ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
Haberin Tarihi: 25.11.2013 09:17:00 - Okunma Sayısı:3170 defa okundu.

Milli Mekteplerin açılışı ve Atatürk'e "Başöğretmen" unvanının verilişinin 81'nci ve bugünün "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmaya başlanmasının 32'nci yıldönümü kutlandı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

            Milli Mekteplerin açılışı ve Atatürk’e “Başöğretmen” unvanının verilişinin 81’nci ve bugünün “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaya başlanmasının 32’nci yıldönümü kutlandı.

            Öğretmenler Günü 24 Kasım 2013 Pazar günü saat 10:00’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak’ın Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı.

            Çelengin sunulmasının ardından başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz ve öğretmenlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal marşımız söylenildi.

            24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Sabancı Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü ile İrfan Kaynak Ortaokulu tarafından hazırlanan “Öğretmenler Günü” programının icrası için saat 10:30’da Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Toplantı salonuna geçildi.

            Buradaki program ise saygı duruşu ve İstiklal marşımızın söylenilmesi ile başladı.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. İlk önce söz alan  İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak “Peygamber mesleği olan öğretmenlik mesleğini yapmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün öğretmenler günü. Güzel bir gün geçirmenizi diliyor, hepinizin öğretmenler gününü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarılar temenni ediyorum” dedi.

            Daha sonra bir konuşma yapan emekli öğretmen ve Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral ise: “Hem bir emekli öğretmen hem de Belediye Başkanı olarak aranızda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Burada bulunan, bulunmayan bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Ebediyete intikal eden öğretmenlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Allah rahmet eylesin diyorum. Geçen yıl aranızda bulunamamıştım. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı kurucu başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan hocamız vefat etmişti. O yüzden O’nun cenaze törenine katılmıştım. Burada O’nu da rahmetle anıyorum.

            Öğretmenlik mesleği hepimizin bildiği gibi en kıymetli meslektir. Çünkü insanlar en kıymetlilerini bize teslim ediyorlar. Onları işlemek bizlerin görevi. Çünkü onlar geleceğimizin teminatı. Bizden sonra bu meslekleri yapacak olan kişilerdir. Ben buradan en gencinden, en yaşlısına kadar bu mesleği yapan bütün öğretmenlerimize saygılar sunuyorum. Öğretmenlik okulda yapılan bir meslek değildir. Yaşadığımız her yerde öğretmenlik mesleği vardır. Sadece 24 Kasım öğretmenler günü değil. Her günümüz bizim öğretmenler günü olmalı. Bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

            Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, konuşmasının ardından günün anısına bütün öğretmenler adına İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak’a çiçek takdim etti.

            Son olarak bir konuşma yapan Kaymakam Yalçın Yılmaz: “Öğretmenlik kutsal bir meslek. Kutsallığı işlemekle başlar. Ahlaklı, dürüstlüğü öğretmek onların kutsallığını daha da arttırır. Bu görevi yapan bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğretmenlik liderlikle beraber gelir. Atatürk’e başöğretmen sıfatının verilmesi O’nun iyi bir öğretmen olmasındandır. Topluma bir şeyler öğretmeyen kişiler lider olamaz. Bu meslekte olduğunuz için gurur duymalısınız. Öğretmenler gününüzü kutluyorum. Nice öğretmenler gününde birlikte olalım.” dedi.

            Konuşmaların ardından Fen Bilgisi öğretmeni Osman Ünal eşliğinde Adaylığı kalkan öğretmenler Ali Rahat, Azize Utangan, Belkız Abacıoğlu, Dilek Gürgan, Emine Şahin, Fatih Çetintürk, Gülay Önder, Mehmet Yıldırım, Melek Sarıdoğan ve Özge Çetiner yemin ettiler.

            Yemin töreninin ardından Mesleğe yeni giren öğretmenler adına Türkçe öğretmeni Belkız Abacıoğlu yaptı.

            Abacıoğlu: “Atatürk ‘Miletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını alma yeteneğini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, millet denemez. Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır’ diyerek öğretmenlik mesleğinin Türk toplumundaki önemini vurgulamıştır.

            Türk öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını arttırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliğini bilincini uyandırmak amacıyla, millet mekteplerinin açılışı ve büyük önder ATATÜRK’ün başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

            Öğretmenler günü, öğretmenlerimiz ve öğrenciler arasındaki sevgi ve saygının doruk noktasına ulaştığı bir gündür. Bu özel güne anlam ve önemi açısından bakıldığında öğretmene gösterilen saygının aslında topluma verilen değerin bir göstergesi olduğu akıllardan çıkarılmamalıdır. Bu bakımdan öğretmenler günü, fedakar öğretmenlerimizin değerini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.

            Mesleğimizin temelini oluşturan eğitim ve öğretim konusu direk insan yetiştirme ile ilgili olup, toplumların gelişip şekillenmesinde de birinci derece rol oynamaktadır. Öğretmenler, verdikleri kaliteli eğitimle, yetiştirdikleri bireylerde vatan ve millet sevgisi, fedakarlık, düzen, disiplin ve özgüven duygularının gelişmesini hızla sağlayıp, başarının hangi aşamalardan sonra geleceğini öğretirler. Kalkınmanın temel şartı olan eğitim ve öğretimin kalitesi bir toplumun dünya üzerindeki yerini belirler. Bir milletin çağdaş ülkeler seviyesine erişebilmesi eğitimin bilimsel yöntemlerle yapılması ile mümkündür. Kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiş olan uluslar, eğitim ve öğretim sorunlarını çözmüş toplumlardır. Bu nedenle öğretmenlerimizin, bu zor görevi tam anlamıyla yerine getirecek biçimde yetiştirilmeleri ve sürekli geliştirilmeleri gerekmektedir. ‘İnsan mühendisi’ diye tanımlanan öğretmen olabilmek için ise, öncelikle çok özverili büyük bir yüreğe, ideallerle yüksek duvarları örülen yıkılmaz bir sevgi kalesine sahip olunmalıdır.

            Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ile anıyor, tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü yürekten kutluyorum.”

            Belkız Abacıoğlu’nun konuşmasının ardından “Şehit Öğretmen” isimli slayt gösterisi izlenildi.

            24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Isparta Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Korosu birbirinden güzel türküleri seslendirdiler.

            Daha sonra emekli olan Kahraman Sarıtaş, Emine Kuzgun ve Fatime Nurgül Yolcu’ya hizmetlerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak tarafından plaket takdim edildi.

            Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundular.

 

 

            İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Ortaokullar ve Lise öğrencileri arasında düzenlenen “24 Kasım Öğretmenler Günü” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

 

 

 

            24 Kasım Öğretmenler Günü Eğirdir Belediyesi tarafından verilen yemek ve çiçek töreni ile sona erdi.

            Bizi bugünlere getiren bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal eden aziz öğretmenlerimizi de rahmetle anıyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap