları törende kısa bir gösteri yaptılar. Komandoların yapmış oldukları gösteriler büyük alkış aldı. Komandolar gösterilerini Atatürk Portresi açarak tamamladılar.

Tören Askeri Bando eşliğinde geçit töreni ile sona erdi.

Kara Harp Okulu dışında ilk defa Kara Kuvvetleri Komutanlığı olarak Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda Teğmen yetiştiren Komutanlığımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap