Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu'ndan Muhteşem Konser...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu'ndan Muhteşem Konser...
Haberin Tarihi: 19.4.2019 17:43:43 - Okunma Sayısı:4575 defa okundu.

Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Türk Dünyası ezgilerinin seslendirildiği muhteşem bir konser verdi.

Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu'ndan Muhteşem Konser...

15-22 Nisan 2019 Turizm Haftası nedeniyle, bugün Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bir program düzenlendi.

Saat 15.00'de Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) konferans salonunda düzenlenen programa; Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, C. Başsavcısı Uğur Deniz, Hakim Muhammed Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu yanısıra Kurum müdürleri, Huzurevi sakinleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlayan programda, bir açılış konuşması yapan Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Meral Tepe şunları söyledi: "Toplumumuzda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılmasını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında "Turizm Haftası" etkinlikleri gerçekleştirilerek Turizm Haftası kutlanır.

Turizm hareketi sadece gezmek, dinlenmek ve eğlenmek olarak algılanmamalıdır. Turizm Dünya ülkeleri arasında kültürel hareketliliği sağlayarak birleştirici bir rol oynar.

Türkiye, artık dört mevsim turizm faaliyetlerinin aktif olarak yapılabildiği bir ülkedir. Bu durum Türkiye açısından önemli bir gelişmedir. Özellikle güney bölgelerindeki tesisler yılın her ayında kapılarını açık tutabilmektedir. Geçmiş yıllarda turizm sezonu 24 hafta iken günümüzde bu rakam 40 haftaya kadar çıkmıştır.

Turizm ruhu, enerjisi, insanın olduğu gibi mekanların, eşyaların, işletmenin, doğanın, iklimin yani evrendeki her şeyin bir ruha yansımasıdır. Turizmde ilk izlenim çok önemlidir. İlk birkaç dakika enerji hissetmeye başlarsınız. Sunulan hizmet birbirini tutmuyorsa karşımıza kötü bir kombinasyon çıkmaktadır.

Mekanın kalitesi, sunuş şekli, fiyatlandırması, mimarisi, sunulan olanaklar kadar turizm sektöründe çalışanların seçimi ve devamlılığı da önemlidir. İşletmelerin ruhunu yaşatacak olanlar büyük ölçüde onlardır. İşte biz okul olarak bu noktada sektöre nitelikli personel yetiştirerek hizmetlerin hep daha iyiye taşındığı bir yaşam sunulmasına olanak sağlamaktayız.

Turizmin rengi, dili, dini ve ırkı olmadığı unutulmamalı, bütünü birleştirici bir parça olduğu daima hatırlanmalıdır."

"Ben Anadoluyum" şiir dinletisinden sonra, Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Türk Dünyası ezgilerinin seslendirildiği muhteşem bir konser verdi.

Şef Abdullah Alper Kurbani yönetimindeki Ankara Türk Dünyası Müzik topluluğu, Kırgızistan, Kaçkai Türkleri, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Anadolu ve Rumeli'den eserleri seslendirirken, izleyicilerden büyük beğeni ve alkış aldı.

Muhteşem konser sonunda Kaymakam Abdullah Akdaş, Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu Şefi Abdullah Alper Kurbani'ye bir plaket takdim ederken, Şef Kurbani de Kaymakam Akdaş'a Türk ezgilerini içeren CD'ler takdim etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğümüzü kutluyor, muhteşem konser için Ankara Türk Dünyası Müzik topluluğuna teşekkür ediyoruz.

(AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap