Elma menünün tanıtımı yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Elma menünün tanıtımı yapıldı
Haberin Tarihi: 15.11.2013 10:58:00 - Okunma Sayısı:2256 defa okundu.

Eğirdir adıyla özdeşleşen ve ilçemizin en büyük tanıtım ürünü olan elmanın yemeği yapıldı.

Elma menünün tanıtımı yapıldı

            Eğirdir adıyla özdeşleşen ve ilçemizin en büyük tanıtım ürünü olan elmanın yemeği yapıldı. Isparta Barida Hotels menüsünde hizmete sunulan elma menüde; kremalı elma çorbası, kremalı elma böreği, elmalı salata, elmalı hünkar beğendi ve elmalı profiterol bulunuyor.

            Bugüne kadar farklı tatlarla karşımıza çıkan elma şimdi de yemek olarak sunulacak. Bu anlamda Barida Hotels’de elma menünün tanıtımı yapıldı.

            Elma menüsünün 2 yıldır yapılan Elma Platin Ödül Töreniyle akıllara geldiğini belirten SDÜ Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Çetin Meydan, “Bu anlamda elma menümüzü turizm dünyasına sunmayı düşünüyoruz. Seyahat acenteleri Isparta’ya geldiklerinde elma menümüzü tatmalarını istiyoruz” dedi.

            Öte yandan elmanın sadece bir meyve olarak kalmaması gerektiğini bildiren Eğirdir İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ise “Platin Ödül Törenimizi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yapacağız. 14 Aralık’ta yapmayı planlıyoruz. Bu organizasyon ulusal bir organizasyon. Elma sektörüyle uğraşanları bir araya getiren bir platform. Elma sadece meyve olarak kalmamalı. Bütün mutfaklara girmesini istiyoruz. Yani dalından koparılıp yenen bir meyve değil, hayatın her alanında kullanılan bir ürün haline getirmek istiyoruz. Ödül töreninde misafirlere elma menüleri oluşturacağız. Bunun devam etmesini istiyoruz. Elma menüsünün Isparta’nın aranan bir menüsü olsun istiyoruz. Çok sağlıklı bir menü” diye konuştu.

            Diğer taraftan Barida Hotel İşletme Müdürü Vedat Köfteci de elma menüyle ziyaretçilerin ağzında güzel bir tat bırakmak istediklerini ifade ederek “Sayın kaymakamımızın da belirttiği gibi. Isparta’nın ilk 5 yıldızlı oteli olarak elma menüsüyle mutfağımızı zenginleştirdik. Isparta’nın yöresel karakteristik özelliklerini taşıyan bir menü oldu. Isparta ve çevresine kültür turu vasıtasıyla gelmiş olan ziyaretçilerimizde Isparta’ya özgü bir damak tadı bırakmak istiyoruz. Bu anlamda menümüzde yerini şimdiden aldı bile” şeklinde konuştu.

            Bu arada elma menünün mimarı Barida Hotel Restoran Şefi Mevlüt Türkan, 5 kalemden oluşan menüyü anlattı. Türkan, “Kremalı elma çorbası, kremalı elma böreği, elmalı salata, elmalı hünkar beğendi ve elmalı profiterol yaptık. Gelen talepler üzerine bu menümüzü oluşturduk” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap