Isparta SDÜ Hastanesinde ilk kez organ nakli yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta SDÜ Hastanesinde ilk kez organ nakli yapıldı
Haberin Tarihi: 15.1.2014 09:52:00 - Okunma Sayısı:4101 defa okundu.

Gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla şehrine, bölgesine ve ülkesine hizmet etmeye devam eden Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi başarılarına bir yenisini daha ekledi. SDÜ Hastanesi, gerçekleştirdiği kornea nakli ile görme rahatsızlığı yaşayan hastaları ışığa kavuşturdu.

Isparta SDÜ Hastanesinde ilk kez organ nakli yapıldı

 

            Gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla şehrine, bölgesine ve ülkesine hizmet etmeye devam eden Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi başarılarına bir yenisini daha ekledi. SDÜ Hastanesi,  gerçekleştirdiği kornea nakli ile görme rahatsızlığı yaşayan hastaları ışığa kavuşturdu.

            SDÜ Hastanesinin alanında uzman hekimleri tarafından yapılan operasyon hakkında bilgi vermek amacıyla SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer, SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer ve operasyonu gerçekleştiren öğretim üyeleri Ispartalı basın mensuplarıyla bir araya geldi

            İbicioğlu: “Hedefimiz her türlü nakli gerçekleştirmek”

            Kornea naklini başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını dile getiren SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, bu operasyonun sadece bir başlangıç olduğunu, organ nakli alanında tüm hazırlıkların tamamlandığını, SDÜ’nün bundan sonraki süreçte bu konuda adından sıkça söz ettireceğini ifade etti.

            Tamer: “Hastalarımız  ışığa kavuştu”

            SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer de ameliyatları başarılı bir şekilde tamamlayan öğretim üyelerine teşekkür ederek “Hastaların ışığa kavuşması bizim için son derece mutluluk verici” dedi.

            Sezer: “Hedefimiz her zaman zirve; biz ülke halkına hizmet etmekten zevk alıyoruz”

            Isparta’da ilk kez SDÜ Hastanesi tarafından gerçekleştirilen kornea naklinin şehrin gelişimi açısından da önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer  “Bize verilen bu destek devam ettiği sürece diğer nakil ameliyatlarını da yapacağız. Hedefimiz her zaman zirve; biz ülke halkına hizmet etmekten büyük zevk alıyoruz” diye konuştu.

            İki başarılı kornea nakilini gerçekleştiren ekipten SDÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Özlem Tök, nakil konusundaki çalışmalarda üniversite yönetiminin desteğini eksik etmediğini belirtti. İki kadavradan dört kornea aldıklarını ve iki hastaya başarıyla naklettiklerini belirten Doç. Dr. Tök, "Nakil yapılması gereken hastalarımızı il dışına göndermek zorunda kalıyorduk. Antalya'ya gönderiyorduk ama orada da yoğunluk olduğu için hastalarımız mağdur oluyordu. Şimdi bu mağduriyeti ortadan kaldırdığımız gibi diğer şehirlerden de hasta çekme ihtimalimiz çok yüksek" dedi.

            Kornea naklinde hasta yakınının aksi beyanı olmadıkça kadavradan göz deformasyona uğramadan sadece kornea dokusu alınabildiğini belirten Doç. Dr. Tök, "Hastalarımız göz korneaları şeffaflığını kaybettiği için görmeleri çok zordu. Kadavradan alınan 7.5-8 milimetre kornea dokusu aynı anda hastalara nakledilerek bu operasyonlar yapılabiliyor. Bir sene sonunda hastanın görmesi devam ediyor" dedi.

            Açıklamaların ardından Rektör İbicioğlu, kornea nakli yapılan 76 yaşındaki Ayşe Dereli ile, 62 yaşındaki Hesna Alay'ı ziyaret etti. İbicioğlu, hastalarla sohbet etti geçmiş olsun dileklerini iletti. Kornea nakli yapılan hastalar hekimlere ve SDÜ Hastanesi yönetimine teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap