2. ULUSAL PLATİN ELMA ÖDÜL TÖRENİ İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2. ULUSAL PLATİN ELMA ÖDÜL TÖRENİ İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Haberin Tarihi: 20.12.2013 20:10:00 - Okunma Sayısı:2396 defa okundu.

22 Aralık 2013 Pazar günü saat 19:00'da Isparta Barida Otel'de düzenlenecek ve TGRT Televizyonunun canlı yayını ile tüm Türkiye yanı sıra dünyanın aynı anda izleyebileceği 2. Ulusal Platin Elma Ödül Töreni ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı.

2. ULUSAL PLATİN ELMA ÖDÜL TÖRENİ İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

            22 Aralık 2013 Pazar günü saat 19:00’da Isparta Barida Otel’de düzenlenecek ve TGRT Televizyonunun canlı yayını ile tüm Türkiye yanı sıra dünyanın aynı anda izleyebileceği “2. Ulusal Platin Elma Ödül Töreni” ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı.

            2. Ulusal Platin Elma Ödül Töreni tanıtımı için bugün saat 14:00’de Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya; Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç, Serpil Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve Eğirdir Genç İşadamları Derneği Başkanı Osman Gök, törende ELMA KIZ’ı canlandıracak olan Aylin Yardımcı, Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, SDÜ Eğirdir M.Y.O. öğretim görevlisi Çetin Meydan, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Kadir Çapkın, tören salonu sorumluları Sultan Doğrukol, Murat Aydın ve Eğirdir Basın mensupları katıldı.

            Toplantıda konuşan Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz önümüzdeki Pazar günü akşamı yapılacak olan 2. Ulusal Platin Elma Ödül Töreninde hazırlıkların son aşamaya geldiğini, şu ana kadar bir aksaklık yaşanmadığını, güzel bir organizasyonla Türkiye ve dünyanın karşısına çıkılacağını söyledi

            Geçtiğimiz yıl birincisi yapılan Platin Elma Ödül Töreni ile Eğirdir ve Isparta elmasının tanıtımında büyük rol oynandığını anlatan Kaymakam Yılmaz, ileriki yıllarda bu kapsamın genişleyebileceğini ve hedefin “Tarımın Oskarları”nı burada belirleyip ödüllerinin dağıtılması olduğunu vurguladı.

            Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Platin Elma Derneği tarafından organize edilen ve ilçemizdeki Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri, Sulama Birlikleri, Eğirdir Ziraat Odası Başkanlığı ile elma sektöründe yer alan kişi ve kuruluşlarımızın maddi ve manevi destekleriyle bu organizasyonun gerçekleştirileceğini bildiren Kaymakam Dr. Yılmaz, törende ödül verilecek 16 kategoriyi şöyle sıraladı.

            Jüri Özel Ödülü, Elma Suyu ve Konsantresi İhracat Ödülü, Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü, AR-GE Ödülü, En İyi Elma İşletmesi Ödülü, Yaş Meyve (Elma) İhracat Ödülü, Elmadan Mamul Madde Üreten Sanayi İşletmesi Ödülü, En İyi Üretici Örgütü Ödülü, İnovasyon (Yenilikçilik) Ödülü, En İyi Reklam Filmi veya Kamu Spotu Ödülü, En İyi Elma Görseli Tasarımı Ödülü, En İyi Elma Fotoğrafı Ödülü, En İyi Kadın Üretici Ödülü, En İyi Muhafaza ve Pazarlama Tesisi Ödülü, Yılın Çevre Dostu Tarımsal Uygulama Sektörü Ödülü ve En İyi Elma Konulu Basılı Eser Ödülü.

            Ülkemizdeki çeşitli üniversite hocalarından oluşan Jüri’nin değerlendirmelerini yaparak ödül sahiplerini belirlediğini dile getiren Kaymakamımız, “törene çok ciddi bir ilginin olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha genişletilip, üzerine gitmenin doğru olduğunu görüyoruz. Ciddi bir katılma isteği aldık. Mesela kamu spotu, elma resmi ve elma afişi yarışmasında sadece 500 TL ödül verdiğimiz halde büyük bir katılım oldu. Önümüzdeki yıllarda daha da zenginleştirilmesi inancındayım…” dedi.

            2. Ulusal Platin Elma Ödül Törenine Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli yanı sıra, ülkemizin pek çok ilinden Tarım Müdürlerinin, Kooperatif ve Büyük Market Temsilcilerinin, Ziraat Odaları Temsilcilerinin katılmasının beklendiğini bildiren Yılmaz, ödül gecesinde konuklara Barida Otel’de yemekte ELMA MENÜ ikram edileceğini, Vatan Şaşmaz ve Belma Belen’in sunumları yanı sıra ELMA KIZI’nın da  etkinlikleriyle katılımcıları güzel bir gecenin beklediğini ifade etti.

            Kaymakamımız Dr. Yalçın Yılmaz’ın 2. Ulusal Platin Elma Ödül Töreni için hazırladıkları basın toplantısı metni şu şekilde:

            “2. Ulusal Platin Elma Ödülleri bilindiği üzere 22 Aralık 2013 Pazar günü TGRT’nin canlı yayınıyla tüm Türkiye’yle ve dünyayla aynı anda izlenecek. Ödül gecesinde Vatan Şaşmaz ve Belma Belen’in sunumu göz dolduracak. Geçen sene ilk kez ödüllerini dağıttığımız platin elmada istediğimiz; Bölgede ve dünyada “Elmanın Oskarları” diye sık sık nitelendirdiğimiz kalıcı bir miras bırakarak, toprağa emek veren elleri ödüllendirmek. Geçen sene bunu ilk kez yapmış olmanın verdiği şevk ve gururla bu sene ikincisine çok daha güçlü hazırlandığımızı bilmenizi isteriz.

            Konunun başında da söylediğimiz gibi TGRT’nin canlı yayına katılması, bu tarz organizasyonlarda iyice markalaşan, kendini gösteren ödül törenleri ve saygın oluşumların ancak cesaret edebildiği ciddi bir organizasyon yapı taşlarındandır. Ancak biz Platin Elma ödülleri olarak bunu cesaret olarak değil samimiyetimizin bir göstergesi olarak göstermek ve bazı kısıtlı oluşumlarla bile ne denli işler yapılabileceğini halkımıza duyurmak ve bu ödüllere inandığımızı herkese göstermek istedik.

            2. Ulusal Platin Elma Ödülleri olarak, güç birliği yaptığımız tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu kolektifsel yapının arkasındaki destekçilerimiz bizimle birlikte yolun sonuna kadar yürüdüklerini söylüyorlar ve bunun da arkasında durduklarını özellikle belirtiyorlar. Biz de hem onlardan hem de ödüllerin gerçekten toprağı yaşatan ellere ilham olduğumuzu düşünerek Platin Elma’ya sımsıkı tutunuyoruz.

            Bilindiği üzere Türkiye’de tarımsal uygulamalar artık nesilden nesile azalmakta. Size sıkıcı rakamlardan bahsetmesem bile, rakamlar yalan söylemez. Doğaya bir katkısı olmayan yapıların çoğaldığı, çocuklarımızın artık toprağa ilgi duymadığı zamanların geldiğini söyleyen karamsarlar adına konuşacak olursak, biz Platin Elma olarak, toprağa hayat veren ellere ilham kaynağı olduğumuzu düşünüyoruz. Bu yüzden ödüllerimizin niteliğine ve daha uzun yıllar boyunca prestijlenerek büyüyeceğine inanıyoruz.

            2. Ulusal Platin Elma Ödüllerinin tüm hazırlıklarının tamamlandığını belirtmek isteriz. Heyecanla ödül gecesini beklediğimiz bu zamanlarda heyecanımızı sizinle paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Geçen seneden çok daha güçlü bir ödül töreni sizlerin ilgisine sunulacağı 22 Aralık Pazar günü, değerlendirmelerinizi almak üzere, aramızda görmekten büyük keyif alacağımızı bilmenizi isteriz.

            Hepinize ilgiyle dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap