Gönüllü Gençler Eğirdir'e Hayran Kaldılar

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gönüllü Gençler Eğirdir'e Hayran Kaldılar
Haberin Tarihi: 4.8.2018 14:34:28 - Okunma Sayısı:1147 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi ve Genç-Tur işbirliğinde yapılan Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı kapsamında ilçemize gelen 10 yabancı öğrenci çalışmalarına başladı.

Eğirdir Belediyesi ve Genç-Tur işbirliğinde yapılan Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı kapsamında ilçemize gelen 10 yabancı öğrenci çalışmalarına başladı.
Eğirdir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Gönüllü Öğrenci Kampında, Genç-Tur organizasyonu ile ilçeye gelen öğrenciler Rüyapark'ta , Altınkum plajında ve ilçe içerisinde Eğirdir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalara gönüllü olarak katılacaklar, boş zamanlarında ise yerel halkla bir araya gelerek bölgenin kültürünü öğrenecekler.
Türkiye, İspanya, Fas,Cezayir, İtalya ve Fransa'dan gelerek Eğirdir'de gönüllü çalışma kampında buluşan 10 genç, Köprübaşı mevkiide yol ve çevre temizliği yapıp, Rüyapark'ta bulunan hayvanlara bakıyor.
Gönüllü çalışma kampına İtalya'dan katılan Alessandro Bonıfazı "Burası mükemmel bir ülke. Türk insanı çok sıcakkanlı ve yardımsever. Ülkeme döndüğümde Eğirdir'in güzelliklerinden bahsedeceğim. Eğirdir'in Cittaslow olduğunu bilmiyordum buraya gelince öğrendim ve çok mutlu oldum. Ülkelerin, ilçelerin kendi kültürünü koruması çok önemli." diye konuştu.
Kamp lideri ve Genç-Tur gönüllüsü Tekin Atay da yaptığı açıklamada, kampa katılan gençlerin ilçede tarihi yerleri gezme fırsatı bulacaklarını ve aynı zamanda Eğirdir'in ve ülkemizin tanıtımına, kültürüne katkı sağlayacaklarını dile getirerek "kampın Eğirdir'de yapılmasını sağlayan Eğirdir Belediye Başkanımız Ömer Şengöl'e teşekkür ederiz" dedi.
Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi yapılan organizasyonun 15 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap