Bayramda ağızların tadı: Ev baklavası...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bayramda ağızların tadı: Ev baklavası...
Haberin Tarihi: 12.6.2018 11:22:00 - Okunma Sayısı:2255 defa okundu.

Bayramda ağızların tadı: Ev baklavası...

Önümüzdeki Cuma günü idrak edeceğimiz mübarek Ramazan Bayramı için evlerde tüm hazırlıklar sürerken, fırınlarda da hareketlilik gözleniyor.

Pekçok vatandaşımız Ramazan Bayramlarında artık hazır tatlılara yönelirken, geleneği sürdürmeye çalışan bazı hemşehrilerimiz de ağız tadı, ev tatlılarını kendilerini hazırlıyor.

Yenimahalle'deki Altınbaşak Fırını İşletmecisi Şükrü Yıldız, önceki seneler kadar yoğun olmasa da bazı hemşehrilerimizin bayram için geleneksel ev tatlılarını yapmaya devam ettiklerini belirtiyor.

Bayramlık tatlısını evinde hazırlayan Nerzan Aras (80) teyze ise, hala Ramazan Bayramlarında bu geleneği sürdürdüklerini, geliniyle birlikte yaptığı tatlıyı, bayramda çocuklarına ve misafirlerine ikram edeceğini anlatıyor.

"Nerede o eski bayramlar" dedirten fırındaki görüntüler üzerine Nerzan teyze "eskiden bayram tatlısı için günler önceden hazırlıklara başlardık. Birbirimize yardıma giderdik. 60, 70 hatta 80 kat (yufka sayısı) bol cevizli baklavaları hazırlar, fırınlara gönderirdik. Evde yapılan baklava, oklava çekmesi, kadayıf, sarıburma tepsilerinin üzerine, fırında karışmasın  diye bozuk para, kaşık, çatal, fındık, nohut gibi işaretler koyardık... Artık baklava yapmasını da bilenler azaldı, gençler hazıra gidiyor..." ifadelerini kullandı.

(AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap