16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

Sarıkamış Şehitleri Anıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sarıkamış Şehitleri Anıldı
Haberin Tarihi: 27.12.2013 17:12:00 - Okunma Sayısı:2573 defa okundu.

Sarıkamış Destanı'nın 99. yıldönümünde, şehit düşen 90 bin askerimiz Eğirdir Atatürk Ortaokulu'nun hazırlamış olduğu program dahilinde minnetle, hüzünle ve gururla anıldı.

Sarıkamış Şehitleri Anıldı

 

            22 Aralık 1914’te başlayıp 5 Ocak 1915’te biten ve iki hafta süren bir mağlubiyet dramı Sarıkamış. Tek bir kurşun atmadan ölen 90 bin asker, 90 bin Karanfil, 90 bin kardelen. Kimine göre bir destan, kimine göre bir facia, kimine göre ise bir dram olan Sarıkamış şehitleri, yazlık giysiler ve çarıklarla eksi 45 derece bir soğukta kahramanlık destanı yazmışlardır.

            Sarıkamış Destanı’nın 99. yıldönümünde, şehit düşen 90 bin askerimiz Eğirdir Atatürk Ortaokulu’nun hazırlamış olduğu program dahilinde minnetle, hüzünle ve gururla anıldı.

            Programa Kaymakam Yalçın Yılmaz, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezinde görevli. P. Alb. Yıldıray Yalçın, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Yzb. Ali Demir, Müftü Abdurrahim Kocagöl,  Eğirdir Eski Belediye Başkanı Ömer Şengöl, CHP Eğirdir Belediye Başkan adayı Adem Kayan, Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu, Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç, MARİM Müdürü İsa Eren, Atatürkçü Düşünce Derneği Eğirdir Şube Başkanı Erdoğan Öngün, Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Hüseyin Koçaslan, Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanı Gamze İnce ve yönetim kurulu üyeleri,  bazı okul müdürleri ve çok az sayıda öğrenci katıldı.

            Bugün Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonunda düzenlenen Anma programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.

            Atatürk İlk ve Ortaokulu Müdürü Şenol Taşçı “Sarıkamış Kardelen Çiçeklerinin Yurdudur” konulu bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Bizim tarihimizde zaferler kadar acılar da oldukça büyük yer tutar. Yemen kızgın çöllerde, Çanakkale derin sularda, Sarıkamış da dondurucu soğukta ilah-ı kelimetullah davası için toprağa düşen Anadolu çocuklarının hikayesini barındırır. Bıyığı henüz yeni terlemiş gencecik delikanlılar Sarıkamış’ta düşmana değil, soğuğa ve yanlış stratejilere mağlup olmuşlardır. Bu harekat milletimizin hafızasına kazınmış acı bir hatıradır.

            Sarıkamış şehitleri, yazlık giysiler ve çarıklarla eksi 45 derece bir soğukta kahramanlık destanı yazmışlardır. Mehmetçiğimiz Sarıkamış’ta bütün imkansızlıklara rağmen müthiş bir civanmertlik yapmış, cihattan kaçmamış, düşmana arkasını dönmemiş ve vatanını canı pahasına korumayı bilmiştir. Allahuekber ve Soğanlı dağları bu milletin din, namus ve vatan uğruna nasıl bir bedel ödediğine şahit olmuştur.

            Acımız derindir. Hüzünlüyüz. Kalbimizde bir burukluk vardır. Zira biz bu kardan topraklara binlerce çocuğumuzu gömdük. Aslında gömemedik. Toprak donmuştu ve şehitlerimiz sadece karların içinde kalmıştı. Dört ay sonra gelen baharla birlikte karlar eriyince o zaman şehitlerimiz ortaya çıktı. Tıpkı kardelen çiçekleri gibi. O yüzden Sarıkamış, Kardelen Şehitlerinin Yurdudur.

            Sarıkamış şehitleri sıraları geldiğinde inandıkları kutsal değerler uğruna nasıl bedel ödemişlerse ecdadın bize emanet ettiği milli ve manevi değerleri yüceltmek ve onlara layık olmak da birinci vazifemiz olmalıdır.

            Bu duygularla canlarını vatan için veren Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum” dedi.

            Okul Müdürü Taşçı’nın konuşmasının ardından okul öğrencilerinden Cemile Akkulak “Şehidin Elleri” isimli şiiri, Soner Çakmak “Sarıkamış Şehitleri Destanı”nı, Mustafa Sarıkaya “Kahramanların Ölmeden önceki sözlerini” okudu.

            Program “Sarıkamış Şehitleri” isimli slayt gösterisi ve “Sarıkamış” Oratoryosunun izlenilmesi ile sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap