ITB'nın Akreditasyon Sertifikası Yenilendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ITB'nın Akreditasyon Sertifikası Yenilendi
Haberin Tarihi: 16.1.2014 09:52:00 - Okunma Sayısı:2523 defa okundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde sürdürülen oda ve borsaların akreditasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

ITB’nın Akreditasyon Sertifikası Yenilendi

 

            Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde sürdürülen oda ve borsaların akreditasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden akreditasyon belgesi alan 21 oda/borsa ile birlikte 5 yıldızlı hizmet belgesini yenileyen 12 Ticaret Borsası arasında Isparta’da yerini aldı. 

            9. Dönem Oda/Borsa Akreditasyonu Sertifika Töreni TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Akredite olan ve akreditasyon süreci devam eden toplam Oda/Borsanın Meclis ve Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Genel Sekreter ve personelinin katıldığı törene Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve Meclis Başkanı Nuri Selçuk katıldı.

            Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, üyelerini düşünen üyelerin menfaatlerine göre hareket eden ve kaliteli personeli ile en iyi hizmet veren Ticaret Borsaları arasında yer almanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

            Hisarcıklıoğlu, akredite olan oda/borsaların, 5 yıldızlı oda/borsa sayılacağını bildirirken, “Bu belge, Londra’da, Paris’te, Berlin’de oda/borsa üyeleri hangi hizmeti alıyorsa, bizim odamızda da üyelerimizin aynı kalitede hizmet alacağının garantisidir. Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı bana  ‘Alman oda sistemini dünyanın en iyisi biliyorduk, ama bizim sizden öğreneceğimiz şeyler var’ dediğini hatırlattı.

            İş dünyası olarak hep büyük resme odaklandıklarını söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Ülkenin ekonomik olarak büyümesi önemli. Çünkü ekonomi güçlü olmazsa ne vatandaşınızın refahı olur, ne de dışarıda bir ağırlığınız olur. O yüzden üyelerimizin önünü açacak adımlar attık. Kamuyu ekonomiye odaklanmaya zorladık. Çünkü bizim sorumlu olduğumuz kitle, Türkiye’yi taşıyan kitle” ifadesini kullandı.

            Törenin öğleden sonraki bölümünde gerçekleştirilen seminerde konuşan TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete de konuşmasında oda ve borsaların akredite olabilmesi için eğitimler, geliştirme ziyaretleri ve denetimler gibi 3 temel süreci yaşaması gerektiğini kaydetti. Sistemin etkinliğinin oda ve borsa üst yönetimlerinin sisteme yaklaşımları ile doğrudan ilgili olduğunu bildiren Mete, Avrupa standartlarında hizmet için yola çıktıklarını hatırlattı. Halim Mete, önemli olanın akredite belgesine sahip olmak değil, bu belgenin gerekliliklerini yaşatabilmek olduğunun altını çizdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap