Enstitüler Arası İşbirliği Toplantısı Eğirdir'de Gerçekleştirildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Enstitüler Arası İşbirliği Toplantısı Eğirdir'de Gerçekleştirildi
Haberin Tarihi: 27.12.2013 11:29:00 - Okunma Sayısı:2034 defa okundu.

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğünce yürütülen, Batı Akdeniz Bölgesi "Araştırma Enstitüleri/İstasyonları Arası İşbirliği" konulu 2013 yılı 3. ve son toplantısı, 25 Aralık 2013 tarihinde saat 09.30'da Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Enstitüler Arası İşbirliği Toplantısı Eğirdir’de Gerçekleştirildi

 

            Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğünce yürütülen, Batı Akdeniz Bölgesi “Araştırma Enstitüleri/İstasyonları Arası İşbirliği” konulu 2013 yılı 3. ve son toplantısı, 25 Aralık 2013 tarihinde saat 09.30’da Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

            Bölgedeki araştırma enstitüleri/istasyonları arasındaki iş birliğinin kuvvetlendirilmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması, personeller arasındaki işbirliği sayesinde ortak projeler geliştirilmesi, laboratuvar alt yapılarındaki alet, ekipman ve cihazların araştırıcılar tarafından ihtiyaç duyulması halinde ortaklaşa kullanımının sağlanması amaçlanan toplantıya, bölgede hizmet veren araştırma kuruluşları (Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü-ANTALYA, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü-ANTALYA, Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü-Eğirdir/ISPARTA ve Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü-Eğirdir/ISPARTA) katıldı.

            BATEM temsilcisi, Ertuğrul TAŞTEKİN’in açılış konuşması ile başlayan toplantı, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Şakir ÇINAR’ın kurum faaliyetleri ile ilgili tanıtıcı konuşması ile devam etti. Devamında, Su Ürünleri Mühendisi Rahmi UYSAL “Eğirdir Gölü Su Seviyesindeki Değişimlerin Göl Ekosistemine Etkileri ve Sulama Sisteminin Payı” ve Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Mustafa CEYLAN “Tıbbi Sülük (Hirudo verbana Carena, 1820) Ekolojisi, Beslenme ve Üreme Özellikleri” konulu sunumları gerçekleştirdiler. Katılımcılar tarafından ilgi çekici olarak bulunan bu çalışmalara yönelik sorular araştırmacılar tarafından yanıtlandı.

            Farklı çalışmaları görebilme noktasında faydalı geçtiği ifade edilen toplantının, sürdürülebilir olması için biraz daha renklendirilmesi ve her toplantıda farklı konuların ele alınması gerektiği vurgulandı. Sadece yapılan toplantılarda değil, diğer zamanlarda da yapılacak çalışmalarla ilgili irtibatta olunmasının faydalı olacağı belirtildi. Ayrıca önceki toplantılarda alınan kararlara istinaden ortak proje üretilmesi hususunda daha fazla çaba sarf edilmesi istendi. 2014 yılının ilk toplantısının Nisan ayında AKSAM’ da yapılmasına karar verilerek toplantı sona erdi.

            Toplantının ardından katılımcılar için düzenlenen teknik gezide Akpınar’daki seyir terası ve Ege Balık Ağları fabrikasına ziyaret gerçekleştirildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap