“Eğirdir’e Mutlaka Üniversite Kurulacak…”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“Eğirdir’e Mutlaka Üniversite Kurulacak…”
Haberin Tarihi: 31.5.2018 17:49:00 - Okunma Sayısı:2889 defa okundu.

CHP Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan: “Eğirdir’e Mutlaka Üniversite Kurulacak…” dedi.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak erken genel seçimlerde Isparta Milletvekilliği için Cumhuriyet Halk Partisi 1. Sıra Milletvekili adayı olan Mustafa Ceyhan, 2. Sıra Milletvekili adayı İsa Önder Dinçtürk, 3. Sıra Milletvekili adayı Zafer Sağlam, CHP Isparta İl Başkanı Ahmet Kürkçü, Kadın Kolları Başkanı Emine Yıldız, CHP Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet Kaş, İlçe Kadın Kolları Başkanı M. Yıldız Güner ve yönetim kurulu üyeleri bugün gazetemizi ziyaret ettiler.
“Önce İnsan, Önce Birlik, Önce Türkiye” ifadeleriyle seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Mustafa Ceyhan, Eğirdir’in, Isparta’nın ilçesi olmaktan da öte ülkemizde önemli bir konumda bulunduğunu ve Ak Parti iktidarları döneminde gerekli hizmeti alamadığını iddia etti. Eğirdir’in en güzel izlendiği yer olan Akpınar Köyü yolunun bile hala yapılamadığını, Yeşilada yolunun turistik Eğirdir’e hiç yakışmadığını, Eğirdir Barla arasındaki yol yapımının da yıllardır sürüncemede kaldığını belirten Mustafa Ceyhan, “İktidarımızda Eğirdir öncelikli ilçelerden olacaktır…” dedi.
Eğirdir’in en önemli gelir kaynaklarından birinin ELMA olduğunu, modern tarımla, üretim maliyetlerini düşürerek üreticimizin yüzünü güldüreceklerini dile getiren Ceyhan, “Öncelikli işimiz, GÜL Birlik gibi ELMA BİRLİK kurmak olacak. ELMA BİRLİK profesyonel bir şekilde yönetilecek ve Eğirdir-Gelendost arasına elma ürünlerini işleyecek tesisler kurulacak…” ifadelerini kullandı.
Eğirdir’in coğrafi konumu, doğal güzelliği ve Isparta’ya yakınlığı ile özel bir statüye sahip olduğunu vurgulayan Mustafa Ceyhan, “Eğirdir’e mutlaka üniversite kuracağız. Eğirdir’de iki araştırma enstitüsü var. Değerli bilim adamlarımız var. Turizmde ve tarımda aktif bir ilçe. Eğirdir’de kurulacak üniversiteyi, hocalar ve öğrenciler mutlaka tercih edecekler. Eğirdir’de alt yapı hazır… Eğirdir’in gelişmesi ve tanıtımı için azami çabayı göstereceğiz…” dedi.
CHP Isparta Milletvekili Adayları; Mustafa Ceyhan, İsa Önder Dinçtürk, Zafer Sağlam ve beraberindeki partililer, Pazar esnafını da ziyaret ettikten sonra Eğirdir’den ayrıldılar.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap