"KUTLU DOĞUM"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"KUTLU DOĞUM"
Haberin Tarihi: 15.4.2014 10:40:00 - Okunma Sayısı:1646 defa okundu.

Yüce Allah'ın insanlığa gönderdiği en son peygamber, rahmet elçisi, Rasulü Ekrem, Hazreti Muhammet Mustafa (SAV)'in dünyaya teşrifleri muhakkak ki yüce Allah'ın insanlığa en büyük lütfudur.

“KUTLU DOĞUM”

 

            Yüce Allah’ın insanlığa gönderdiği en son peygamber, rahmet elçisi, Rasulü Ekrem, Hazreti Muhammet Mustafa (SAV)’in dünyaya teşrifleri muhakkak ki yüce Allah’ın insanlığa en büyük lütfudur.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimde bu gerçeğe şöyle işaret edilmektedir. “İçlerinden kendilerine Allah’ın ayetlerini okuyan onları kötülüklerden arındıran, kendilerine kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur.

            Halbuki onlar önceleri apaçık bir sapıklıkta idiler.” (Al-i İmran- 164)

            Peygamberimiz, Hz. Muhammet Mustafa (SAV) Kur’an-ın beyanıyla; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar için ve O Allah’ı çok zikredenler için bir örnek. (Ahzap-21)

            İnsanlar için şahit, müjdeleyici, uyarıcı, Allah yoluna çağıran bir davetçi ve yolunuzu aydınlatan bir ışıktır. (Ahzap- 45-46)

            Tarih boyunca milletimiz Hz. Peygambere hep bu nazarla bakmış, gönlünde O’nun sevgisini, hiç eksik etmemiş, O’nun dünyayı teşrif ettiği geceyi, Mevlit Kandili olarak ihya ede gelmiştir.

            Aziz milletimiz, Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde bu köklü geleneğe, son zamanlarda yeni bir halka daha ilave ederek Peygamberimizin  doğumuna tekabül eden haftayı, Kutlu Doğum Haftası olarak idrak ve ihya etmeye başlamıştır. Bu geleneği ihdas edenleri hayırla yad ediyor, bu kadar güzel bir çığır açtıkları için kendilerini kutluyorum.

Bu yıl itibariyle açılan bu güzel çığır 20 yılı aşkın süreyi geride bırakmış ve Kutlu Doğum Haftası kutlamaları, ülkemizin her yerinde, Türk dünyasında, Balkanlarda, Kıbrıs’ta, Avrupa’da ve dünyanın bir çok yerinde kutlanmakta ve Kutlu Doğum Haftaları, artık anma toplantısının ötesine geçerek anlamaya yönelik bilim, sanat, kültür ve sosyal faaliyetlerle dolu bir şölen haline gelmiştir.

            Nitekim bu anlayış çizgisinde, içinde bulunduğumuz hafta boyunca dünyanın her yerinde bütün dillerde Hz. Muhammet Mustafa (SAV) anılmakta, anlatılmakta ve getirdiği rahmet yüklü mesajlar konuşulmaktadır.

            Barış Peygamberi olan Hz. Muhammet (SAV)’in mesajının doğru tanıtılmasına yönelik bu ve buna benzer faaliyetlere günümüzde çok ihtiyacımız vardır. Çünkü en küçük anlaşmazlıkların kavgaya dönüştüğü, güçlülerin zayıfları ezdiği, adalet duygusunun örselendiği, kuvvetle hikmet arasında irtibatın koptuğu, tabiatın hoyratça kullanıldığı ve kirletildiği, akıl almadık sapkınlıkların görüldüğü, insanların asude bir hayata özlem duyduğu bir zaman diliminde yaşıyoruz.

            Samimiyet duygusunun yok olduğu, insanların dine, kitaba, birbirlerine saygı duymadıkları, Diyalog, hoşgörü ve tolerans eksikliği, barış içinde bir arada yaşama konusunda yaşanan sorunlar, gündelik hayatımızı doğrudan etkiler hale gelmiştir.

            Böyle bir ortamda Hz. Peygamberin insanları kardeş yapan, insana sırf insan olduğu için değer veren, nefret olan yere ümidi, karanlık olan yere aydınlığı, üzüntü olan yere sevinci ikame eden, barış ve rahmet yüklü mesajına daha çok ihtiyaç duyulmaktadır.

            Bu yıl Kutlu Doğumun ana teması, “Hz. Peygamber, din ve samimiyet” olarak belirlenmiştir. Bu hafta boyunca O’nun mutlu aile yapısı, sevgi ve kardeşlik üzerine bina ettiği, aile ortamı anlatılacak. Gençlere ufuk kazandıracak tavsiyeleri tanıtılmaya sevdirilmeye çalışılacaktır.

            Kılavuzsuz kalan ve savrulan gençlerimizin O’nun rehberliğine ve Kılavuzluğuna çok ama çok ihtiyacı vardır. Gayesiz ufuksuz, idealsiz ve modelsiz kalan gençlerimizin, modern zamanların ağır problemlerinin üstesinden gelmekte zorlandıkları, inkarı mümkün olmayan bir gerçektir.

            Selam Olsun En Sevgiliye, Selam Olsun Onu Sevenlere,

            Bu duygu ve düşüncelerle Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap