“DEMİREL’İN İMZASI VAR DEDİM HAVUZ MEDYASI İÇERLEDİ”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“DEMİREL’İN İMZASI VAR DEDİM HAVUZ MEDYASI İÇERLEDİ”
Haberin Tarihi: 20.12.2018 16:56:28 - Okunma Sayısı:3007 defa okundu.

İYİ PARTİ ISPARTA MİLLETVEKİLİ AYLİN CESUR: “AKP İKTİDARI MİRASYEDİ GİBİ DAVRANIYOR”

İYİ PARTİ ISPARTA MİLLETVEKİLİ AYLİN CESUR:

“DEMİREL’İN İMZASI VAR DEDİM HAVUZ MEDYASI İÇERLEDİ”

“AKP İKTİDARI MİRASYEDİ GİBİ DAVRANIYOR”

 

ANKARA-İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, “Bolu Tüneli ve Marmaray projelerinin altında 9’uncu Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in imzası var deyince havuz medyası buna çok içerledi” dedi.

TEMELİ DEMİREL ATTI

TBMM’deki 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi görüşmelerinde İYİ Parti adına söz alan Aylin Cesur, havuz medyasının yayınlamadığı belgeleri kürsüden paylaştı. Bolu Tüneli’nin yapımına Demirel’in Başbakan olduğu 49. Hükümet döneminde başlandığını belirterek şöyle konuştu:

“Bolu Tüneli’nin temeli 27 Aralık 1992’de atıldı. Temelini de Süleyman Demirel ile Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü birlikte attı. Dönemin Başbakanı Demirel 1-5 Aralık 1992’de Japonya’ya gider ve 10 milyar dolarlık paket sunar. İstanbul tüp geçidinin de içinde olduğu projelerle ilgili. Müzakereler sürer ve sonrasında 15 Şubat 2000 tarihli Resmi Gazete’de Marmaray için Japonlarla anlaşma sağlandığı yer alır. Kararda dönemin Cumhurbaşkanı Demirel ile Başbakan Bülent Ecevit’in imzaları var. Havuz medyasının görmezden geldiği tüm belgeleri sosyal medya hesaplarından yayınladım.

BELGELERLE ÇIKTIK

Ben rahmetli Demirel’den çok şey öğrendim. Kendisinden en çok da bu milletin kürsüsünde, Meclis’in kürsüsünde milletin karşısına belgelerle çıkmak gerektiğini öğrendik. Bunları yaparken ne yaptılar biliyor musunuz? Devleti milletiyle ve birbirleriyle ayrıştırmadan yaptılar. Anayasal hukuk devletinin gereklerine uygun olarak yaptılar. Büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimiz kurulalı taş üstüne taş koyan kim varsa herkesten, hepsinden Allah razı olsun.

BİRER BİRER SATTILAR

Madem o dönem yapılanlar havuz medyasının hoşuna gitmedi o zaman biraz da satılanlardan söz edelim bugün. Cumhuriyetin kuruluşuna tanık eden en güzide kuruluşlar birer birer satıldı. Özelleştirmeye karşı değiliz ama her şeyin makulü ve esas olanı, nasıl yapıldığı önemli. 15 yılda kamunun elindeki en değerli 10 liman, 81 santral, 40 işletme, 3 bin 483 taşınmaz, 3 gemi, 36 maden sahası yerli ve yabancılara satıldı. Tüpraş ve Petkim gibi hem kar eden hem de ülke açısından son derece stratejik önemi sahip kuruluşlar 6.2 milyar dolara elden çıkarıldı.

SIRADA KÖPRÜLER VAR

Son 3 yılda EÜAŞ’ın elindeki 20’den fazla baraj 1.9 milyar dolara satıldı. Şimdi ‘Yeni Ekonomi Programı’na bakıyoruz ve hedeflerine göre önümüzdeki 4 yılda elde kalan son kamu mallarını da satıp 48 milyar liralık özelleştirme geliri elde etmeyi planlıyorsunuz. Bunun içinde hidroelektrik santralleri var, köprüler var. Boğaziçi, Fatih Sultan Mehmet köprüleri, Antep, Şanlıurfa, İzmir, Ankara çevre yolları, Türkiye Denizcilik İşletmelerinin yüzde 51 hissesiyle özelleştirilen değerli arsa, arazi binaları, Sümer Holding’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki sigara fabrikası dahil. Bu sözde Yeni Ekonomi Programı’na “mirasyedi” programı desek çok da yanlış bir şey yapmış olmayız”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap