İYİ Parti Isparta Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur Eğirdir'de seçmenle buluştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İYİ Parti Isparta Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur Eğirdir'de seçmenle buluştu
Haberin Tarihi: 7.6.2018 15:30:00 - Okunma Sayısı:3887 defa okundu.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur, Eğirdir'de seçim çalışmaları çerçevesinde gazetemizi ziyaret etti.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur Eğirdir'de seçmenle buluştu

- "Babamın evine ziyarete gelmiş gibiyim."

- "Zengin kaynakların fakir bekçileri olduk."

- " Basın özgürdür bugün ama 2 bacağından da tutulmuştur."

- "Eğirdir Gölünü korumak lazım."

İYİ Parti Isparta Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur, Eğirdir'de seçim çalışmaları çerçevesinde Eğirdir İlçe Başkanı Özgür Tandoğan, yönetim kurulu üyeleri ve partililerle birlikte gazetemizi ziyaret etti. Babam diye söz ettiği kayınpederi Av. Mustafa Cesur'un gazetemiz arşivindeki yazılarını gören Cesur, duygulanarak "Babamın evine ziyarete gelmiş gibiyim. Babam Mustafa Cesur'un ömrünü verdiği davasında düşüncelerini köşesinden duyurduğu, Eğirdir'in en iyi şekilde temsil edildiği, halkın problemlerinin Isparta'ya, memlekete duyurulduğu önemli bir yer burası. Bizim inancımız şöyle; Sayın Süleyman Demirel, görevdeyken 'sabah kaktığımda beni eleştiren bir basın yoksa o memlekette demokrasiden bahsedemezsiniz' derdi. Bugün Türkiye'nin çok meseleleri var. Isparta'mızın çok meseleleri var. Eğirdir'imizin de problemleri var. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ile dava için yola çıktık. Ömrümün 25 yılını 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'in yanında başta Isparta olmak üzere Türkiye'nin derdini dinleyerek ve derman arayarak geçirdim.

Babam Mustafa Cesur, beni gelini olarak değil, kızı olarak gördü. Allah bana da; Eğirdir'e ömrünü adayan iki mübarek insan gibi onurlu, şerefli, haysiyetli hizmet nasip etsin" dedi.

Gazetemizi ziyaretlerinde Eğirdir'in sorunlarına hiç de yabancı olmadığını gözlemlediğimiz Aylin Cesur, Sağlıktan ekonomiye, Eğirdir Gölü'nden Elma üretimine, Turizmden eğitime kadar birçok konuda görüşlerini dile getirdi. Cesur, "Hedefim; hürriyet ve demokrasinin yeniden tesis edildiği, yüzlerin güldüğü, karınların doyduğu, işimizin olduğu, gençlerimizin gelecek kaygısı olmadığı, yarınlara mutlu uyandığımız bir Türkiye...,  " diye konuştu.

İYİ Parti Milletvekili Adayı Aylin Cesur "Daha iyi adalet, daha özgür basın, daha iyi üniversite, eğitim, kalkınma ve işleyen demokrasi en büyük hedefimiz. İşleyen demokrasi dediğimiz yerde sizin yaptığınız iş çok önemli.  Basın özgürdür bugün ama 2 bacağından da tutulmuştur. Sizlerin ömürlerini adadığınız davanızı ve Eğirdir Akın Gazetesi'nin kurucusu Ali Sinan'ı burada rahmetle anıyorum. 1971'den bugüne kadar getirdiğiniz sizin de devam ettirdiğiniz görevinizde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Eğirdir Gölü Özel Hükümlerinin uygulanmadığını belirten Cesur "Evsel atıklar ve su arıtma tesislerinin tam çalışmaması dolayısıyla Eğirdir Gölü'nde kirlilik yaşanmaktadır. Mevcut iktidar tarafından verilen 'Ekolojik köy yapacağız' sözleri hala tutulmamıştır. Biz Gölümüzü gözümüz gibi korumak için ne gerekiyorsa yapacağız." diye konuştu.

Isparta üretilen 700 bin ton elmanın 400 bin tonunu Eğirdir'in ürettiğini belirten Cesur, üreticimizin emeğinin karşılığını alamadığını vurgulayarak "Elmacılıkla övünüyoruz, maalesef çiftçimiz, köylümüz  perişan vaziyette. Elmadaki girdiyle  2002 ile 2018 yılları arasındaki gelinen yerde elma fiyatları 1 TL'den 1.2TL'ye satıldı deniliyor ama bahçede 80 kuruşa satılıyor. Elmacılık bu girdilerin yüzde 150 arttığı yerde elmayla kazancını sağlayan, evine aş sağlayan köylümüzün durumu perişan. Bizim en övündüğümüz elma kenti burası. O yüzden elmacılık birlik ve kooperatiflerini pasif halden çıkarıp onu aktif hale getirmemiz lazım. Meyve suyu fabrikalarının kurulması lazım." dedi.

Hayvancılık konusuna da değinen Cesur, Eğirdir'de sığır, keçi ve koyun yetiştiriciliğinin teşvik  edilmesi gerektiğini belirterek "Hayvancılık dediğiniz yerde 77 bin hayvanıyla Eğirdir'de sığır, keçi ve koyun yetiştiriciliği teşvik edilmedir. Keçi koyun yönetmeliğinin artık işler hale getirilip teşvik edilmesi lazım. Sütçüler var, 3 Merkez burası için çok yetersiz. Süt sığır yetiştiriciliği kooperatifleri kuracağız inşallah. Balık kooperatifleri var ama bu da pasif. Balıkçıların da derdini biliyoruz." dedi.

 Eğirdir Gölü'nün suyunun kirlenmesindeki sebeplerden en önemlisinin 300 metre kuralına uyulmaması olduğunu dile getiren Cesur, " Köylerin doğal arıtmalarının hala bitmedi, Köylerin doğal arıtmalarını toparlamamız lazım." diye konuştu.

Cesur, konuşmalarına şöyle devam etti: "Kuyu suyu Devlet Su İşlerine bağlanıyor. İnşallah biz geldiğimizde bunu kaldıracağız. Köylünün çiftçinin bu derdini ortadan kaldıracağız. Gökdere'deki elektrik santrali Göl suyunun seviyesini düşürüyor. Eğirdir Gölünü korumak lazım.

Öte yandan Eğirdir Hastanesi 100 yataklı hale dönüşmüş. 70 yataklı yeni bir hastane yapılması vaad edilmiş, herhangi bir proje yok. Biz parti olarak yerel kalkınmayı hedef almış vaziyetteyiz.

Eğirdir gibi bu kadar huzurlu bir yere, buradaki insanların yüzünü güldürecek yatırımların yapılması gerekiyor. Ben Isparta'ya bir Sağlık Üniversitesi kurulması projesini üstleneceğim ve bunun belli bölümlerinin burada mutlaka ikame ettirilerek Sağlık turizminin Eğirdir'de canlandırılmasını sağlayacağız.

Eğirdir'in çok büyük bir spor merkezi olmasını istiyorum. Eğirdir'de başta su sporları olmak üzere çok fazla imkan var. Türkiye'nin bir örneği haline getirilmesini istiyorum. O yüzden yaz okullarının, spor kamplarının burada tesis edileceği büyük yatırımlar yapılması gerek. Amacımız; Eğirdir'in doğasını bozmak değil, aksine sakin huzurlu halini koruyarak bunu insanlara tanıtmak. Zengin kaynakların fakir bekçileri olduk. Eğirdir'de bundan nasibini aldı. Güzel  Eğirdirimiz artık hak ettiği yere gelmeli. "

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap