Göktaş Mahallesi Köy Statüsüne Kavuştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Göktaş Mahallesi Köy Statüsüne Kavuştu
Haberin Tarihi: 11.6.2018 14:50:00 - Okunma Sayısı:1143 defa okundu.

Göktaş Mahallesi Köy Statüsüne Kavuştu

Göktaş Mahallesi Köy Statüsüne Kavuştu

 

Yaklaşık 25 senedir Eğirdir ilçesinde mahalle statüsünde olan Göktaş, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU’nun 25/05/2018 tarihli imzasıyla köy statüsüne kavuştu.

30 Ocak 2017 tarihinde Göktaş mahallesinde yapılan referandum sonucu 1 oya karşı 191 oy ile mahalle halkı köy olma isteklerini teyit etmişlerdi. Halk oylaması, imzalar ve talep yazıları bu tarihten itibaren Eğirdir Kaymakamlığına iletilmiş ve Sayın Valimiz Şehmus GÜNAYDIN, Isparta İl Genel Meclisi ve İl İdare Kurulunun olumlu görüşleriyle talep İçişleri Bakanlığına iletilmişti.

Göktaş Mahallesinin heyecanla beklediği karar, 25 Mayıs 2018 tarihinde İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’nun imzasıyla kesinlik kazanarak Göktaş Mahallesi Köy statüsü kazanmış oldu.

Bir süredir köy olabilmek için uğraş veren Göktaş muhtarı Hüseyin KUZU, 8 Haziran Cuma günü azalarıyla birlikte Eğirdir Kaymakamlığına gelerek Kaymakam AKDAŞ’ı makamında ziyaret etti.

Karardan duyduğu mutluluğu dile getiren Muhtar KUZU, Sayın Bakanımız Süleyman SOYLU başta olmak üzere Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN, Kaymakamımız Sayın Abdullah AKDAŞ, İl Genel Meclis Üyeleri ve İl İdare Kuruluna teşekkürlerini iletti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap