16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

Ak Parti Eğirdir Belediye Başkan Aday Adayı Murat Akat Projelerini Anlattı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ak Parti Eğirdir Belediye Başkan Aday Adayı Murat Akat Projelerini Anlattı
Haberin Tarihi: 22.11.2018 10:48:47 - Okunma Sayısı:4148 defa okundu.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, Ak Parti'den Eğirdir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Murat Akat ile adaylık sürecini konuştuk.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, Ak Parti'den Eğirdir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Murat Akat ile adaylık sürecini konuştuk.

                Gazetemizi ziyaret eden Akat, sorularımıza samimi cevaplar verdi, projelerinden bahsetti.

                AKIN: Kendinizden Bahseder Misiniz?

                AKAT: 1980 Eğirdir doğumluyum. Kunduracı Ali Bey’in torunuyum. 2003 yılında Makine Mühendisliğinden mezun olduktan sonra 2007 yılında yüksek lisansımı tamamladım. İstanbul Üniversitesi’nde doktora eğitimime devam ediyorum. Ayrıca İktisat Bölümünü 3. Sınıfta terk ettim. Daha sonra kamu yönetimi bölümünü bitirdim. Halen Adalet bölümünde eğitimime devam ediyorum.     2001 yılında Ak Parti Isparta teşkilatında üniversite ve gençlik kollarında çalışmalar yaptıktan sonra merkez ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum.  2002 yılında İl Başkanlığımızın aylık olarak çıkardığı AK Bülten isimli derginin sorumlu müdürlüğü ile birlikte haberinden dizgisine hatta dağıtımına kadar tek başıma görev aldım. 2004 yerel seçimlerinden önce Isparta İl Belediye Başkan adayımız Hasan Balamanın seçim beyannamesini hazırladım.

                2004 yılında Isparta Belediyesinde iş hayatıma başladım. Danışmanlık, Gelir Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Ar-ge Birimi, Bakım-İkmal Müdürlüklerinde Makine Mühendisi olarak çalıştıktan sonra, en son ISBAŞ Bimsblok Fabrikasında Üretim Müdürlüğü görevinde bulundum. 2 yıl çalıştıktan sonra  KPSS ile memur olarak Bilecik Bayındırlık Müdürlüğüne atandım. 2011’de Isparta’ya tayin oldum.  2013 yılında Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne İl Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildim. Aynı yıl Isparta Genç Memur-Sen Kurucu İl Başkanlığını yaptım. Şubat 2014’te Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandım ve 3 yıl İl Müdürlüğü görevinde bulundum. Son olarak Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde Makine Yüksek Mühendisi olarak görev yaparken istifa ederek memleketime hizmet için AK Parti’den aday adayı oldum.

                AKIN: Neden Aday Adayı Oldunuz?

                AKAT: Eğirdir Belediye Başkanlığı benim gençlik hayallerimin arasında idi. Hak ettiği yerde olmadığı hepimizin malumu. Kendimi geliştirip yeterli bilgi ve deneyime ulaştığıma inandığım anda da aday adayı olmaya karar verdim.

                Eğirdir’de yaşamıyor olmam konusunda benim için dezavantaj gibi gösterilen bir durum söz konusu. Lakin ben aynı fikirde değilim. Benim düşüncem de; bunun EĞİRDİR için büyük bir şans olduğu yönünde. Niçin peki? Şöyle ki; öncelikle ben bu fakülteleri okurken Eğirdir’de olma imkanım yoktu. Makine Mühendisi olarak Eğirdirimizde kadro yoktu. Hatta İl Müdürü olmak istediğimizde o zaman kanun vardı, Isparta’ya bile il müdürü olarak atanamıyorduk. Ama hiçbir zaman Eğirdir’den uzak kalmadım. Yaklaşık 10 yıldır tüm sorunlarını ve gelişmeleri yakından takip ediyorum. İl Müdürlüğü dönemimde Bilecik-Bozüyük bölgesindeki büyük ve kurumsal firmalarda birçok arkadaşımıza işe yerleştirdim, referans oldum. İl Müdür Yardımcılığım döneminde çevre yardımları ve kentsel dönüşüm ile ilgili Eğirdirimiz için çalışmalarda bulundum. Her fırsatta Eğirdirimiz için elimden geleni yapmaya çalıştım.

                Bunun yanında asıl önemli olan nokta da şu ki; ben Eğirdir’de yaşayamadığım için aşırı içli-dışlı olduğum belirli bir çevrem de yok, husumetli olduğum bir çevrem de yok. Dolayısıyla benim için herkes eşit, bu da herkese eşit mesafedeyim demek. Bu Eğirdir için bence çok büyük bir avantaj.

                AKIN: Projelerinizden Biraz Bahseder Misiniz?

                AKAT: Aslında belirli kalıplara sokulmuş, yapılması imkânsız projelerim yok. 4 aydır esnaf arkadaşlarımızı geziyorum. Gezdikçe, konuştukça projeler kendiliğinden oluşuyor. Çünkü vatandaşımızın temel ihtiyaçları benim için olmazsa olmaz öncelikli projelerimdir.

                Mesela ilki doğal gaz. Gerek mesleğimden gerekse Isparta Belediyesinde Botaşın Isparta ana hattında Belediye adına görev yapmamdan ötürü bu konuda çok deneyimliyim ve gereği neyse ilk günden başlayarak projenin hayata geçirilmesi için gecemi gündüze katacağım. Çünkü yıllık hane başı 4-5 bin TL fazla para verip zehir solumak zorunda değiliz.

                Bir diğer öncelikli işim su faturaları olacak. Çünkü rakamlar oldukça ciddi boyutlara ulaşmış durumda. İlk hedefim öncelikle faturaları yarıya düşürmek olacak. Daha sonra düşürebildiğimiz kadar düşürecek yada sabitleyeceğim.

                AKIN: Peki Ya Eğirdir Gölü Özel Hükümleri

                AKAT: Bana göre Eğirdir Gölü Özel Hükümleri diye bir şey kalmadı. Çünkü Eğirdir Gölü Özel Hükümleri, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nin 16-20 Maddeleri yerine yürürlüğe girmişti. Fakat 28/10/2017 de yürürlüğe giren “İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmelik” ile yürürlüğünü yitirmiş oldu. Fakat Eğirdir ile ilgili basına beyanat veren bazı kişiler, bunun yürürlüğe girmesinin üzerinden 13 ay geçmesine rağmen hala özel hükümler vb şekilde açıklama yapmaktadırlar. Burada önemli olan şey, gerçekten sorunu farketmek ve sorunun çözümü için çözüm yolları aramaktır. Yani asıl olan şey Eğirdir sevdasıdır.

                Gerek Eğirdir sevdam gerekse çalıştığım kurum itibarına bir de belediyelik deneyimim eklendiğinde hemen hemen her konuya hakim durumdayım. Bu da sorunların çözümünü kolaylaştıracaktır. Malumunuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görev sorumluluğu neredeyse tüm belediyelik konularını kapsamaktadır.

                Bu kapsamda da düşüncem şu ki; her ne kadar özel hükümlerin bir özelliği kalmamış olsa da, İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmelikte de Eğirdir için büyük sorun olacak maddeler bulunmaktadır. Bu maddeleri hem Eğirdir Gölümüzün menfaati, hem de Eğirdirimizin menfaati için değiştirtmek zorundayız. Bunu da başarabilecek güçteyiz.

                AKIN: Peki Başka Ne Gibi Projeleriniz Bulunmaktadır?

                AKAT: Öncelikle alt yapımızın yenilenmesi konusunda eksikliklerimiz bulunmakta. Bunları bir program dahilinde gidereceğiz.

                Vatandaşlarımız şehrimize öğrenci ve turist gelmesini istiyor. Biz 16-30 yaş arasındaki kendi evlatlarımızı Eğirdir’de tutamıyoruz ki öğrenci gelsin, üniversite gelsin diyoruz. Öncelikle şehrimizi öğrenci ve turistler için cazip hale getirmemiz gerekiyor. Mesela bir tiyatro salonumuz yok, sinema salonumuz yok, kültür merkezimiz yok, eğlence merkezleri yok, bowling salonumuz yok, yüzme havuzumuz yok. Tamam Belediye olarak biz bunları yapmak durumunda değiliz. Ama bu ve bunun gibi yerlerin oluşabilmesi için, bu yapılar yer temini ve alt yapı işlerini Belediye olarak yapacağız. Yani yatırımcıya teşvik vereceğiz. Bir an önce bunları şehrimize kazandırmak zorundayız. Daha sonra üniversite kurulması için girişimlere başlayacağız. Yalnız bunlar sadece üniversite öğrencilerimiz için değil, kendi evlatlarımız için de, sosyal ailelerimiz için de bunları şehrimize kazandırmak zorundayız.

                Spor mesela, ilçemiz hemen hemen her türlü sportif faaliyete müsait, özellikle de su sporları. İlçemizde hangi spora yatkın ne kadar çocuğumuz ve gencimiz varsa, onlara her türlü imkanı sunmak için özel olarak çalışacağız. Bunları yaparken de mutlaka profesyonel destek alacağız, sporla ilgili paydaşlarla bir araya gelerek birlikte planlayacağız. Spora ve sporcuya destek olacağız.

                Turistler gelsin diyoruz, ben onlardan daha fazla istiyorum bunu, çünkü benim çocukluğum burada turistlerle geçti. Ama şimdi turistler günü birlik turlardan çok paket programları tercih ediyor. Peki turizm şirketleri ile görüşelim yarın buraya 5-6 otobüs turist getirelim. 300 turist geldi diyelim, nerede konaklatacağız? Hatta toplu bir şekilde nerede yemek yedireceğiz? Demek ki bize bir de büyük bir otel lazım. Bunun yanında ilçemizdeki yatak sayısını artırmak gerekli. Bunlar için öncelikle evini butik otele çevirmek isteyen vatandaşlarımıza ön ayak olacağız, teşvik vereceğiz. Büyük bir otel için de yine arsa ve altyapı olarak teşvik vereceğiz. Mesela kalemizi, medresemizi, Oluklacı’yı, adalarımızı ve kıyılarımızı turizme kazandıracağız. Gerek ilgili bakanlıklarımızdan gerekse AB fonları ve teşviklerinden faydalanacağız. Hiçbir teşviği kaçırmayacağız. Özellikle bunlar için Belediyemizde Ar-Ge birimi kuracağız. Bu projelerimiz gerçekleştiğinde sadece yaz turizmi değil, kış turizmini de gerçekleştireceğiz. Yerli yabancı yaz-kış turist ağırlayacağız inşallah en kısa zamanda. Bununla ilgili de mutlaka turizm ile uğraşanları da projelerimize paydaş yapacağız. Çünkü ben bilirim yok bende, biz biliriz, biz yaparız biz gerçekleştiririz. Bir başarı olduğunda kesinlikle ben değil biz olacak.

                Bir diğer eksikliğimiz olarak konut ve işyeri sıkıntımız bulunmakta. Bunun için TOKİ den bahsedildiğini duyuyorum. Ama ben TOKİ’yi belki daha sonraları düşünüyorum. Çünkü biz Belediye olarak bunu yapabilecek güçteyiz. Bununla da ilgili en kısa zamanda plan-program ve projelendirme çalışmalarına başlayacağız. Belediyemiz bunu yapabilecek güçtedir. Ve bunu Kentsel Dönüşüm ile de yapabiliriz. Kentsel Dönüşüm için belirleyeceğimiz alanlar olacaktır mutlaka ama bunu mülk sahiplerinin isteğiyle yapacağız. Zorla hiçbir şekilde hiçbir şey yapmayacağız. Her ne planlarsak planlayalım, bunu tüm bölgeye belki de tüm Türkiye’ye örnek bir proje olarak yapacağız. Ayrıca her ne şekilde ne yaparsak yapalım her işimizde yenilenebilir enerji kaynaklarından mutlaka faydalanacağız.

                Tabi ki projelerimiz bunlardan ibaret değil. Bunun gibi bir çok projem mevcut. Fakat bunun yanında büyük projelerim de var. Bunları da nasip olur aday gösterilirsem zaten kamu oyu ile paylaşacağım. Tek amacım Eğirdir’i marka şehir haline getirebilmektir.

                AKIN: İletmek İstediğiniz Başka Bir Şey Var Mı?

                AKAT: Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Eğirdir’imiz çok değerli bir cennet parçası. Ve AK Davamızda, pırlanta gibi 6 aday adayımız daha bulunmakta. Her biri birbirinden çok değerli genç ve dinamik arkadaşlar. Genel merkezimiz adayımız olarak kimi açıklarsa açıklasın kalan 6 aday adayımız onun yanında olacaktır. Bunun aksini bekleyen kesimlere sesleniyorum. Asla böyle bir yanılgıya kapılmasınlar. Biz hepimiz biriz, kenetlendik ve bu seçimlerde Eğirdir’i AK BELEDİYECİLİK ile buluşturmaya söz verdik. BİZ 7 ADAY ADAYI VE TEŞKİLATIMIZ İLE BİR BÜTÜNÜZ, BİRİZ VE HEP BİRLİKTEYİZ.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap