Eğirdir Anadolu Lisesi 33 Öğrencisini Uğurladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Anadolu Lisesi 33 Öğrencisini Uğurladı
Haberin Tarihi: 7.6.2013 10:38:00 - Okunma Sayısı:3023 defa okundu.

Eğirdir Anadolu Lisesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet töreni 5 Haziran 2013 Çarşamba günü saat 14:00'de Eğirdir Belediyesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Eğirdir Anadolu Lisesi 33 Öğrencisini Uğurladı

 

Okul Birincisi Yusuf Şentürk, Bölüm Birincisi Hazal Tufan

 

            Eğirdir Anadolu Lisesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet töreni 5 Haziran 2013 Çarşamba günü saat 14:00’de Eğirdir Belediyesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

            Törene İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman SONGÜL, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri katıldı.

            Eğirdir Anadolu Lisesi’nin mezuniyet töreni devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türk şehitleri adına saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşımız söylenildi.

            Programın ilk konuşmasını Eğirdir Anadolu Lisesi Okul Müdür Vekili Musa Mutlu velilere yönelik yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi: “Değerli veliler sizlerin bugünkü duyguları herkesinkinden çok farklı. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zorluklarla zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz gözbebekleriniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine, başarılı olacaklarını umut ederek uğurlamanın vakti geldi. Evlatlarınızı yaşamlarının bir döneminde bizlere emanet ettiniz, çok titiz çalışan idari ve teknik kadronun desteğiyle değerli kadromuz olağanüstü bir çaba ile onları şekillendirdi, eğitti, bilgilerle donatarak yarınlara hazırladı.”

            Musa Mutlu meslektaşlarına hitaben yaptığı konuşmada: “Çok kıymetli hocalarım. Kurumumuza ayak bastıklarından beri inci gibi işlediğiniz sevgili öğrencilerinizi iş yaşamlarında, sosyal yaşamlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugüne getirdiniz. Hepinize katkılarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Onlara bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları bir model oldunuz. Çabalarınız için hepinize şükranlarımı sunarım.”

            Son olarak öğrencilerine seslenen Musa Mutlu: “Sevgili öğrencilerim, size son kez öğrencilerim diye hitap ediyorum. Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Ailelerinizin sevgisi, ilgisi ve desteğiyle yetişen gençler olarak bugün buradasınız. Toplumun çok farklı kesimlerinden gelen arkadaşlarınız oldu, birbirinize saygı duyarak, hoşgörü göstererek karşılıklı bir şeyler öğrenerek sosyal yaşamınızla ve geleceğinizle ilgili kendi görüşlerinizi oluşturdunuz. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olmalısınız. Kontrollü, kararlı, sabırlı ve sebatlı gençler olarak gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inanıyorum. Başardıklarınızın sonraki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarı, sunulacak olanakların nedeni olacaktır.

            Eğirdir Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizin toplumun değerlerine ve kültürüne sahip çıkan uygar insanlar olarak yetişmesini arzuluyoruz. Sizlerin çağdaş ve bağımsız bir toplumun yaşatılmasında katkınız olsun istiyoruz. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek yeni bilgiler öğrenmek bunlardan biridir. Diğer bir sorumluluğunuz çevrenize ve yakınlarınıza çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan bir insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstermek e örnek olmaktır. Sadece çalışkan olmak tek başına yetersiz kalabilir. Sizler yeni yaşamınızda kendinize hedefler koyarak geleceğinizi planlayın. Hedefiniz toplumsal görevlerinize uygun olsun. İşinizi zamanında ve doğru yapmak, disiplinli ve düzenli çalışmak, yaşam felsefenizin bir parçası olsun.

            Hiç unutmayın dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Kendinize, arkadaşlarınıza, ailenize inanın, güvenin, gelecekten korkmayın, zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz  iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister. Bunun için uğraşın. Göreceksiniz uzun dönemde kazanan hep siz olacaksınız. Ancak böylelikle düşündüğü gibi davranan, inandığı gibi yaşayan, içten huzurlu, fark yaratan insanlar olursunuz. Çalışmaktan ve araştırarak doğruyu bulma çabasından hiç ama hiç vazgeçmeyin. Çevrenizde sizin gibi olmayan insanlara karşı sakin, sabırlı ve anlayışlı olun. Doğru bildiklerinizi onlarla paylaşmaktan çekinmeyin. Hoşgörülü, kendinize özgü, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde de payınız olsun.

Ulu önder Atatürk’ün  gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda aydınlık yarınlar için kimliğinizi onur duyarak taşımanız ümidiyle. Hepinize, geleceğine umutla bakan bir toplumun insanlarıyla, dayanışma içinde geçireceğiniz bir yaşam diliyorum” dedi.

            Mezun Öğrenciler Adına Okul birincisi 12-A öğrencisi Yusuf Şentürk’ün konuşmasının ardından Bayrak ve Flama devir teslim töreni yapıldı. Slayt Gösterisi, mezun öğrencilerin sahneye davet edilmesi, Diploma Töreni yapıldı.

            Eğirdir Anadolu Lisesi’nin mezuniyet töreninde okul birincisi Yusuf Şentürk’ün plaketini Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Songül, Bölüm Birincisi E.A. Hazal Tufan’ın plaketini Okul Müdür Vekili Musa Mutlu takdim etti.

            Yine okul rehber öğretmenlerinden Sevgi Kısaboğaz ve Yusuf Kaptan’a da birer plaket verildi.

            Eğirdir Anadolu Lisesi’nin mezuniyet töreni keplerin havaya atılması ve müzik eşliğinde eğlencenin ardından sona erdi.

            Eğirdir Anadolu Lisesi bu yıl 12-A’dan 16, 12-B’den 17 olmak üzere toplam 33 öğrenciyi mezun etti.

            Öğrencilerimize yeni yaşamlarında ömür boyu mutluluklar dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap