MARİM'den Proje Yağmuru...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MARİM'den Proje Yağmuru...
Haberin Tarihi: 27.2.2014 09:52:00 - Okunma Sayısı:2213 defa okundu.

MARİM, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından Antalya'da Düzenlenen Program Değerlendirme Toplantılarına 14 Tanesi Yeni Teklif Olmak Üzere Toplam 57 Adet Proje ile Katıldı.

MARİM’den Proje Yağmuru...

 

MARİM, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından Antalya’da Düzenlenen Program Değerlendirme Toplantılarına 14 Tanesi Yeni Teklif Olmak Üzere Toplam 57 Adet Proje ile Katıldı.

 

            TAGEM’e bağlı Araştırma Enstitü ve İstasyonlarında yürütülen projelerin planlanması, hazırlanması, uygulanması ve değerlendirmesinde işbirliği sağlamak, araştırma sonuçlarının uygulamaya aktarılmasını ve yayınlanmasını karara bağlamak amacıyla 10 Şubat-08 Mart 2014 tarihleri arasında TAGEM tarafından düzenlenen Program Değerlendirme Toplantıları  Antalya’da başladı.

            Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum BURAK programın açılış konuşmasında; yılda bir defa yapılan program değerlendirme toplantılarının önemine vurgu yaparak, AR-GE Yapısı, Enstitü ve İstasyonların Modernizasyonu, TUBİTAK projeleri, Uluslararası projeler hakkında bilgi verdi.

            Bu kapsamda Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (MARİM) tarafından  yürütülen toplam 57 adet projenin, Ilıman iklim meyveleri, bağcılık, toprak ve bitki besleme, tarımsal sulama ve arazi ıslahı ile tarımsal mekanizasyon ve bilişim, tarım ekonomisi, meyve ve bağ zararlı ve hastalıkları, organik tarım, tıbbi ve ıtri bitkiler araştırmaları kapsamında 9 alt grupta görüşülmesine başlandı.

            Program değerlendirme toplantıları hakkında bilgi veren MARİM Müdürü İsa EREN; “Kurumumuzca hazırlanan yeni teklif projelerimiz bu yıl oldukça yoğun. Toplam 14 adet projeyi yeni teklif olarak sunduk” dedi.

            Eren, Projelerin; Fidancılık sektör analizi, Tarımsal yayım ve ÇMVA uygulamaları, Eşme ayvası hasat sonrası fizyolojisi çalışmaları, Armut anaçlarının performans belirlenmeleri, 0900 ziraat kiraz çeşidinde regenerasyon çalışmaları, kirazda ve elmada kısıtlı sulama uygulamaları, Farklı bölgelerde lavanta yetiştiriciliği, Organik toprak düzenleyicilerinin kullanımı, kavun genotiplerinin belirlenmesi ve elma genetik kaynakları gibi konularda hazırlandığını bildirdi.

            Projelerin büyük bir özveriyle hazırlandığını ve yoğun bir çalışmanın yapıldığını belirten İsa EREN, araştırma personeline emeklerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap