Eğirdir Semaları Yamaç Paraşütü ile buluşacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Semaları Yamaç Paraşütü ile buluşacak
Haberin Tarihi: 13.3.2019 17:56:49 - Okunma Sayısı:2071 defa okundu.

Eğirdir'in yamaç paraşütü turizmine açılması için Eğirdir Kaymakamlığı tarafından çalışmalara başlanıldı.

Eğirdir Semaları Yamaç Paraşütü ile buluşacak

Geçtiğimiz günlerde Isparta Sportif Havacılık Kulübü üyelerinin Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş'ı ziyaret etmeleri ve Karatepe'de iyileştirme yapılarak, Eğirdir'in yamaç paraşütü turizmine açılması talepleri doğrultusunda, Eğirdir Kaymakamlığı tarafından çalışmalara başlanıldı.

Bugün saat 14.00'de Kaymakam Abdullah Akdaş başkanlığında yapılan toplantıya; Isparta Turizm İl Müdür Yardımcısı Osman Çot, Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden Ahmet Şahan, SDÜ Öğretim Üyesi Dr. Tunahan Demirci, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nden Mehmet Yücedağ, THK Eğirdir Şubesinden Samed Özata, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mahmut Oruç, Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Çetin Meydan katıldı.

Eğirdir'in yamaç paraşütü için uygun bir bölge olduğunu, Karatepe mevkiinde incelemeler yapıldığını ve konuyu incelediklerini dile getiren Kaymakam Akdaş, Karatepe bölgesi için bir çalışma başlatacaklarını ancak altyapının sağlam olması, güvenli ve mevzuatlara uygun olması gerektiğini vurguladı.

Karatepe mevkiinin yamaç paraşütü için uygunluğunun teknik bir raporla belirlenmesi gerektiğini belirten Akdaş, Çetin Meydan, Samed Özata, Durmuş Uçgun ve Tunahan Demirci'den oluşan alt komisyonun hemen yönerge çalışmalarına başlayacağını, önümüzdeki hafta çarşamba günü saat 14.00'de yapılacak ikinci toplantı ile yol haritasının netleşeceğini belirtti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap