Kan Bağış Otobüsü Hayat Kurtarıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kan Bağış Otobüsü Hayat Kurtarıyor
Haberin Tarihi: 15.8.2018 15:33:34 - Okunma Sayısı:1319 defa okundu.

Kan Bağış Otobüsü Perşembe Günü Eğirdir'de...

Isparta ili ve ilçelerinin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılamak için Kızılay'ın kan bağışı için özel olarak tasarlanan Kan Bağış Otobüsü Isparta İlçeleri ve Merkezi kapsayan kan bağışı kampanyası için yola çıktı. Gerçekleştirilecek kampanyalarda, çok sayıda gönüllü kan bağışçısına ulaşılması hedefleniyor. Bu süre içinde toplanan kanlar, ihtiyacı olan yüzlerce / binlerce kişiye umut ışığı olacak.

Önümüzdeki dokuz günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle bu hafta yapılacak kan bağışlarının ayrı bir önem taşıdığını belirten Kızılay Isparta Kan Bağış Merkezi Dr. Uğur Güzel "Türk Kızılayı olarak Isparta ili ve ilçelerinde “Gönüllü, düzenli ve bilinçli kan bağışçıları kazanmak, güvenli kan/ kan bileşenleri üretmek, hasta ve ihtiyaç sahipleri için hastanelere ulaştırmak görevimiz. Toplumumuzda gönüllü kan bağışının sosyal sorumluluk ve bir insanlık görevi olduğu bilincini oluşturmak adına toplumun her kesiminde yaygınlaştırmaya çalıştığımız “kan bağış kampanyaları” düzenliyoruz. Sadece 15 dakikanızı ayırıp, TC Kimlik belgeniz ile Kızılay’a kan bağışında bulunarak 3 hayat kurtarabilirsiniz. Kan Bağış Otobüsümüz 17 Ağustos 2018 tarihinde 10:30 – 19:30 saatleri arasında Eğirdir'de kan bağışlarınızı kabul etmeye devam edecek." dedi.

Dr. Uğur Güzel, Kan Bağışı Kampanyası ile ilgili şu bilgileri verdi: "2007 yılında yayımlanan Kan ve Kan Ürünleri Kanunu doğrultusunda, Türkiye’de ihtiyacı olanlara kan temin etme görevi Kızılay Kan Merkezlerine verilmiştir. Söz konusu kanundaki düzenlemeye göre; sağlık ve sosyal alanlardaki sorunların önlenmesi amacıyla “Güvenli Kan Temini” esasına dayalı olarak resmi ve özel hastanelerin kan / kan bileşeni ihtiyaçları Kızılay Kan Merkezleri tarafından gönüllü bağışçılarımızdan alınan kanlar ile temin edilmektedir.

Isparta ili ve ilçelerinde bulunan toplam 10 hastanenin senelik 26.000 Ünite civarında olan kan / kan bileşeni ihtiyacı Kan Bağış Merkezimiz tarafından karşılanmakta olup, bizler bu ihtiyacın ertelenemez ve hayat kurtarıcı nitelikte olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle de ilimiz hastanelerinde kullanılacak olan kanın temin edilebilmesi, herhangi bir aksaklık yaşanmaması için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.

Çalışmalarımız Hızırbey Mahallesi, Halis Sokak No:1 adresindeki Kan Bağış Merkezimiz ve gezici ekipler ile yürütülmekte, gezici ekiplerimiz il ve ilçe merkezlerinde; yürüyüş yolu üzerinde, halkın yoğun olarak yaşadığı meydanlara konuşlandırılmaktadır. Genellikle kan alma çadırlarında yapılan bu ekip çalışmaları, Genel Müdürlüğümüz tarafından belirli dönemlerde gönderilen kan alma otobüs ve tırları ile de desteklenmektedir.

Türk Kızılayı olarak Isparta ili ve ilçelerinde “Gönüllü, düzenli ve bilinçli kan bağışçıları kazanmak, güvenli kan/ kan bileşenleri üretmek, hasta ve ihtiyaç sahipleri için hastanelere ulaştırmak görevimiz.

Isparta Kızılay Kan Bağış Merkezi Haziran 2018 itibarı ile 13,195 Ünite kan toplayarak bu kanları bileşenlerine ayırıp ilimiz ve ilçelerimizdeki hastanelere kendi araçlarımızla gerekli taşıma koşullarında ulaştırdı. Önümüzdeki süreçte bu çalışmalarımız kesintisiz olarak devam edecektir. Nihai amacımız kan bağış bilincini toplumun tüm katmalarına yayılmasını sağlayarak; “güvenli kan” için en önemli unsur olan “düzenli kan bağışçısı” sayımızı artırmaktır.   

15 dakikanızı ayırıp, TC Kimlik belgeniz ile Kızılay’a kan bağışında bulunarak 3 hayat kurtarabilirsiniz.

Kan bağışı kampanyasına tüm halkımızı bekliyoruz."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap