Devir Evdeki Altınların Kazanma Devri

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Devir Evdeki Altınların Kazanma Devri
Haberin Tarihi: 17.9.2018 14:26:16 - Okunma Sayısı:1099 defa okundu.

'Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası’ ihracı için altın alım işlemleri, Ziraat Bankası Eğirdir Şubesi’nde 20-21 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Devir Evdeki Altınların Kazanma Devri

Ülkemizin refah seviyesinin artması ve yastık altında bulunan altınların değerlendirilmesi için çalışma başlatan Hazine Müsteşarlığı, Ziraat Bankası aracılığıyla Ispartalılara büyük bir fırsat sunuyor.

Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği Hazine Müsteşarlığı’nın, Ziraat Bankası aracılığıyla ‘Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası’ ihracı için altın alım işlemleri, Eğirdir Şubesi’nde 20-21 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Altınlarını teslim eden vatandaşlara, 6 aylık kupon/kira oranı %1,20, yıllık ise 2,40 oranında faiz veya kira verilecek, altın teslimi yapan vatandaşlardan kupon/kira getirilerinden vergi de alınmayacak.

Ziraat Bankası Eğirdir Şubesi Müdürü Soner BALÇIKLI: "Yastık altında bulunan altınlarınızın değerlendirilebilmesi için Ziraat Bankası Şubeleri’ne uğramanız gerekmektedir. Hem ülke hem de kendi ekonominizin güçlenmesini isteyen vatandaşlarımızın 22 yada 24 ayar altınlarını yatırmak amacıyla 20 - 21 Eylül 2018 tarihlerinde Eğirdir Şubesi’ne uğraması yeterli olacaktır" dedi.

Konu hakkında bilgi veren Ziraat Bankası Eğirdir Şubesi Müdürü Soner BALÇIKLI şunları söyledi: ‘Altınlar hiçbir iskontoya tabi tutulmaksızın saflığı oranında bire bir kabul edilecek olup, yatırımcılar hiçbir kayba uğramayacak. Başvuru için alt tutar sınırlaması bulunmayan bu uygulamada, teslim edilen altın karşılığında müşterilere hesap cüzdanı verilecek. Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikaları Merkezi Kayıt Kuruluşu bünyesinde kayden saklanacak ve yatırımcı tarafından da izlenebilecek. Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilecek bu tahvil ve sertifikalardan elde edilecek kazançlar üzerinden herhangi bir vergilendirme söz konusu olmayacak. Yatırımcılar, 2 yıl vadeli bir senede yatırım yapıyor olmakla birlikte, bu tahvil veya kira sertifikaları karşılığında 6 ayda bir kupon/kira geliri elde ederek altın yatırımlarına kazanç sağlayabilecek. Bu kazançlarını veya istemeleri durumunda tahvil veya kira sertifikalarını vadesinden önce işlemiş geliri ile anaparalarını kısmen veya tamamen Türk Lirası karşılığı olarak alabilecek. Vadesinden önce Ziraat Bankası’na satılan tahvil veya kira sertifikaları için fiziki altın teslimatı yapılmayacak. İhraç tarihini takip eden ilk 3 ay içerisinde tahvil veya kira sertifikalarının Ziraat Bankası’na satılmak istenmesi durumunda, yüzde 1.50 iskonto oranı kullanılarak Bankamızca geri alım yapılırken, ihraç tarihini takip eden 3 aylık süre sonrasında ise, herhangi bir iskonto uygulanmayacak. Vade sonunu bekleyen yatırımcılar altınlarını Türk Lirası karşılığı olarak alabileceği gibi istemeleri halinde fiziki altın olarak da alabilecek. Fiziki altın teslimatı vade tarihinden sonra şubelerimizce gerçekleştirilecek.

Altın Tahvili ve/veya Altına Dayalı Kira Sertifikasına sahip olabilmek için talep toplama döneminde başvuruda bulunulması gerekiyor. Çalınma veya kaybolma riski olmadan altınlarını değerlendirmek isteyen vatandaşlarımız fiziki altınlarının Altın Tahvili ve/veya Altına Dayalı Kira Sertifikasına dönüşümü için en yakın Ziraat Bankası’na başvurmaları gerekiyor.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap