DEREBOĞAZI YOLU DEVRE DIŞI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DEREBOĞAZI YOLU DEVRE DIŞI
Haberin Tarihi: 19.2.2014 09:27:00 - Okunma Sayısı:3954 defa okundu.

Afyonkarahisar, Burdur, Antalya, Alanya arası 490 km.lik otoban projesinin hayata geçirilmesi için düğmeye basıldı.

DEREBOĞAZI YOLU DEVRE DIŞI

 

            Afyonkarahisar, Burdur, Antalya, Alanya arası 490 km.lik otoban projesinin hayata geçirilmesi için düğmeye basıldı. Otoban projesi, Antalya-Dereboğazı yolunun devredışı kalması anlamına geliyor. İzmir ve Ankara’dan çıkıp Antalya’nın doğusuna gitmek isteyenler Isparta’yı teğet geçerek Alanya’ya ulaşabilecek

            Hükümetin 2023 yılı yatırım vizyonu kapsamında ortaya koyduğu kesintisiz otoban projesi kapsamında Afyonkarahisar, Burdur, Antalya, Alanya otobanı için harekete geçiliyor. Ancak projenin hayata geçmesi demek,  Ankara güzergahından Doğu Antalya yönüne gitmek isteyenleri daha kısa mesafede bu yöne ulaştıran Antalya Dereboğazı yolunun adeta devredışı bırakılması anlamına geliyor.

            Etüd  halinde olan Afyon-Alanya otobanın yapım müjdesini AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu verdi. Geçtiğimiz günlerde seçim bölgesi Antalya’da konuşan Çavuşoğlu,  karayolları ağı içinde yapımı planlanan Afyon-Burdur-Antalya otobanı için çalışmaların hızlanacağını belirtti.  Proje etütleri hazırlanan otobanın en kısa sürede başlayacağını kaydeden Çavuşoğlu konuşmasında, “Afyon–Burdur-Antalya–Alanya Otobanı’nı en kısa sürede hizmete açacağız’ dedi.

            Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2023 yılı haritasına göre, 490 km uzunluğundaki Afyon Alanya otoban güzergahı mevcut Ankara bölünmüş yoluna paralel şekilde Afyon-Şuhut, Uluborlu-Keçiborlu arası Ağlasun- Bucak-Kocaaliler güzergahını takip edecek

            Antalya’da bulunan Kurşunlu Şelalesi’nin üstünden geçecek olan otoban, Aksu’yu 500 metrelik bir viyadükle aşacak. Aspendos antik kentinin kuzeyindeki Köprüçay’ı ise 6 kilometre uzunluğundaki tünel ve viyadüklerle aşması planlanan Afyon-Antalya-Alanya Otoyolu için Köprüçay’daki tarihi köprünün 200 metre yanında devasa bir viyadük yapılacak. Antalya –Alanya arası otobanı mevcut bölünmüş yola çok yakın bir mesafede yer alıyor.

            Yap işlet devret modeliyle yapılması planlanan otobana, yine Hükümetin 2023 yılı hedefleri arazsına koyduğu İzmir-Aydın otobanının uzantısı olan 330 km uzunluğunda yapılması beklenilen Denizli-Burdur otobanı eklenecek. Böylece hem Ankara güzergahından, hem de İzmir güzergahından gelenler otobanla Alanya’ya kadar ulaşma imkanına kavuşacak.  Bir başka ifadeyle otobandan yolculuk yapanların Isparta merkezine girmeleri dolayısıyla da Dereboğazı yolundan  Doğu Antalya’ya yönelmeleri bundan böyle zor görünüyor.

            Yine haritaya göre bağlantı verilmesi durumunda Isparta merkezden yaklaşık 25 km giderek otobana çıkılabilecek. Sav yolu üzerinden gidenler de bölünmüş yol programına alınan Ağlasun Bucak güzergahından otobana ulaşabilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap