Isparta'da İlçe Av Komisyon Toplantıları Tamamlandı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta'da İlçe Av Komisyon Toplantıları Tamamlandı...
Haberin Tarihi: 6.2.2014 09:08:00 - Okunma Sayısı:1380 defa okundu.

İlgili toplantılarda özellikle yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarında korunması, geliştirilmesi ve av kaynaklarının da milli ekonomi açısından faydalı olabilecek şekilde değerlendirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Isparta’da İlçe Av Komisyon Toplantıları Tamamlandı...

 

            4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun Merkez Av Komisyonu İl ve İlçe Av Komisyonlarının Görevleri Çalışma Esas ve Usullerine Dair Yönetmeliği çerçevesinde hazırlanan İlçe Av Komisyonları Kararlarının hangi ilçelerde uygulanacağına dair Isparta Valiliği Makamından alınan Olur çerçevesinde 21.01.2014 tarihinden itibaren sırasıyla Yalvaç ve Gelendost İlçesi Kaymakamlıkları, 22.01.2014 tarihinde Sütçüler ve Aksu İlçe Kaymakamlıkları, 23.01.2014 tarihinde Eğirdir, Uluborlu ve Senirkent İlçe Kaymakamlıkları, 24.01.2013 tarihinde Keçiborlu İlçe Kaymakamlığı, 27.01.2014 tarihinde Gönen ve Atabey İlçe Kaymakamlıklarında toplantılar yapılarak yasanın uygulamasının önemi vurgulandı.

            İlgili toplantılarda özellikle yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarında korunması, geliştirilmesi ve av kaynaklarının da milli ekonomi açısından faydalı olabilecek şekilde değerlendirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

            İlçelerde artık şefliklerin aktif olarak çalışmaya başladıklarını, şeflik merkezlerine araç ve şoför görevlendirilmelerinin yapıldığını koruma ve kontrollerde daha aktif olarak görev yapılabileceği de dile getirilerek, özellikle İlçe Jandarma Komutanlıklarınca av denetimlerine aktif katılımın sonuca ulaşmada daha etkin olunmasına fayda sağladığı hususu bir kez daha hatırlatıldı. T.C. Orman ve Su Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğü’nü ilgilendiren broşür, dergi gibi tanıtım materyallerinin paylaşıldığı toplantıda diğer çalışma konularıyla da ilgili kısa bir tanıtım yapıldı.

            Özellikle Yenişarbademli İlçe Kaymakamlığında yapılan toplantıda Kızıldağ Milli Parkı sınırları içerisinde yaşanan diğer sorunlar da dinlenilerek neler yapılabileceği hususunda katkı sağlandığı bildirildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap