KONUMLAMA (7. Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KONUMLAMA (7. Bölüm)
Haberin Tarihi: 1.5.2024 16:56:58 - Okunma Sayısı:521 defa okundu.

Ali Özboyacı yazdı...

KONUMLAMA

(7. Bölüm)

Avustralya 26,3 Güney Afrika beyazları 6,0 İngiltere 58,9 Kuzey İrlanda 1,9 Yeni Zelanda 4,5 toplamı 97,6 nüfus ile Kanada'ya katılır ve buraya yerleşerek, onunla birlikte 130,5 milyona ulaşırlar. 162,0 milyon ABD. beyazının da (44,8 milyon Alman kökenliler hariç) eklenmesiyle 292,5 milyonluk büyük bir ülke olan yeni Kanada, Baffin arazisini yerleşime açarak, Alaska'nın da bir kısmı ile Greenland'ı topraklarına katmasında sakınca görülmemelidir. Fakat günümüz ABD'nin kuzeyinden geçen (Washıngton, İdaho'nun kuzeyi, Montana, Kuzey Dako ta, Minnesota ile Wıskonsın'ın kuzeyi, Mıshıgan ve New York'un kuzeyi, Vermont, New Ham pshire, Maine eyaletlerini içine alan). 49. paralele kadar inmesi uygun olabilir.

İskoçya, İngiltere'nin kuzeyini, Galler de güneyini alacaktır. Kuzey İrlanda ise Serbest İrlanda'ya kalacaktır.

Fransa'nın da 64,8 milyon nüfusu ile Quebec eyaletine (Kanada'nın Fransızca konuşan tek eyaleti) göçmesi gerekir.

Ermenistan; Türk sınırları arasında sıkışmış, geleceğinden kaygılı bir ülke olmamalıdır. Günümüz ABD. içerisinde ve batısındaki, 49. paralel güneyi, Oragon, İdaho'nun güneyi ile Kalifornıa'nın kuzey bölgelerinden oluşan eyaletler, dünyadaki 6,0 milyon Ermeni ve huzurlu bir Ermenistan için yeterledir.  

İspanya 42,1 milyon nüfusu ile, Meksika'dan Şili'ye kadarki olan bölgeye (daha önce olduğu gibi) dağılır. Çünkü bu ülkelerin hepsi de İspanyolca (Belize, İngilizce) konuşmaktadır. Portekiz ise (kendisi gibi Portekizce konuşan) eski sömürgesi, Brezilya içinde rahatlıkla asimile olabilir.

Sırbistan göz ardı edilmeden günümüz, Amerika'sında kendisine uygun olan Nevada, Utah ve Colorado'ya yerleştirilir. Belçika ise tüm Avrupa topluluğu üyeleri ile ABD ve Kanada'nın desteğine rağmen bölünmek üzeredir. Kuzeydeki Flamanlar, Flemenkçe (Almancaya yakın bir dil) konuşurken, güneydeki Valonlar Fransızca konuşmaktadır. Ayrıca başkent  Bürüksel, ge nel yönetim ve kurumlar kuzeydeki Flamanların elindedir. Anlaşmazlığın asıl nedenini oluşturduğu için parçalanma söz konusudur. Flamanlar Almanya'ya, Valonlar da Fransa'ya, her an  için katılabilirler. 

Belçika ve Hollanda toprakları ile Almanya'nın kuzeyi Çekya'ya verilirken, ondan boşalan alan ise Slovaklara tahsis edilir. Cermen kökenli Danimarka ve Avusturya akrabası Almanya'ya katılarak Amerika'ya gider. Çünkü kötüler sınıfındandır. İtalya, İsviçre'yi sınırları içine alır. Zaten halkı bir bütünlük göstermemektedir. Romanşça, Anmanca, Fransızca ve İtalyanca resmi dilidir. Yeri gelmişken, Virgin, Şeyşel, Cayman, Bahama adaları ile Dominik Cumhuri yeti, Belize, Hon Kong ve Singapur gibi offshore hesapları bulunduran, kara para aklama ve vergi cenneti merkezi olarak kötülere hizmet eden ülkeler, İsviçre benzeri devredilmelidir.  

İkinci dünya savaşından sonra (Alman toprağı olan Königsberg) Kaliningrad SSCB'ye bırakılmıştı. Bugün dahi, Rusya ile kara bağlantısı olmayan bölge, Lıthuanıa'ya dahil edilmelidir. 

Slovenler ve Hırvatlar, Fransa'ya yerleştirilirken, Karadağ, Belçika ve Hollanda topraklarını alır. Bosna ise boşaltılmış İber yarımadasına (İspanya coğrafyasına) aktarılır. Ancak Katalanların istediği bağımsızlık kendilerine verilmelidir. Sardunya ve Korsika adaları İtalya'ya bırakılır. Moldova ile birleşmiş Romanya, Macaristan'la yer değiştirerek, Macaristan, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bosna-Hersek ve Karadağ'a (eski Yugoslavya) yerleşir. Böylece kısmen ırk ve dil birliği (lehçeli) olan İtalyan'larla komşu olur. Çek'ler Kuzey Almanya'yı alırken, Danimarka İsveç'e, Avusturya, Çekya, Güney Almanya toprakları, Slovak'ların olmalıdır. Bütün Arnavutlar için günümüz Portekiz toprakları yeterlidir. Sancak Batı Trakya'ya taşınırken, Kosova ve Makedonya birleşerek, Selanik körfezi ile Kavala arasından Ege denizine çıkması sağlanır. Yunanistan Ege denizini ikiye bölecekmiş gibi doğuda kalan adaları Türkiye'ye bırakır. Günümüz Arnavutluk topraklarını alarak, Girit adasının da dörtte biri (30.05.1913 Londra, 10.08.1913 Bükreş, 14.11.1913 Atina, 24.07.1923 Lozan anlaşmaları gereği) kendisi verilir. Kıbrıs ile Türkiye'ye verilen diğer adalardaki bütün Rumlar, Girit adası kalanı ile Mora yarım adasına veya boşaltılan Arnavutluk'a yerleştirilir. Yeni Macaristan Gagavuz Cumhuriyetine özerklik vererek içine alır. İki Türk cumhuriyeti de aynı dindendir. Yine Moldova içerisin deki Transdinyester, ile Karadeniz de Kırım özeklik alarak Ukrayna'ya katılır.

Wyomıng, Güney Dakota, Nebraska, Mınnesota ve Wısconsın'ın güneyi, Hollanda'ya verilir.  Mıchıgan eyaletini, Danimarka yerleştirilir.  New-York'un batısı, Vermont, Maine, Nev Hemh shıre, Pennsylvanya, Ohıo, İndiana, Illınoıs, Kentuckky, Batı ve Doğu Wırgınıa, Maryland, Delawera, Tennesse Kuzey ve Güney Carolina, Alabama ve Florida eyaletleri, buluşmuş Al manya (ABD Almanları 44,8 milyon, Avrupa Almanları 83,3 milyon, Avusturya 9,0 milyon ile toplamda 137.1 milyon) için yeterlidir. 

Kansas, Missouri Arkansas, Oklohoma Texas'ın doğusu Mississpp, Louisıana ABD yerlileri nin olması gerekirken, California'nın güneyi, Arizona, New Mexico ve Batı Texas, Meksika'ya bırakılmalıdır.

Mossochusetts, Rhode İsland, Connecticut, New Jersey, doğu New-York'dan (Manhattan dahil) oluşan küçük  eyaletler, Birleşmiş milletler tarafından tüm Dünya adına yönetilmeli ve giderleri, eyalet gelirleri ile, Kuzey Amerika ülkeleri tarafından karşılanmalıdır.

Orta Amerika'da Guatemala, Honduras, El Salvador ile Nikaragua, Kostarika, Panama birleştirilerek iki büyük devlet oluşturulmalı ve uydu olmaktan çıkarılmalıdır. (özellikle bütün kötüleri kuzey Amerika Kıtasına yerleştirdikten sonra)

Güney Amerika'da; Kolombiya, Venezuela, Guyana, Surinam ve Fransız Guyana'sı ile Ekva dor, Peru, Bolivya ve Şili de birleşerek iki büyük devlet yapılır. Ayrıca, Arjantin, Uruguay, Paraguay ve Falkland (Malvinas) adalarının da  birleşerek büyük bir devlet olması gereklidir.

İnsanlığın en tehlikeli virüsü İsrail, dünyadaki 16,0 milyon nüfusu ile batı Alaska'ya yerleştirilir ve asla kendi hallerine bırakılmaz, daimi üyelik statüsü kaldırılmış, BM. tarafından (hiç bir dünya ülkesinde temsilci bulundurmadan) dönüşümlü olarak yönetilir.

- devam edecek

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap

İlgili Haberler