“Eğirdir Sanat Günleri Etkinliği” düzenlendi.

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“Eğirdir Sanat Günleri Etkinliği” düzenlendi.
Haberin Tarihi: 28.5.2018 13:34:00 - Okunma Sayısı:3345 defa okundu.

Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Genç, Eğirdir’de öğrencilerle buluşarak Workshop (Doğal Boyamacılık) etkinliği yaptı.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Ana Sanat Dalı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Genç, Eğirdir’de öğrencilerle buluşarak Workshop (Doğal Boyamacılık) etkinliği yaptı.

Eğirdir Kaymakamlığının desteği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Eğirdir’de  “Eğirdir Sanat Günleri Etkinliği” düzenlendi.

SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Genç tarafından 28/05/2018 günü saat 10.00- 12.00 arası Bağlar Ortaokulunda doğal boyalar ile workshop indigo etkinliği yapıldı.

 Dr. Mustafa Genç, bu çalışmada geleneksel sanatların en önemli özellinin kullanılan malzemelerin tamamen doğal olması ve doğaya zarar vermemesi gerektiğini ifade etti. Öğrenciler yapılan bu etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Dr. Mustafa Genç, Bağlar Ortaokulundaki programın ardından Mavi Göl Mavi Göl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde gençlerle buluşarak, Workshop: Geleneksel Sanat Eğitimi konusunda konferans verdi.

Dr. Genç, Sanattaki temel kavramlardan ve geleneksel sanatın modern sanata kattığı değerlerden bahsederek sanatımızda Geleneksel Türk Sanatlarının vazgeçilmez bir yeri olduğunu ifade etti. Dr. Genç ayrıca, minyatürden hat sanatına, halı ve kilimden minyatüre kadar çeşitli dallardan örnekler verdi.

"Sanatın temelinde birliktelik vardır." diyen Dr. Mustafa Genç, Geleneksel sanatlarda her yörenin yansıttığı etkinin birbirinden farklı olduğunu ifade etti.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap