Okul Sütü 10 Şubat'tan İtibaren dağıtılacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Okul Sütü 10 Şubat'tan İtibaren dağıtılacak
Haberin Tarihi: 24.1.2014 10:23:00 - Okunma Sayısı:1467 defa okundu.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Rahmi Ulu "Okul Sütü"nün 10 Şubat'tan itibaren Isparta'daki okullarda dağıtılmaya başlanacağını söyledi.

Okul Sütü 10 Şubat’tan İtibaren dağıtılacak

 

            İl Milli Eğitim Müdür Vekili Rahmi Ulu “Okul Sütü”nün 10 Şubat’tan itibaren Isparta’daki okullarda dağıtılmaya başlanacağını söyledi.

            Ulu’nun konu ile ilgili açıklaması şöyle:

            “İnsan hayatında bir süreç olan beslenme, yaşamın her anında sağlımızı etkileyen önemli bir etkendir. Sağlıklı kemik ve diş gelişimi için gerekli kalsiyum yönünden en zengin besinlerden olan süt ve süt gurubu ürünler ise besin öğelerinin tamamına yakınını içermektedir. Çocukluk yıllarında büyüme ve gelişmenin tam olması için yeterli ve dengeli beslenilmesinin yanı sıra, bu grup besinlerden tüketilmesinin gerekliliği artık bilinen bir gerçektir.

            Buna göre; Millî Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca hazırlanan "Okul Sütü Programı" 2013-2014 öğretim yılı ikinci döneminde (10 Şubat 2014'ten itibaren) ülke genelinde ve İlimizde başlatılacaktır.

            Program; resmi ve özel tüm anaokulları, anasınıfları ile İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine uygulanacaktır.

            Haftada üç gün (Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri) 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtılacaktır. Okullarda süt dağıtımı ve içimi uzun teneffüslerde gerçekleştirilecektir.

            Okul sütü dağıtım izin formu ile sütten yararlanmak isteyen ve istemeyen öğrenciler tespit edilerek e-okul sistemine bilgiler girilmiştir. Süt içilmesine izin verilmeyen öğrenciler program dışında tutulacaktır.

            Süt içimi soması bulantı, kusma, ishal gibi rahatsızlıklar oluşması durumunda; öğrencinin okul idaresi tarafından en yakın sağlık kuruluşuna intikali sağlanacak ve velisi bilgilendirilecektir.

            Programın koordinasyonu ile okul sütünün tedariki ve İllere dağılımından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sütün muhafaza edilmesi, okullara ulaştırılması, dağıtılması ve uygun şartlarda tüketimin sağlanmasından Millî Eğitim Bakanlığı, program uygulama döneminde öğrencilerin gelişme oranlarının ve süt tüketimi alışkanlıklarındaki değişikliklerin tespitine ilişkin çalışmalardan Sağlık Bakanlığı sorumludur.

            Aile Hekimleri, öğretmenler ve/veya veliler tarafından süte duyarlılığı tespit edilen öğrenciler okul yönetimleri tarafından program dışında tutulacaktır.

            Kamuoyuna duyurulur.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap