Eğirdir Fidanlık Müdürlüğünde Fidan Üretim Çalışmaları Devam Ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Fidanlık Müdürlüğünde Fidan Üretim Çalışmaları Devam Ediyor
Haberin Tarihi: 11.8.2018 11:31:44 - Okunma Sayısı:1821 defa okundu.

Eğirdir Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde 2018 sonbahar ve 2019 İlkbahar fidan üretim çalışmalarının hazırlıklarına başlandı.

Eğirdir Fidanlık Müdürlüğünde Fidan Üretim Çalışmaları Devam Ediyor

                Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Eğirdir Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde 2018 sonbahar ve 2019 İlkbahar fidan üretim çalışmalarının hazırlıklarına başlandı.

                Fidan üretimi yapılacak parsellerde dozerle sürüm işlemi yapılarak, derin toprak işlemesi ile sıkı oturmuş tabakaların ayrıştırılıp parçalanması ve yastıkların ekime hazır hale gelmesi amaçlandı. Derin toprak işlemesi yapılan topraklarda fidanların daha iyi kök gelişmesi göstermesi nedeniyle, toprağın havalanma ve drenaj imkânları da arttırılarak fidanların daha iyi gelişme göstermesine katkı sağlandı.

                Kış aylarına hazırlık olarak Eğirdir Orman Fidanlığında bulunan drenaj kanallarının temizliği tamamlanarak, 2017 sonbahar ve 2018 İlkbahar aylarında program gereği üretilen fidanların sayımları ve bakımları da TYP kapsamında çalışan 45 işçi ile devam ediyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap