16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

EĞİRDİR LİSESİ SON MEZUNLARINI VERDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR LİSESİ SON MEZUNLARINI VERDİ
Haberin Tarihi: 6.6.2013 09:51:00 - Okunma Sayısı:3168 defa okundu.

Eğirdir Lisesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet töreni Salı akşamı Okul bahçesinde gerçekleşti.

EĞİRDİR LİSESİ SON MEZUNLARINI VERDİ

 

o Eğirdir Lisesi önümüzdeki yıl Anadolu Lisesine dönüştürülüyor. Milli Eğitim Bakanlığının tüm yurttaki Genel Liseleri Anadolu lisesine

dönüştürme projesi kapsamında Eğirdir Lisesi de Dündarbey Anadolu Lisesi olması sebebiyle Eğirdir Lisesi bu yıl son mezunlarını vermiş oldu.

 

            Eğirdir Lisesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet töreni Salı akşamı Okul bahçesinde gerçekleşti. Törende 49 öğrenci kep giyerek mezuniyetlerini kutladılar.

            Törene; Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ, Belediye Başkanı Osman Nuri ÖZMERAL, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman SONGÜL, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

            Atatürk ve Türk şehitleri adına saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan programın ilk konuşmasını yapan okul müdürü Ayhan KARAKUŞ şunları söyledi; ‘Bugün Eğirdir Lisemizin 42. Mezuniyet töreni için toplanmış bulunuyoruz. 49 gencimiz mezun olup hayata atılıyor.

            Zaman  su misali hızla akıp geçerken bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. 

            Hızla akıp giden yıllar bazılarınızı bir üst sınıfa bazılarınızı da Eğirdir Lisesi yıllarının sonuna getirdi.  Öğretmenleriniz olarak bizler öğretmenlik görevlerimizin dışında anne gibi, baba gibi, olmaya, gideceğiniz o uzun ve zor hayat yolunda işinize yarayacak, başarılı olmanızı, becerikli olmanızı, mutlu ve huzurlu olmanızı sağlayacak bilgiler, beceriler, alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık, çalışıyoruz.

            Öğrencilerine bir evlat şefkati ve hassasiyeti ile yaklaşan, onları eğiten, öğreten, biçimlendiren öğretmen arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

            Sevgili gençler, Herkesin bir hedefi olmalı.

            Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler  belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek fakat asla yılmayacaksınız. Hayat sizin hayatınız olduğuna göre geleceğinizi düşünmek, gerekli tedbirleri almak, sorunlarınıza çözüm aramakta aslında öncelikle size düşüyor. Buyurun yol o kadar çok ki. Hangisinden gideceğiniz, o yolda nelerle karşılaşacağınız, nasıl bir yaşam süreceğiniz ve yolun sonunu nasıl getireceğiniz hepsi size bağlı. 

            Seçin..

            İşsiz sokakta dolaşmakta, bir yerde işçi olmakta, memur olmakta, teknisyen olmakta, mühendis olmakta, öğretmen olmakta, zengin olmakta, yoksul olmakta, mutlu bir yaşam sürmekte, per perişan yaşamakta, iyi bir aile kurmakta, zirvede olmakta, çukurda olmakta, itibar görmekte, itilip kakılmakta. Evet ya da hayır, bu yol veya o yol. Bu arkadaş veya o arkadaş. Bu tercih veya o tercih;

            Seçin.

            Artık düşünmeyi, seçmeyi, ayırt etmeyi öğrenmelisiniz.

            Sevgili mezunlarımız, Sizleri 4 yıllık bir eğitimin sonunda bir üst eğitime veya iş hayatına uğurluyoruz. Eminim buraya dönük çok farklı anılarla ayrılıyor, çok karmaşık duygular içerisinde bulunuyorsunuz.

            Her türlü haylazlıklarınıza, çalışma- malarınıza, çocuksu tavırlarınıza, üzmelerinize, hatta kızdırmalarınıza rağmen biz sizleri çok sevdik ve hep seveceğiz.

            Sizleri mezun ettiğimiz binlerce Eğirdir Lisesi mezunlarının arasına yollarken sizler de bizi ve okulunuzu unutmayın olmaz mı ?

            Zaman içerisinde okulunuzda çok iyi şeyler öğrendiğinizi anlayacaksınız. Hayatın bu yeni aşamasında okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun.

 İleriki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri başarılı bir iş adamı, güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmenin gururu bize yeter de artar bile.

            Son olarak bir duyuru da yapmak istiyorum: Okulumuz önümüzdeki yıl Anadolu Lisesine dönüştürülüyor. Milli Eğitim Bakanlığının tüm yurttaki Genel Liseleri Anadolu lisesine dönüştürme projesi kapsamında Eğirdir Lisesi’de Dündarbey Anadolu Lisesi oluyor tüm ilçemize hayırlı olsun.

            Evet Gençler;

            Lise yılları bir tatlı anı olarak geride kalırken, asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Allah bütün işlerinizde yardımcınız olsun. Sevgi ve saygılarımla.’

BELEDİYE BAŞKANI OSMAN NURİ ÖZMERAL

BANA MEHTER MARŞINI ÇALDIRMADILAR

Okul Müdürü Ayhan KARAKUŞ’tan sonra kürsüye gelen Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri ÖZMERAL; ‘Bugün burada yaşça büyük olanlar için bir şey ifade etmeyebilir ama yaşça küçük olanlar için çok şey ifade eder. Bugün Eğirdir Lisesi Binası önünde toplanmış bulunuyoruz, bu okuldan mezun olmuş, meslek sahibi olmuş kardeşlerimiz, ağabeylerimiz burada Eğirdir Lisesinin bizim için çok önemi var. Şahsım bu Lisesinin 1969 ilk açılışı ve 1972’de ilk mezunu olarak yer aldım. Yine 8 yıl sonra matematik öğretmeni olarak bu okulumuzda görev aldım. Okul denildiğinde sadece ders değil, bunun yanında sosyal, kültürel ve spor yapılan, kardeşlik bağlarımızın güçlendiği bir yer burası. Evet sadece Eğirdir Lisesi ilk mezunu değilim, yine Eğirdir Lisesi Futbol Takımı kaptanı olarak faaliyetlerim devam etti. Hatta bir anımı anlatayım, matematik öğretmeni olarak başladığım bu okulda Beden Eğitimi Öğretmeni olmadığı için Beden Eğitimi öğretmeni olarak sporcu kimliğimle devam ettim. 19 Mayıslarda toplu hareketleri yaptırdım ve hatta o yılda 19 Mayıs konuşmasını şahsım yaptı. Ama bugün Eğirdir Lisesi’nin son mezuniyet töreninde yine buradayım ama bu defa Belediye Başkanı olarak. 1980 yılında Mehter Marşını ne davulla ne zurnayla tenekeyle 3 ileri 1 geri alıştırma yaparak çaldırdım. Müdür odasına çağrıldım, bu marşla giriş ve çıkışlar yapılmayacak dediler bana. Bende gerekirse mesleğimi bırakırım bu marştan vazgeçmem, dedim. Hoş gelişler ola  Mustafa Kemal Paşa marşıyla giriş-çıkışların yapılmasına karar verildi. Burada anlatmak istediğim kararlı olmak önemli, onun için öğretmenlerimiz çok kıymetli, 44 yıl önce kuruluşundan bu yana görev almış hocalarımı kutluyorum, yine rahmete kavuşmuş olamları da anıyorum. Şemi Aktopuk gibi bir öğretmenimiz bizi izci olarak yetiştirdi. Allah Rahmet Eylesin. Bu programda emeği geçenleri tebrik ediyorum, buradan mezun olan öğrenci kardeşlerime aileleriyle birlikte çok teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Ailelerimiz böyle evlatlar yetiştirdiği için onları ayrıca tebrik ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum’ dedi.

            Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’in konuşmasından sonra kürsüye gelen Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ; ‘Hepiniz hoş geldiniz, ben sayın başkanım kadar uzun anlatamam, onun hatıraları daha fazla. Buraya vefa borcu var, başka okullarda da idarecilik yapmış. Anılarını ve tecrübelerini sizlere anlattı. Benim buradan tavsiyem okullarına sahip çıksınlar, bundan sonra Eğirdir Lisesi olmayacak, bugün Eğirdir Lisesi için de geçmişte kalan bir hatıra olacak, tabi yine ileride bir araya gelip bu günleri yadedeceksiniz. Buradan mezun olarak yetkilendirilmiş oluyorsunuz. Hayatta başarılı olmak için belge almalısınız, buda çalışarak olur, hayal ederek olmaz. Öğretmenlerinizin dediklerine harfiyen uymalısınız. Başka belgeler de almalısınız bu belgeleri çoğaltabilirsiniz. Ne kadar belge alırsanız o kadar başarılı olursunuz. Tabi burada sizlerin başarısındaki en büyük katkı sahibi, öğretmenlerinizin yanında tabiî ki velilerinizdir. Ben hepinizi tebrik ediyorum, okul idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum’ dedi.

            Mezun olan öğrenciler adına okul birincisi Firdevs YAVUZ’un konuşmasının ardından Bayrak ve Flama Devir-Teslim töreni gerçekleşti. Slayt Gösterisi, mezun öğrencilerin sahneye davet edilmesi, yemin töreni, mezuniyet pastasının kesilmesi, diploma töreninin yer aldığı programda öğrenciler müzik eşliğinde geç saatlere kadar eğlendi.

            Okul bahçesinde düzenlenen ve havanın hafif bulutlu ve yağışlı olmasına rağmen mükemmel bir programa imza atan Eğirdir Lisesi Okul Müdürü Ayhan KARAKUŞ başta olmak üzere tüm okul öğretmenleri ve öğrencilerini kutluyor, mezun olan öğrencileri tebrik ediyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap