Matematik Dehaları Ödüllendirildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Matematik Dehaları Ödüllendirildi
Haberin Tarihi: 4.6.2013 10:46:00 - Okunma Sayısı:4390 defa okundu.

Eğirdir Süleyman Demirel İlköğretim Okulu'nun ev sahipliğinde Matematik Şenliği düzenlendi.

Matematik Dehaları Ödüllendirildi

            Öğrencilerin Matematiğe olan ilgisini arttırmak, öğrencilerin matematik seviyesini görmesini sağlamak, toplum hizmetleri çerçevesinde öğrencilerin kendine güven duygusunu geliştirmek, gönüllü çalışma bilincine sahip olmasını sağlamak, okulunu temsil etme bilincini kazandırmak ve okullar arası kardeşliği geliştirmek adına İlçemiz okullarından Eğirdir Süleyman Demirel İlköğretim Okulu’nun ev sahipliğinde Matematik Şenliği düzenlendi.                           

            Bu yıl 3’ncüsü gerçekleştirilen Matematik Şenliği’nde dereceye girenlere ödülleri takdim edilirken katılan bütün okullara da katılım belgesi verildi.                       

            Geçen yıllarda sınav soruları Süleyman Demirel Ortaokulu öğretmenleri tarafından hazırlandığı için Süleyman Demirel Ortaokulu öğrencileri Matematik Şenliğine  katılamamıştı. Bu yıl soruların Dershanelerce hazırlanması neticesinde Süleyman Demirel Ortaokulu öğrencileri de şenliğe katıldı.

            Eğirdir Süleyman Demirel İlköğretim Okulu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Matematik Şenliği’nin ödül törenine Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Necla Bozhüyük, Süleyman Songül, Sabancı Öğretmenevi Müdürü Necdet Savaş, okul müdürleri, öğretmenler ve yarışmacı öğrenciler katıldı.

            Matematek Şenliği’de 6. sınıflar arasında; Süleyman Demirel Ortaokulu, Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu, Mustafa Çetinkaya Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Bağlar Ortaouklu, İrfan Kaynak Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Sorkuncak Ortaokulu, Gökçehöyük Ortaokulu, Yukarı Gökdere Ortaokulu, Sarıidris Ortaokulu olmak üzere 11 okul, grup bazında, 55 öğrenci de bireysel bazda birbirileri ile yarıştılar.

            6. sınıf konularını içeren Matematik Şenliği bilgi yarışmasında 2 kategoride değerlendirme yapıldı. Bireysel bazda 100 puan üzerinden, grup bazında 500 puan üzerinden değerlendirmenin yapıldığı yarışmada öğrencilere toplam 25 soru soruldu.

            Yarışmanın sonunda ilçe geneli grup bazında Süleyman Demirel Ortaokulu 117 puanla birinciliği elde etti. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 95 puanla ikinci olurken, Atatürk Ortaokulu 92 puanla yarışmayı üçüncü olarak bitirdi.

            Kişisel bazda İrfan Kaynak Ortaokulu öğrencilerinden Yasin Gülbudak 25 Soruya doğru cevap vererek birinci oldu.

            Süleyman Demirel Ortaokulu öğrencileri; İldeniz Kırış, Beyda Ceyhan ve Emel Yağan  24 soruya tam cevap vererek ikinciliği paylaştılar.

            Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinden Berat Yücedağ, Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Büşra Ünal ve Süleyman Demirel Ortaokulu öğrencilerinden Zeynep Özçelik’de 23 soruya cevap vererek üçüncü oldular.

            Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’ndeki öğle yemeğinin ardından ödül törenine geçildi. Törende yarışmaya katılan tüm öğrencilere Süleyman Demirel Ortaokulu  tarafından katılım belgeleri verildi. Daha sonra kişisel bazda yarışan öğrencilere protokol tarafından madalyaları takdim edildi. Son olarak grup bazında dereceye giren okullara plaket takdim edilmesinin ardınan program sona erdi.

            Matematik Şenliği’ni düzenleyen Süleyman Demirel İlköğretim Okulu yöneticileri başta olmak üzere emeği geçen ve programa katılan tüm okullarımızı, idareci, öğretmen ve öğrencilerini kutluyoruz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap