17 BİN DİYALİZ TEKNİKERİNİN FERYADINI MECLİS’E TAŞIDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,17 BİN DİYALİZ TEKNİKERİNİN FERYADINI MECLİS’E TAŞIDI
Haberin Tarihi: 4.2.2019 17:07:42 - Okunma Sayısı:2879 defa okundu.

İYİ PARTİ ISPARTA MİLLETVEKİLİ DR. AYLİN CESUR: “KAMU HASTANELERİNDE İŞİN EHLİNİ GÖREVLENDİRİN”

İYİ PARTİ ISPARTA MİLLETVEKİLİ DR. AYLİN CESUR:
“KAMU HASTANELERİNDE İŞİN EHLİNİ GÖREVLENDİRİN”
“17 BİN DİYALİZ TEKNİKERİ YILLARDIR ATAMA BEKLİYOR”


İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, yıllardır atama bekleyen diyaliz teknikerlerinin feryadını TBMM’de gündeme getirdi. Cesur, “Kamu hastanelerinin diyaliz ünitelerinde işin ehli olan kişiler görevlendirilmeli. 17 bin diyaliz teknikeri atama bekliyor” dedi.
Isparta milletvekili Cesur, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, mezun olmalarına karşın iş bulamayan binlerce diyaliz teknikerinin kamuda istihdam edilmesini istedi. “Bu gençlerin sesine kulak verin. Onların geleceğe dair umutlarını ve hayallerini yıkmayın” diye konuştu.
DİYALİZ TEKNİKERLERİ
MAĞDUR
Dr. Cesur, Türkiye’deki 37 üniversitenin 2 yıllık Diyaliz Bölümü’nden mezun olan yaklaşık 17 bin diyaliz teknikeri işsizlik ve atama sorunları ile karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Diğer sağlık personelinin de diyaliz teknikeri olarak çalışması yüksekokul mezunlarını ciddi biçimde mağdur etmektedir. 1995 yılından itibaren Diyaliz Bölümü’nden mezun olan tekniker sayısı 17 bin, sertifikalı hemşire sayısı 11 bindir. Bunların yaklaşık 6 bininin hemodiyaliz bölümlerinde çalıştığı ifade edilmektedir. Buna karşın kamuda görev yapan diyaliz teknikeri sayısı ise sadece 400’dür.
2016 itibariyle Hemodiyaliz tedavisi gören hasta sayısı 56.687, makine sayısı 16.675’dir. Bu cihazların; 5.426’sı Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, 1.208’i üniversite hastanelerinde, 10.043’ü de özel diyaliz merkezlerinde bulunmaktadır. Türkiye’de diyaliz merkezi sayısı 850’dir. Sağlık Bakanlığı, geçmiş yıllarda Hemodiyaliz servislerinde yaşanan personel sıkıntısı nedeniyle hemşire unvanı olan kişilere “Diyaliz Sertifikası” alarak çalışma imkanı vermiştir. İşin asıl sahibi olan diyaliz teknikerleri kamu hastanelerinde görev almak istemektedir”
İSTİHDAM
PLANLIYOR MUSUNUZ?
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Meclis’e verdiği önergesinde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:
1-Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 2019 yılı içinde diyaliz teknikeri istihdam etmeyi planlıyor musunuz?
2-Kadro açmayı düşünüyorsanız kamuya kaç diyaliz teknikeri alacaksınız?
3-Yıllardır beklenen Diyaliz Yönetmeliği’ni bu yıl içinde çıkartma hedefiniz var mı?

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap