Demiryolu Bakım Müdürlüğü Personeli Mağdur...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Demiryolu Bakım Müdürlüğü Personeli Mağdur...
Haberin Tarihi: 3.10.2018 11:22:00 - Okunma Sayısı:1238 defa okundu.

TÜRK ULAŞIM-SEN Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak; "74. Demiryolu Bakım Müdürlüğünün merkezinin Isparta'dan Dinar'a hiçbir gerekçe sunulmaksızın alınması burada görev yapan personelin mağduriyet yaşamasına yol açmıştır." dedi

Demiryolu Bakım Müdürlüğü Personeli Mağdur...

TCDD 74. Demiryolu Bakım Müdürlüğünün merkezi Isparta'dan Dinar'a alınıyor.

TÜRK ULAŞIM-SEN (Türkiye Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası) Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özkan Ertekin imzasıyla TCDD Genel Müdürlüğü'ne sunulan yazıda; 74. Demiryolu Bakım Müdürlüğünün merkezi Isparta'dan Dinar'a alınmasının gerekçeleri istenildi ve durdurulması talep edildi.

Sözkonusu yazıda;

" İlgi: 28.09.2018 tarih ve E.358533 sayılı yazı,

İlgili yazı ile, 74 Demiryolu Bakım Müdürlüğünün merkezi görülen lüzum üzerine Isparta'dan Dinar'a alındığı ilgili yerlere bildirilmiştir.

Bilindiği üzere Demiryolu Bakım Müdürlüklerinde görev yapan çalışanlar, demiryolu altyapısının (ray, travers, menfez, köprü, makas, hemzemin geçitleri, otomatik bariyerli geçitler, haberleşme ve sinyalizasyon sistemleri vb) her türlü bakımını gerçekleştirerek, olası kazaları engellemek ve demiryolu hattını devamlı tren trafiğine açık tutmak için 7/24 özveriyle hizmet vermektedir. 74 Demiryolu Bakım Müdürlüğünde görev yapan çalışanlarda görevlerini özveri ile titizlikle 7/24 yapmaktadırlar.

Ancak ilgili yazı ile, 74. Demiryolu Bakım Müdürlüğünün merkezinin Isparta'dan Dinar'a hiçbir gerekçe sunulmaksızın alınması burada görev yapan personelin mağduriyet yaşamasına yol açmıştır.

Örneğin; Isparta'da ikamet eden personelin işyerinin 73 km. uzaklıkta olan Dinar'a alınması, işe geliş gidişlerde mağduriyet yaşamasına neden olacağı, çocuğu okula giden, ailesiyle birlikte lojmanda veya kirada oturan personelin ise bu durumdan dolayı yerleşik düzenini bozmak zorunda kalacağı aşikardır.

Bu nedenlerle, 74 Demiryolu Bakım Müdürlüğü merkezinin Isparta ilinden, Dinar ilçesine alınmasının gerekçesi hakkında sendikamıza bilgi verilmesi ile söz konusu uygulamanın durdurulması hususunda

Gereğini arz ederiz." ifadelerine yer verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap