Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mehmet DEMİREL’ den 8 Mart Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mehmet DEMİREL’ den 8 Mart Kadınlar Günü Kutlama Mesajı
Haberin Tarihi: 8.3.2019 10:17:43 - Okunma Sayısı:1399 defa okundu.

Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ederiz.

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mehmet DEMİREL’ den 8 Mart Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

 

Cinsiyet eşitliğini her alanda geliştirmeye çalışılan ülkemiz, kurumsallaşan demokrasisiyle Avrupa ve Asya halklarına örnek teşkil ederek 1930’larda Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı vermiş, aynı senelere tekabül eden yerel seçimlerde ilk kadın muhtarımız Gül Esin Hanımefendi olmuştur. Bu manada Türkiye Cumhuriyeti, politikada kadınlarımıza temsil etme ve edilme anlamında yer veren ilk ülkelerdendir. Bugün hem iş hayatında, hem politikada başarılı Türk kadınlarını görüyor ve iftihar ediyoruz.

Anadolu’dan Kafkasya’ya, Altaylardan Tuna’ya uzanan tarih, cesareti ve ferasetiyle Türk kadınlarına şahitlik etmiştir. Gül Esin gibi Nene Hatun, Tomris Hatun, Safiye Ali, Sabiha Gökçen, Onbaşı Nezahat, Şerife Bacı, Kara Fatma, Afife Jale ve Halide Edip Adıvar hep bu milletin bağrından çıkmıştır. Türk’ün göğsü tarihi ve bugünüyle kabarıksa ve adıyla iftihar edebiliyorsa kadınlarımız sayesindedir. Onlar, cepheye mermi taşıyanlarımızdır, ilk öğretmenlerimizdir, aşklarımız, arımız ve namusuzdur, yol gösterenlerimizdir. Rahmetli Neşet Ertaş’ın deyimiyle kadınlar insandır, bizler ise insanoğluyuz.

Erken demokrasilerden çok daha önce kadına seçme ve seçilme hakkı verenler olarak ne yazık ki, son yıllarda kadına şiddet sorunuyla da karşı karşıya bulunmaktayız. Kadına şiddet hadiselerine değil şahit olmak, duymak ya da okumak bile vicdanlarımızı sızlatmaktadır. Milletine âşık Türk Milliyetçileri olarak hem ilçemizde, hem bölgemizde kadınlarımızın hakkının sonuna kadar takipçisiyiz. Kadınlarımızın erkeklerimizle fark gözetmeksizin fırsat eşitliğine sahip olması gerektiğine inanıyor ve gerek memleketin her köşesinde yaşayan kız çocuklarımızın eğitim hakkı için üzerimize düşen neyse onu yapmayı kendimize görev sayıyoruz.

Türk Milleti kadını olmadan tasavvur edilemez. Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ederiz.

 

Milliyetçi Hareket Partisi

Eğirdir İlçe Başkanı

Mehmet DEMİREL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap