Sen de Sigarayı Bırakabilirsin...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sen de Sigarayı Bırakabilirsin...
Haberin Tarihi: 7.2.2014 10:35:00 - Okunma Sayısı:2783 defa okundu.

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlar sigaranın zararları konusunda bilgilendirildiler.

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü

 

Sen de Sigarayı Bırakabilirsin…

 

            9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlar sigaranın zararları konusunda bilgilendirildiler.

            9 Şubat Dünya Sigarayı bırakma günü dolayısıyla ilçemizde de bir etkinlik düzenlendi. Dün ilçemizin pazarı olması dolayısıyla Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Belediye önüne bir stant açıldı. Tütün biriminden Güldenur Özden ile Asuman Akacar  vatandaşları sigaranın zararları konusunda hem sözlü olarak hem de broşür, afiş ve dumansız hava sahası logolu materyalleri vererek bilgilendirdiler.

            Eğitim Şube Müdürlüğünden Müzeyyen Kahraman ise Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivitenin önemi konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Kahraman, Toplum Sağlığı Merkezinde Obezite biriminin bulunduğunu hatırlatarak, kilolu vatandaşlarımızı obezite birimine gelebileceklerini ifade etti.

            Dün pazar yerinde yapılan etkinlikte sigara içenlerin sayısı oldukça fazla olduğu gözlendi.

            Sigarayı bırakmak için;

            1- Kesin karar veriniz

            2- İradenizi sonuna kadar kullanmayı göze alınız

            3- Sigarayı birden bırakınız. Zira deneyler birden bırakmanın daha başarılı olduğunu göstermiştir.

            4- İş ve iş çevresinde sigara içen arkadaş ve çevrelerden kesin olarak uzaklaşınız

            5- Size sigarayı hatırlatan her şeyi hayatınızdan uzaklaştırınız.

            6- Kendinizde sigara arzusu uyandıran yiyecek ve içeceklerden uzak durunuz

            7- Özellikle kendinizde sigara arzusu şiddetlenince bir bardak su içiniz.

            8- Planlı, ölçülü ve faal bir hayat çizgisini benimseyiniz.

            9- Sizi strese sokacak konulardan ve tartışmalardan uzak durunuz.

            10- Boş zamanlarınızda sportif faaliyetlere hiç olmazsa uygun yürüyüşlere iltifat ediniz. Mümkünse birkaç arkadaşla grup halinde bırakınız ve bu savaşta mistik ve manevi duygularınızı da devreye sokunuz.

            Tütün kontrolünde temel amaç, tütün ürünleri tüketimini azaltarak başta kanser olmak üzere onlarca hastalığın yarattığı sağlık, sosyal, ekonomik zararların önüne geçilmesini sağlamaktır. Tütün kontrolünde esas, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere yeni başlayacakları önlemek ve başkasının içtiği sigaranın dumanından oluşan pasif etkilenimi engellemektir.  Ülke olarak hedefimiz ise Ulusal Tütün Kontrol Programı ve Eylem Planı’nda ifade edildiği gibi 2012 yılına kadar 15 yaş üzerinde tütün ürünü tüketmeyenlerin oranını yüzde 80’nin üzerine çıkarmak, 15 yaş altında ise yüzde 100’e yaklaştırmaktır.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap