CHP Eğirdir İlçe Başkanlığından 5 Aralık Kadın Hakları Günü Açıklaması

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP Eğirdir İlçe Başkanlığından 5 Aralık Kadın Hakları Günü Açıklaması
Haberin Tarihi: 5.12.2018 13:33:02 - Okunma Sayısı:3061 defa okundu.

"Ey kahraman Türk kadını sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın..."

CHP Eğirdir İlçe Başkanlığından 5 Aralık Kadın Hakları Günü Açıklaması

5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla Cumhuriyet halk Partisi İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada;

"Bugün 5 Aralık Kadın Hakları Günü, Cumhuriyet devrimlerinin en önemlilerinden birisi olan Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 84'ncü yıldönümü.

5 Aralık 1934’de Anayasa ve seçim kanunda yapılan değişiklikle kadınlarımızın ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açılmıştır. Türk kadınına birçok Avrupa ülkesinden önce demokratik haklar tanınmasına rağmen bugün geldiğimiz noktada yeterli ilerlemenin sağlanamadığını görmekteyiz. Toplum olarak daha ileri bir seviyede yaşam sürmek istiyorsak, mutlu olmak istiyorsak, kadınlarımıza her kademede daha fazla yer vermeli ve gereken saygı ve değeri göstermeliyiz.

Türk kadını Milli Mücadele’de destansı fedakârlıklarla tarih yazdı. Atatürk’ün öderliğinde gereken ilgi ve saygıyı gördü ve toplum içinde hak ettiği yeri aldı. Türk kadını demokrasi ve cumhuriyetin güvencesidir. Kadınlarımız başarırsa Türkiye’de başaracak.

Ey kahraman Türk kadını sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın." ifadelerine yer verildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap