EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ ADAY ADAYI ÖZMERAL'E ELEŞTİRİ YAĞMURU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ ADAY ADAYI ÖZMERAL'E ELEŞTİRİ YAĞMURU
Haberin Tarihi: 24.11.2013 20:53:00 - Okunma Sayısı:3073 defa okundu.

Banu Barlas: "Basını baskı altına alan, resmi küçük basılmış diye bile olay çıkaran, hakkında eleştirisel anlamda yayınlanmış her şeye engel olmaya çalışan, kısacası insanların düşüncesine değil, kendi egosuna önem veren Özmeral'e okuyucularımın yorumlarını iletmeyi bir borç bilirim."

 

EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ ADAY ADAYI ÖZMERAL’E ELEŞTİRİ YAĞMURU

Banu Barlas Okumuş

 

 

Basını baskı altına alan, resmi küçük basılmış diye bile olay çıkaran, hakkında eleştirisel anlamda yayınlanmış her şeye engel olmaya çalışan, kısacası insanların düşüncesine değil, kendi egosuna önem veren Özmeral’e okuyucularımın yorumlarını iletmeyi bir borç bilirim.

 

Kendisine Belediye Başkanlığından bir saltanat kurmuş olan Özmeral istiyor ki, herkes sabah akşam onu konuşsun, gazetelerde her gün boy boy resmi yayınlansın. İyi hoş ta Başkan, hiç mi düşünmedin o resmin altı neyle dolar diye?! Yazılarım çıktığı günden beri tüm internet siteleri ve gazeteciler taciz ediliyor. Yazılarımı yayınlatmamak için insanlar sıkıştırılıyor. Sayın Özmeral ve yandaş basını, unuttunuz galiba ama beni bugüne dek kimse yıldıramadı, düşüncelerimin önüne geçemedi. Hiçbir beklentim olmadığı için, hiçbir şeyi yapmamakla tehdit edemedi. Beni sıkıştıramayınca akrabalarıma yönelemedi… Çünkü ne ben ne de akrabalarım bugüne dek kimseye eyvallah etmedik. Annemin öz ve öz dayısının oğlu Belediye Başkanı iken, ilk ve en ağır eleştiriyi ben yaptım. Hakkında olumsuz ne var ne yoksa yayınladım. Buna rağmen sülalem halen benimle neden biliyor musunuz? Çünkü ben hiçbir zaman kimsenin hakkını yemedim, yalan söylemedim, iftira atmadım, çıkar gütmedim ve asla yandaş olmadım. Kendi akrabasını acımasızca eleştiren kimi es geçer ki?!

 

Sayın Özmeral; mademki basına bu kadar çıkmak istiyorsunuz, bu isteğinize ehemmiyet vereceğim bundan sonra. İnsanlar kendileriyle uğraşılır diye yorumlarını bile yazıların altına değil, özel mesajla iletiyorlar. Kendileri olmazsa eşleriyle, dostlarıyla uğraşırsınız diye de çekiniyorlar. Bundan böyle hakaret ve küfür içermeyen düşünce ve görüşlere sık sık yer vereceğim.  

 

İlgili birimlerin ve Sayın Vekillerimizin tüm yazılarımı okuyup, takip ettikleri bilgisini edindim. Sayın Vekillerimizden de başvurularıma karşılık cevap aldım. Objektifliğime ve haberciliğime itimadınız için hepinize teşekkür ederim. Bunu yazdığım için biraz başınız ağrıyacak , Sayın Özmeral öğrenmezse uyuyamaz zira : )

 

Banu Barlas Okumuş

banubarlas@gmail.com

 

 

OKUYUCU YORUMLARI

 

Selamlar  Banu hanım, belki tanışıyoruz, belki  Eğirdirlisiniz belki akrabalarımdan sınız, tanımıyorum okuyorum sadece sizi. Ama cesur yürek ve cesur kalemınızı tebrik ediyorum. Görünen köyü, realiteleri  yazdığınız için   dokuz köyü bos verin; okuyucularınız izleyenlerinizin  şehrindesiniz köylerin  dokuzu da istemeyenlerin olsun. Selam  ve sevgiyle.

Ankara dan EĞİRDİR li bir okuyucunuz

 

 

Banu hanim, ben Bursa da yasayan bir Egirdir asigi olarak sayin belediye baskanini televizyon ekranlarinda gol suyunu icerken gordugumde notumu vermistim. Egirdir herseyin en guzeline layik cok cok guzel bir belde. Egirdir halkinin iyi durust guvenilir, Egirdirin tanitimini yapacak bu guzel beldeyi turizm cenneti yapacak iyi bir belediye baskani sececeginden suphem yok. Yaziniz ve dik durusunuz icin sizleride tebrik ederim

 

 

Merhaba Banu hanım,

Eğirdir ve Belediye Başkanı Özmeral ile ilgili yazılabilecek pek çok şeyi yazmışsınız.Sizi yürekten kutluyorum. Objektif yaklaşımınız ve kişisel çıkar gözetmeyişiniz halkın size olan güvenini mislisiyle arttırıyor. Yerel seçimler için aday göstermişsiniz, buna saygı duyuyorum çünkü yerel seçimlerde oy kişiye verilir. Benim gönlümden geçen aday başka ama kesinlikle Özmeral değil. Şunu açıkça belirteyim, Eğirdir’de AKP’li olanlar bile Özmeral’in ikinci bir kez aday gösterilmesi halinde kesinlikle oy vermeyeceklerini hatta Eğirdir’e hiçbir hizmet vermeyen AKP’li belediyeden dolayı genel seçimlerde bile AKP’ye vermeyeceklerini söylüyorlar. Gerisini AKP düşünsün artık.

 

 

Banu hanım, yazmaya ilk başladığınızdan beri tüm yazılarınızı takip etmekteyim. Eğirdir’le ilgili çabanız gerçekten takdire şayan. Biz Eğirdir severler çabaladıkça, Eğirdirimiz kalkınsın,tanınsın,ileriye gitsin dedikçe, şans bir türlü Eğirdir’in yüzüne gülmedi. İktidardan umduğumuz medet de karşılıksız kaldı ne yazık ki. Osman Nuri kendi öz akrabalarıyla husumetli bir insan. Hastalık boyutuna ulaşan bir megolomanlığı var artık. Kendini iyiden iyiye kaf dağında görmeye başladı. Geçmiş dönemdeki başkanlara dair eleştirdiği ne varsa da aynısının fazlasını yaptı hata olarak. Kısacası Özmeral boşa hayal kurmasın, Eğirdir aynı hataya iki kez düşecek değil!

 

 

Sevgili Banu;

Seninle meslektaş olduğumuz için böyle hitap ettim umarım haddimi aşmamışımdır. Eğirdirli bir gazeteciyim ve Ankara’da çalışıyorum. Babamın mesleği ve konumu itibariyle meclise yakınım ve kulisleri takip edip haber yapıyorum. Öğremek istediğin bir konu olursa her zaman yanındayım, bunu bilmeni istedim. Yazdıkların, cesaretin ve üslubun mükemmel hakikaten. Eğirdir’de yaşamadığım için sıkıntılarına vakıf değilim. Ancak ailem ilgiyle ve hasretle takip etmekte. Şu anki belediye başkanı Osman Nuri Özmeral’in kulis araştarmasını yaptım biraz. Aslında Eğirdirli hemşerime bir katkım olsun istedim ama bilmiyorum işine yarar mı?

Öncelikle hakkındaki şikayet dosyası oldukça kabarık. Kendisinin de sürekli bir şeylerden şikayetçi olduğu söyleniyor. Isparta’da düzenlenen temayülde kendisini yuhlayanları şikayet etmiş olması kişiliğinin ne kadar ilginç olduğunu zaten gösteriyor. Hüseyin Avni Coş’u ailem de yakınen tanır, bilir. Sayın Coş ve abisi Tetkik Hakimi Abdullah Coş’a yakın duruyormuş başkan. Ne yalan söyleyeyim, kulislerine bakınca bu adam işi çoktan çözmüş, hatta siyasetin kitabını bile yazar dedim kendi kendime. Anayasa mahkemesi eski üyesi Sacit Adalı’nın arkadaşı imiş Sayın Başkan Özmeral. Bu yüzden muhtemelen Akp’nin adayı da o olacakmış. Ailem ve diğer Eğirdirli çevrem bunun olması halinde Akp’nin Eğirdir’de seçimi alamayacağını söylüyorlar. Akp Osman Nuri beyi aday gösterirse yine, Eğirdir’in efsane başkanı olarak anılan Şengöl’de adaylığını koyacakmış. Eğirdir adına durum pek iç açıcı değil yani. Ne kadar dışarıda okumuş ve büyümüş olsam da orası benim de memleketim. Gelişmesini ve halkın rahat etmesini yürekten dilerim. İletişim bilgilerimi veriyorum. Her zaman yanındayım. Saygılarımla.

 

 

 

Banu abla bizim anlatmak isteyipte anlatamadığımız duygu ve düşüncelerimizi siz gateteci gözüyle iyi analiz etmişsiniz ve bizleri yalnız bırakmadığınız için size şahsım ve partili arkadaşlarım adına çoook çook teşekkür ediyorum gönül isterdiki 2009 seçimlerinde olduğu gibi hep beraber özmeralin yanında olup 2014 seçimlerine beraber katılalım ama küsen dağılan o kadar çok kişi varki isim isim yazsam sayfalar almaz bunları açıkça yazmak aslında ak partili biri için büyük ayıp ama bizleri mecbur bırakıyorlar gerçekleri anlatmaya yanlış bilenler doğruları bilsin saygılar

 

 

eğirdir özmeral döneminde çok şey kaybetti.adam taş döşemeyi tuvalet yapmayı motor şenliği düzenleme gibi işleri çok büyük proje zannediyor.bol bol foto çektirdi.tabiki yapmak zorunda olduğu görevlerinin fotolarını.eğirdir iktidar parti nimetlerinden faydalanamamıştır. özmeral eğirdire çok zarar verdi.esnafın burnundan getirdi.herkezi mahkemeye verdi şikayetetti.sürdürdü falan filan...eğirdir özmeralden bıktı bıktı.spor turizm tarım hiçbirşey kalmadı.olanlarda reklam kokan hareketler.ama halk bunu yutmaz..

diliyorum.

 

 

Banu hanım,Eğirdir ve Başkan Özmeral'le ilgili tüm tespitleriniz doğru.Hele ki vefasızlık vurgunuz...Gazetelere ve yazılanlara bakıyorum da,sizin de ifade etmeye çalıştığınız gibi,yapılan edilenden ziyade Özmeral'in kendisini haber yaptırdığını görüyorum sürekli.Bu konu zaten ayyuka çıkmış durumda,herkes bundan dolayı rahatsız.Hizmet diye bir şey yok ortada ama sürekli Başkan manşette.Anlayamadığım şey şu,Ak Parti bunu görmüyormu,sen ne yaptın,hizmetlerin nedir demiyormu?Ak Partiliyi düşman etti bu insan.Şu an genel seçim olsa Ak Parti kesinlikle Eğirdir'den oy alamaz.Hele ki Özmeral yine adaysa hiç alamaz.Yazılarınızın devamını merakla bekliyorum.Başarılar diliyorum.

 

 

Bazı mahalledeki yolları seçime 6 ay kala parke taş döşeme ve ziyarete gelen kişilerle fotoğraf çektirmeyle kimseyi kandıramaz.İmaret mahallesine hizmet gelmedi diye yazıyoruz isa köklü caddesinde sokak nosu yok bunun için neresi olduğunu bilemiyoruz diyorlar sokak tabelalarını takınca belki hizmet gelir işaallah

 

Banu kızım, eline ve ağzına sağlık söylediklerinden dolayı. Benim söyleyemediklerimi sen söyledin. Ben işin başında Nuri Özmeral'den başkan olmaz, kapasitesi yetmez,başkanlık gömleği doksan numara büyük gelir demiştim. Haklı çıktım. Kindar bir insan kendisinden başka kimseyi düşünmez.Nuri Bey'in yüreği karanlık ve kişiliği henüz olgunluğa erişmemiştir. Kendisiyle barışık, aynayla barışık olmadığı için herkesle kavgalı oldu. Bir başkan iki defa halk tarafından darp edilir mi? Nuri Bey olumsuz tavırlarından dolayı iki defa saldırıya uğramıştır. Hep kendini ön plana çıkarmaya çıkarmış ve bu egosunu da önüne kim gelirse resim çektirmeyeyle kapatmaya çalışmıştır. Eğirdir ile ilgili hiçbir proje geliştirilmemiş, Eğirdir için Ankara'dan dişe dokunur hiçbir şey istenilmemiştir. Aslında Eğirdirli oylarını Nuri'ye değil AKP'ye vermişti. Nuri ise "Oylar bana verildi!" sanıyor.En büyük hatası da bu zaten.Kendini padişah gibi görüyordu.Kısaca Eğirdir böyle birinden kurtarılmalıdır.

 

Banu Barlas Okumuş Okuyucuları

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap