Ak Parti Sarıidris Belediye Başkan Adayı Mehmet Yılmaz: "İnsanlara faydalı olabilmek için bir daha çıktık bu yola..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ak Parti Sarıidris Belediye Başkan Adayı Mehmet Yılmaz: "İnsanlara faydalı olabilmek için bir daha çıktık bu yola..."
Haberin Tarihi: 28.3.2014 12:17:00 - Okunma Sayısı:5309 defa okundu.

İlçemize bağlı Sarıidris kasabası Ak Parti belediye başkan adayı Mehmet Yılmaz, 30 Mart yerel seçimlerine hazırlanıyor

Ak Parti Sarıidris Belediye Başkan Adayı Mehmet Yılmaz:

“İnsanlara faydalı olabilmek için bir daha çıktık bu yola...”

 

 

            İlçemize bağlı Sarıidris kasabası Ak Parti belediye başkan adayı Mehmet Yılmaz,  30 Mart yerel seçimlerine hazırlanıyor. Halen belediye başkanlığı görevini yürüten Mehmet Yılmaz, bu seçimlerde de tekrar Ak Parti’den aday olduğunu söyledi. Yılmaz, 2009 yılında göreve başladığını ifade ederek görev süresince yaptığı çalışmalardan ve önümüzdeki dönem seçildiği takdirde yapmayı düşündüğü hizmetlerden bahsetti. Sorularımıza içtenlikle cevap verdi.

            Akın: Siyasete yönelme çizginizde üzerinizde etkili olan hususlar neler olmuştur?

            M. Yılmaz: “İnsanların siyasete giriş nedenleri aşağı yukarı aynıdır. Derdi olan insanlar, hizmet etmek isteyenler, bir yaraya merhem olmayı arzu edenler siyasete girer. Benim için de öyle oldu. Yaşadığım Beldeye ve bu Beldede yaşayanlara hizmet edebilmek, için siyasete atıldım. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” denilmiştir. Biz de insanlara faydalı olabilmek için bir daha çıktık bu yola.

            Kasabamız, 30 Mart seçimlerine Eğirdir ilçemize bağlı tek belediye olarak girmektedir. Amacımız seçimlerin sağlık, huzur ve hizmet odaklı geçmesidir.”

            Akın: Sarıidris Belediye başkanlığı görevinde bulunduğunuz süre içerisinde yaptıklarınız ve yapacaklarınızdan biraz sözeder misiniz?

            M. Yılmaz: “Aktif siyasi hayatıma kuruluşundan itibaren 2009 seçimlerinde Ak Parti’de başladım. 2009 yılı Belediye seçimlerinde Belediyeyi borçla devir aldık. 2 yıl zarfından borcu yarı yarıya düşürdük. Yürüttüğümüz yoğun çalışmalarla beldemizin sorunlarını en aza indirmeye çalışırken Sarıidris beldemize değer katacak projeler için de çalışmalarımızı sürdürdük. 2009 yılında devraldığım Belediye Başkanlık görevini; halkımızın ve  partimizin isteği ve devam eden projelerimiz bulunduğu için sürdürmeye  karar verdik. 

            Devam eden projelerimiz dedim, ilk önce bundan bahsedeyim isterseniz.

            Kasabamız Göyüncek mevkiine gölet yapımı için girişimde bulunduk. Şuan proje çizimleri hazırlanıyor. İnşallah bu yıl içerisinde yapım ihalesi başlayacak. Yapılacak olan göletlimiz daha önce kasabamıza yapılmış olan Başpınar göletinin üç katı büyüklüğünde olacaktır. Kasabamızda 5000 dönümlük bir arazi damlama sulama sistemi ile sulu tarıma geçirilecektir. İnşallah göletimiz yapıldığı vakit kasabamızı meyve ve elmanın merkezi haline getireceğiz.

            İkinci projemiz ise; Kasabamızda bulunan ve içme suyunu temin ettiğimiz Başpınar mevkiinde bir mesire alanı yapmak. Bunun için gölet önünde bulunan İl Özel İdaresine ait olan araziyi kamulaştırdık. Kasabamız için güzel bir mesire alanı yapacağız inşallah.

            Yaptığımız hizmetlerden bahsedecek olursak;

            İlk olarak yapmış olduğumuz Düğün ve Konferans salonundan bahsetmek istiyorum. Beldemiz 2400 nüfusa sahip ve çoğunluğu akraba. İyi günlerimizde ve kötü günlerimizde hep birlikteyiz. Belediye hizmet binamızın altında bulunan küçük bir salonda düğün, nişan gibi törenlerimizi yapmakta idik ve çok büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Biz bu sıkıntılarımızı gidermek için kasabamızın Ağa mahallesinde bulunan ve belediyemize ait olan eskiden de tarımsal kalkınma kooperatifinin bulunduğu yere yaklaşık 2000 kişilik ve 450 bin TL. maliyetinde bir nişan, düğün, toplantı ve konferans solonu yaptık ve halkımızın hizmetine sunduk Allahın izniyle. Çevre düzenini de tamamladık.

            Halkımız bu hizmetimizden çok memnun ve bizi takdir etmekteler.

            Önceki dönemde Belediye Başkanlığı yapan ve şuan tekrar beldemizde aday olan arkadaşımızın 10 yıllık yapmış olduğu hizmetler bizim bir tek düğün salonu yapımına bile denk gelmemektedir. Halkımızdan bunları değerlendirmelerini istiyorum.

            Damlama Sulama Sistemi Yapımı;

            Kasabamızın Başpınar mevkiinden Özalan mevkiine kadar olan bahçelerin sulanması damlama sulama sistemine dönüştürülmüştür. Başpınar kaynak suyundan yapmış olduğumuz bu sulama sistemimiz halkımızın bahçesine gitmeden bahçesini sulanır hale getirmiştir. Direk kaynaktan geldiği ve hiçbir atık karışmadığı için içilir durumdadır. Yaklaşık 1500 dönüm arazi sulanmakta olup, bize maliyeti 250 bin TL. dir.

            Futbol sahası yapımı

            Hürriyet mahallesinde gençlerimizin ve çocuklarımızın kullanmaları için futbol sahası yaptık. Tirübün ve çevresinin demir ve telle çevrilmesi, çimlendirilmesi gibi çalışmalar yapılmış olup, 50 bin TL. harcanmıştır.

            Hizmet aracı alımı,

            Belediye hizmetlerimizde kullanılmak üzere Renault marka bir hizmet aracı ve itfaiye aracı yapımı için bir adet BMC marka bir adet kamyon aldık. Almış olduğumuz kamyonun önümüzdeki dönemde itfaiye aracına dönüşümü yapılacaktır.

            Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu hibe edilmiştir.

            Çam tepesi mevkii Sondaj Yapımı

            Çam tepesi mevkiinde sondaj çalışması yaptırmış olup, bu çalışma sonucu 113 metreküp su bulduk ve bu suyun çıkarılabilmesi için 1,5 km. uzunluğunda elektrik hattı çekilip dalgıç su motoru alınmıştır. Bu suyun Karabayır ve düdende bulunan 350 dönüm araziye verilebilmesi için  İl özel idaresi tarafından damlama sulama sistemi döşenmiştir. Burayla ilgili bazı yorumlar yapıldı; neden diğer topraklı arazilere verilmedi diye. Bazı arkadaşlar bu suya da inanmadı, şu an yapılacak gölete de inanmıyorlar. Yapmış olduğumuz projeleri gerçekleştirdikçe ne kadar kararlı olduğumuzu görüyorlar. 

            Soğuk Hava Deposu hizmetleri

            3500 tonluk belediye soğuk hava depomuz bulunmaktadır. Yapıldığı günden bugüne Soğuk Hava Deposuna Çivi Çakılmamış tamiratları ikinci el motorlarla diğer depolardan söküntü parçalar takılmış. Göreve başladığımda depomuzun motorları tamamen kullanılmaz durumdaydı. 125 bin TL. ye yeni motor aldık ve deponun kapılarının tamirlerini yaptırdık.

            Yol Yapım Çalışmaları

            Kasabamızın girişi olan 7 km.lik karkın yoluna İl Özel İdaresi tarafından asfalt attırılmıştır.

            Yine belediye bütçe imkanlarımız ile 500 bin adet kilit parke taşı alınmış olup, kasabamızın cadde ve sokaklarına döşenmiştir.

            Eski hizmet binalarının Bakım ve Onarımı

            Belediyemize ait olan 2 adet eski hizmet binasının bakımı yaptırılmış, Elektrik ve su aksamı yenilenmiş. Pencereleri ve kapıları değişmiş, boyanmıştır.

            Son olarak da Belediye kahvehanesi ve fırından bahsetmek istiyorum.

            Belediyemizin işletmesini yapmış olduğu kahvehanenin bakımı yapılmış ve belediyemizce hizmet verilmektedir.

            Fırın ise bundan önceki dönemlerde sık sık kapalı kalmakta ve hizmet vermemekteydi. Fırınımızı taş fırına dönüştürdük ve her gün sıcak ekmek çıkmaktadır.

            Hizmetlerimizi bu şekilde sıralamış bulunmaktayız. Bunun yanında Temizlik hizmetleri, Kanalizasyon, İmar ve Fen işleri, Mezarlık ve Defin İşleri, Sosyal yardım hizmetleri dönemimiz içerisinde düzenli bir şekilde yapılmıştır ve yapılmaya devam edecektir.

            Bütün bu çalışmalarda emeği geçen belediye çalışanlarımıza hizmette bizimle birlikte ve yanımızda olan Meclis Üyelerimize ve halkımıza teşekkür eder yapılan işlerin kasaba halkımıza hayırlı olmasını dilerim.”

            Sarıidris Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz’a verdiği bilgiler için teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap