Şevket Karahan’a üst düzey bir görev daha

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Şevket Karahan’a üst düzey bir görev daha
Haberin Tarihi: 27.10.2018 13:43:34 - Okunma Sayısı:1108 defa okundu.

IGC Başkanı Şevket Karahan, Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Şevket Karahan’a üst düzey bir görev daha

Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği (AGSD) 1. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Kemer’de bulunan Meder Resort Hotel’de gerçekleşti. Tek listeli seçimin yapıldığı toplantıda Kemer Gözcü Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Duran Yenigün, yapılan açık oylamayla tekrar Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği’nin başkanı oldu. Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Haber Gazetesi sahibi Şevket Karahan’da Derneğin yönetim kurulu üyesi oldu.

AGSD 1. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Dernek Başkanı Ahmet Duran Yenigün’ün ev sahipliğinde Kemer’de bulunan Meder Resort Hotel’de gerçekleşti. Toplantıya Antalya başta olmak üzere Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Isparta ve Burdur illerinden dernek üyesi yerel gazete sahipleri ile cemiyet başkanları ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) yönetim kurulu üyeleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda divan başkanlığı seçimine geçildi.

Divan teşekkülünün ardından açılış konuşmasını yapan Başkan Ahmet Duran Yenigün, “Yerel gazetelerin ayakta kalabilmesi adına ilçe gazetelerine ağırlık verilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Yoksa çok sayıda gazetemizin kapılarına kilit vurması içten bile değil.’ dedi.

Yenigün başkanlığındaki Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği’nde yönetim kurulu asil üyeliklerine; Isparta’dan Haber Gazetesi Sahibi Şevket Karahan, Osmaniye’den Akdeniz Gazetesi sahibi Lutfi Taner Deniz, Burdur’dan Yenigün Gazetesi sahibi Kürşat Tuncel ve Finike’den Batı Antalya Gazetesi sahibi Sinan Çeviren seçilirken, yönetim kurulu yedek üyeliklerine; Osmaniye’den Osman Şimşek, Finike’den Mahir Çeviren, Finike’den Ebru Yıldız Demirparmak, Kaş’tan Adem Aydın ve Kemer’den Muammer Yenigün seçildi.

SORUNLARI DİLE GETİRİYOR

Isparta medyasının Türkiye genelindeki birçok oluşumda yönetici sıfatıyla temsil eden Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği yönetim kurulu üyesi sıfatıyla şu açıklamayı yaptı: ‘Son zamanlarda yaşadığımız ekonomik sıkıntıların da göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Meslektaşlarımızın ağır yük altından kalkılamayacak duruma kadar gelmiştir. Gazetelerin kağıt, kalıp, boya gibi temel sarf malzemelerinin dolara endeksli olması nedeni ile de gazetelerimiz büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bu anlamda Türkiye genelinde yayın yapan 1200 civarındaki gazetenin devlet desteğine ihtiyacı vardır. KOSGEB’in uyguladığı Nefes Kredilerinden borçları olduğu için gazetelerimiz yararlanamamaktadır. Genel kurulumuz hayırlı uğurlu olsun” dedi. Bilindiği üzere Şevket Karahan’ın, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığının yanısına, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Basın İlan Kurumu gibi temsil kurumlarında yöneticilik unvanları bulunuyor. Karahan şimdi de Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap