Eğirdir'de Gönüllü Çalıştılar

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de Gönüllü Çalıştılar
Haberin Tarihi: 13.8.2018 12:42:07 - Okunma Sayısı:1119 defa okundu.

Ülkelerinde gönüllü olarak Eğirdir'i tanıtacaklar

Eğirdir Belediyesi ve Genç Tur işbirliği yapılan Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı kapsamında ilçeye gelen 10 yabancı öğrenci Rüya Park'taki çalışmaların sonuna geldi. Yabancı gönüllüler 15 Ağustos Çarşamba günü ülkelerine dönecek.

Uluslararası Gönüllü öğrenci kampının bu yıl ikincisini yapan Eğirdir Belediyesi, Gençtur organizasyonu ile ilçeye gelen öğrenciler  Rüya Park'ta , Altınkum Plajı'nda ve ilçe içerisinde Eğirdir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalara gönüllü olarak katıldılar ve boş zamanlarında ise yerel halkla bir araya gelerek bölgenin kültürünü öğrendiler.

Türkiye, İspanya,Fas,Cezayir, İtalya ve Fransa'dan gelen Eğirdir'de gönüllü çalışma kampında buluşan 10 genç, köprübaşı mevkisinde yol ve çevre temizliği yapıp, Rüya Park'ta bulunan hayvanlara bakımlarını yaparken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından verilen görev ile biber topladılar, turşu kurdular, düğünlere gittiler ve serada çalıştılar.

Gönüllü çalışma kampına katılan Fas’lı Charıfı Achraf  "Burası mükemmel bir ülke. Eğirdir  daha da muhteşem bir yer. Türk insanı çok sıcakkanlı ve yardımseverler. İsmimin Türkçe isimler arasında Eşref olduğunu öğrendim, Turşu’nun ne olduğunu burada öğrendim. Biberlerin nasıl toplandığını, çevre temizliğinin ne kadar önemli bir iş olduğunu, kültürümüzün ne kadar farklı olduğunu öğrendim. Düğünlerde ise yemekler ve eğlenceler harikaydı. Bir daha Türkiye’ye gelirsem yine Eğirdir’e geleceğim. Belediye Başkanımız bizim arkadaşımız gibi bizimle her şeyimizle ilgilendi. Herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.  

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap