-----ŞAHİZER ANNEM
--Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar
--Ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz
--Ana başta taç imiş, her derde ilaç imiş
--Ana duası alan oğul vezir, beddua alan rezil olur
Dün gece bir türlü uykum gelmedi, uyuyamadım. Yüreğimde iz bırakan canlarım, birer birer beynimden geçtiler! Onlarla ilgili anılarım canlandı. Onlara ilişkin duygu ve düşüncelerimi şiirle yansıtmaya çalıştım. Ancak kimi önemli noktaları da buraya yazmadan edemedim.
Annem; genç yaşında kalp hastalığı ve nefes darlığı ile tebelleşti. Köyde bir çiftçi ailesinin bireyi olması, yaşamını zehir etti! Onu son kez Kırşehir Devlet Hastanesinin balkonunda babamla görebildik! (Adnan Menderes de o gün Kırşehir’deydi) “Ninene söyle, sana ve bacılarına iyi baksın!” Demesi, kulaklarımda yankı yapıyor ve gözlerimdeki yaşa engel olamıyorum!
O anda yıkıldı, hemşireler koluna girip içeri götürdüler. Sanırım o gün rahmetli oldu! Birkaç gün sonra babam Kırşehir’e görmeye gitti. Karlı ve tipili bir gündü. Rahmetli oldu, demişler. Mezarı bile bulunamadı! Garip anamın garip ölümü…(Ölümü: 05.02.1960)
Anneme yeni yazdığım ANNE başlıklı şiirimi beğenip okursanız, mutlu olurum.
ANNE
Anne başın tacı, derdin ilacı
Hakkı ödenmiyor, budur gerçeği
O, sarıldığımız hayat ağacı
Hakkı ödenmiyor, budur gerçeği
Varlığıyla benim, odur has bahçem
Ben onu yitirdim, günlerim matem
Ağlayan çocuğun sesinde, annem
Hakkı ödenmiyor, budur gerçeği
Acı bir çığlıktır, annesiz kalmak
Şiirlere sığmaz, onu anlatmak
Bir çare olmalı, ona tutunmak
Çare bulunmuyor, budur gerçeği
Son kez gördüm onu, küçük yaşımda
Hastane balkonu, kar var karşımda
Nineme emanet ettiği, yankımda
Mezarı bile yok, budur gerçeği
Durucanca uzun yıllar, annesiz
Zamanı şaşırdı aylar, mevsimsiz
Annesiz yaşamak eder, neşemsiz
Hakkı ödenmiyor, budur gerçeği.
Uzan zaman geçti. Annemin yüzünü zor anımsamıyorum. Bulduğum soluk bir fotoğrafı görüntüm oldu.
*
Yazımı okuduğunuz içi mutlu oldum. Teşekkürlerimle esenlikler dilerim.