TORUNUM EFE’YE DOKUZUNCU MEKTUP

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TORUNUM EFE’YE DOKUZUNCU MEKTUP
Haberin Tarihi: 20.2.2019 13:57:15 - Okunma Sayısı:9569 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

TORUNUM EFE’YE DOKUZUNCU MEKTUP
Zeki TARHAN – ANKARA

Dokuzuncu mektubuma başlarken, hemen şunu söyleyeyim Efe: Sana yazacağım mektupları biraz geciktirince, arkadaş çevrem bana ne diyor biliyor musun? “Efe’ye mektubu özledik…” Bu mektuplar, çok beğeniliyor Efe. İlkokula başladığın zaman, sana en büyük hediyem, bu mektupların kitaplaştırılmış hali olacak, söz veriyorum Efe.
***
Şu anda, Anaokullu oluşunun altıncı ayındasın. Babaanne ve Dede olarak seni çok çabuk özlüyoruz… Bize geldiğinde, babaanne ile oynadığın saklambaç ve dut-dut, en çok hoşlandığın oyun. Çalışma odamdaki kütüphaneden, çantalarımdan beğendiğin her şeyi, kendi mülkiyetine geçirmen, benim çok hoşuma gidiyor Efe. Hele hele, benim el çantamı taşırken; “Ben Zeki dede oldum” deyişin, beni nasıl mutlu ediyordu bir bilsen.
Masal kitaplarını sana okuduktan sonra ve sen o kitaplarla baş başa kaldığında, kitabın resimlerine bakarak, sana okuduğumuz masalı, farklı senaryolarla nasıl bize anlattığını, hayretle izliyorduk Efe. 
Google amcaya; “çocuk şarkıları dinle” diye yazmaya hazır hale getiriyordun Bilgisayarı. Şarkılar başlamadan önce, hoparlörü de açıyordun.
Klavyenin başına geçiyor, “D” harfine sürekli basarak, okumamı istiyor, ben okumaya başlayınca da; dddddddddddd dediğimde, kahkahalarla gülüyordun…
***
Şimdi, Dünyanın haline bir bakalım Efe, ne dersin? Hani, dünyanın jandarması diye bakılan Amerika ile sorun yaratan birkaç konu başlığı var: bunların başında YPG desteği, Suriye’den asker çekme kararı, Ankara’ nın FETÖ’nün iadesi talebi, Rusya’dan S-400 alım hamlesi, İran’a yaptırımlara Ankara’nın pek de sıcak bakmaması geliyor.
Dünyanın jandarması; Avrupa’lı ülkelerin, İran’la varılan nükleer uzlaşıdan çekilmelerini, kendilerinin uyguladığı ambargoyu delmeye son vermelerini istiyor…
Bu arada Efe, dünya ekonomisi de durgunluğa doğru gidiyor… Çin ekonomisinde yaşanan durgunluk da dikkat çekici tabii. AB ekonomisindeki başta Almanya olmak üzere yaşanmakta olan üretim gücündeki yavaşlama, ticaret savaşları gibi olgular, ufukta küresel risklerin ayak sesleri gibi görülmekte…
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Ekonomik Forumuna göre,2019 yılının önündeki en büyük tehlike; İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ!!! Birleşmiş Milletler (BM), iklim değişikliğinin çoktan “ölüm kalım meselesine” döndüğü uyarısında bulunuyor…
***
31 Mart Yerel seçimlerine, 42 gün gibi kısa bir zaman kaldı Efe. Gerek iktidar ve gerekse muhalefet, bu seçimlere yerel seçim gözüyle bakmıyor. Bambaşka bir havayla gidiliyor bu seçime. Ekonomi ağırlıklı söylemlerle beka söylemleri yarışıyor adeta. Gıda fiyatlarını frenlemek amacıyla, tanzim satışları başlatıldı.
***
Hani, bir önceki mektubumda 6 şubat EĞİRDİR GÖLÜ ÇALIŞTAYI’ndan söz etmiştim ya Efe; çok güzel, çok verimli ve de sonuç alıcı bir ÇALIŞTAY gerçekleştirdik. Paydaşlarımızla birlikte tam bir dayanışma ve olgunluk içerisinde sonuçlandı. Yarın, hazırladığımız MANİFESTO ya bazı eklemeler yapıp, diğer paydaşlarımıza göndereceğiz. SDÜ ve Isparta Valiliğimizin de görüşlerinin MANİFESTO ya yansımasıyla son şeklini alacak olan SONUÇ BİLDİRGESİ, kamuoyu ile paylaşılacak.
EĞİRDİR GÖLÜ’nü, senin görmek istediğin şekilde, sana miras bırakacağız Efe. Bundan emin olabilirsin. Damlama Sulama Sistemini, vahşi sulama sistemi mantığıyla sulamak ne demek Efe?!!! Eğirdir Gölünü en çok kirleten, tüm kirletici unsurlarıyla Eğirdir Gölüne deşarj olan Pupa Çayı kamıştan görünmüyordu!!! Gölün ötrofik bir Göl olduğu, bu Çalıştay ile kanıtlanmış, su yüzüne çıkmıştı. 
Onuncu mektup, MANİFESTO ağırlı olacak…
Haydi bakalım Efe, kolay gelsin… Gelecek mektupta buluşmak üzere
hoşça kal.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap