Osman Nuri Özmeral: "Sessiz çoğunluğun sesiyim..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Osman Nuri Özmeral: "Sessiz çoğunluğun sesiyim..."
Haberin Tarihi: 25.2.2019 15:06:19 - Okunma Sayısı:3237 defa okundu.

Bağımsız olarak seçime girecek olan eski Başkan Özmeral, "yarım bıraktığımız işleri tamamlamaya geliyoruz" dedi.

Osman Nuri Özmeral: "Sessiz çoğunluğun sesiyim..."

Eğirdir'in bir önceki dönem Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, 1 dönem ara verdikten sonra tekrar Belediye Başkan Adayı oldu. Bağımsız olarak seçime girecek olan eski Başkan Özmeral, "yarım bıraktığımız işleri tamamlamaya geliyoruz" dedi. Görev süresi boyuncu önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Özmeral, "Allah nasip ederse aynı heyecanla aynı gayretle daha güzel çalışmaları Eğirdir halkımız ile birlikte yapacağız" diye konuştu.

Bağımsız Eğirdir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Özmeral'in açıklamaları şöyle: "Kaldığımız yerden yola devam edeceğiz. 5 yıl ilçemize önemli hizmetlerde bulunduk. Bilindiği üzere 1 dönem ara vermek zorunda kaldık. 1 Nisan günü Allah nasip ederse yolumuza devam edeceğiz. Eğirdir ve bölgemiz için yarım kalan çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz. Dönemimizde, ses getiren ve halka mutluluk veren hizmetlere imza attık. Mutlu Eğirdir için 5 yıl daha talep ediyoruz. ‘Çalmayacaksın, çaldırtmayacaksın ve çalışacaksın’ dedik. Yine aynı sözleri diyerek tasarruflu bir şekilde halkımızın hakkını koruyacağız. Dönemimizde ‘Belediye hak yemez, hak verir’ ilkesiyle hareket ettik. Cenab-ı Allah’ta işlerimizde bizlere hep kolaylıklar sağladı, bereketli kıldı. Yeni dönemimizde de Allah nasip ederse aynı ilkelerle, halkımızın samimi gücüyle, halkımızın istekleri doğrultusunda çalışacağız. Hizmetlerimizi saygıdeğer halkımızla paylaşarak vereceğiz. ‘Eğirdir bir hazinedir, kıymeti bilinmelidir’ sözümüzün her zaman arkasındayız. Ona göre de hareket edeceğimizin bilinmesini isterim.

5 yıllık dönemimizde, Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu ilçemize açılmıştır. Okullarımızın binalarının olmayışı yeni bölümlerin açılmamasına sebep olmuştur. Halbuki bu hususta üniversiteye ait bahçede yeni binanın yapılması için imar tadilatı ile temel atma hazırlıklarını başlatmıştık. Geldiğimiz günde ise 5 yıldır bir çivi bile çakılmadığı görülmüştür. Nasip olur başkan seçilirsem, eğitim için ihtiyaçların öncelik sırasında yer alacağının bilinmesini isterim.

Şu anda Eğirdir’de karayoluna ve Belediyeye ait cadde ve sokaklara otomobillerini park eden vatandaşlardan 5 TL otopark parası alınıyor. Bu ücretler hemen kaldırılacak. Otopark ücreti adı altında her hangi bir ücret alınmayacaktır. Hele hele bugünkü uygulamada görülen 5 TL’yi ödemeyenlere 259 TL’lik encümen kararı ile haksız ceza uygulaması anında son bulacak.

Doğalgaz üzerinden siyaset yapmak yerine, halkımızla birlik olup başta BOTAŞ olmak üzere şebekeyi tesis edecek olan özel firmanın taleplerine karşılık vermeliyiz. Daha sonra gereken zaten kendiliğinden gelecektir. Yani Doğalgaz üzerinden siyaset yapmak doğru değildir. Doğalgazın gelmesi için istenilenlerin kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Bu kriterlerde kanunen bellidir. 2013 yılında doğalgaz ile ilgili konuyu gündeme getiren Belediye olmuştur. Ancak Bakanlar Kurulu kararı bellidir. Biz buna ön ayak olduk. O dönem 335 TL’lik abone parasını yatırdık, ancak katılım çok az oldu. Şahsımın yatırdığı 335 TL abonelik parasını İlçe Özel İdaresi’nden çekmedim. Bu ilçeye doğalgazın gelmesini en çok isteyen benim. 3600 abonenin para yatırması gerekirken o dönem 300’e yakın abonelik parası yatırılmıştır. Bu yüzden Eğirdir ilçemize Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı öncelik vermemiştir. Yalvaç gereken kriterleri hallettiğinden dolayı son aylarda doğalgaza kavuşmuştur. Seçilirsem halkımızı yeniden organize ederek hayırlısı ile doğalgazın gelmesine öncülük edeceğim. Son 5 yıldır doğalgazın gelmemesi için hiçbir engel yoktu."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap