172 YENİ MEZUN SAĞLIK ORDUSUNA KATILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,172 YENİ MEZUN SAĞLIK ORDUSUNA KATILDI
Haberin Tarihi: 5.6.2013 10:57:00 - Okunma Sayısı:1800 defa okundu.

Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesinden mezun olan 172 beyaz melek sağlık ordusuna katıldı.

172 YENİ MEZUN SAĞLIK ORDUSUNA KATILDI

 

            Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesinden mezun olan 172 beyaz melek sağlık ordusuna katıldı.

            Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere,  İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüdai Kartöz, okul yönetimi, öğrenciler ve velilerin katılımıyla valilik önünde 32. dönem mezuniyet töreni düzenlendi.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan törende ilk olarak düzenlemeli dalda il ve bölge birincisi olarak Sakarya’da Türkiye finaline katılma hakkını kazanan okulun halkoyunları gösterisi sunuldu.

            Vali Memduh Oğuz’un isteğiyle valilik önünde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Zafer Ulusoy, 57 hemşire, 30 acil tıp teknisyeni, 30 radyoloji teknisyeni, 25 diş protez teknisyeni, 30 tıbbi sekreter olmak üzere 172 mezun öğrenciyi sağlık ordusuna kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

            Mezun olan öğrencilere iyi insan olmaları için uğraşmalarını tavsiye eden Okul Müdürü Ulusoy, ayrıca şefkat, sabır, özveri, hoşgörü ve dürüstlük içerisinde çalışmaktan ve araştırmaktan vazgeçmemeleri konusunu da hatırlattı.

            Bayrak flama devir teslimi, okul birincisi Erva Yıldız’ın konuşması ve yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam eden törende son konuşmacı olarak kürsüye gelen Vali Memduh Oğuz, gördüğü manzaradan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

            Protokol için ayrılan yere değil de halkın arasına oturarak töreni izleyen Vali Oğuz; “Hepimiz adına gurur verici bir manzarayla karşı karşıyayız, bundan ne kadar mutlu olsak azdır. Büyük Atatürk’ün huzurunda, milletin huzurunda eğitimlerini tamamlamış yeni neferlerin sağlık ordusuna katılmasının mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

            Çağdaş bilgilerle donatılmış, milli kültürümüze uygun eğitimle yetiştirilmiş, ailelerine saygılı ve bağlı, milli ahlakı içlerinde mezcetmiş, çağdaş dünyayla yarışabilecek şekilde donatılmış mükemmel bir gençlik geliyor. Gençlerimizi bu yola teşvik eden ailelerine, onları en güzel şekilde yetiştiren öğretmenlerine tekrar teşekkür ediyorum. Allah yollarını açık etsin” dedi.

            Protokol konuşmalarından sonra diploma dağıtımıyla devam tören, meslek andının okunmasıyla sona erdi.         

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap