SBS Sınavına Eğirdir'den 465 Öğrenci Katıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SBS Sınavına Eğirdir'den 465 Öğrenci Katıldı
Haberin Tarihi: 10.6.2013 10:24:00 - Okunma Sayısı:1981 defa okundu.

İlköğretim 8. sınıf öğrenciler için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yapıldı. Sınavda, 1 milyon 127 bin 211 öğrenci ter döktü.

SBS Sınavına Eğirdir’den 465 Öğrenci Katıldı

Öğrenciler Sınıflarda, Aileler Okul Bahçelerinde Ter Döktü

 

            İlköğretim 8. sınıf öğrenciler için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yapıldı. Sınavda, 1 milyon 127 bin 211 öğrenci ter döktü. Seviye Belirleme Sınavına Eğirdir Merkez, köy ve kasabalardan toplam 465 öğrenci katıldı.                                                          

            1 milyondan fazla öğrencinin aylardır yoğun bir şekilde hazırlandığı SBS sınavı 8 Haziran 2013 Cumartesi günü yapıldı. Adaylar heyecanla beklediği zorlu sınavda ter dökerken veliler de okul bahçelerinde çocuklarının geleceği için dualar ettiler.

            1.127.211 öğrencinin başvurduğu 8. sınıflar Seviye Belirleme Sınavına Eğirdir Merkez, köy ve kasabalardan toplam 465 öğrenci katıldı.

            SBS sınavı bu yıl Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu, Ortaokulu ve Süleyman Demirel İlkokulu, Ortaokullarında yapıldı.

            Saat 10:00’da başlayan sınavda öğrencilere verilen 120 dakika içerisinde Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve Yabancı Dil derslerinden toplam 100 soru soruldu.

            9 Haziran 2013 Pazar günü ise Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) yapıldı.

            PYBS’na 5-6-7-9-10 ve 11’nci sınıflardan toplam 687 öğrenci katıldı. PYBS Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu, Ortaokulu, Süleyman Demirel İlkokulu, Ortaokulu ve Mustafa Çetinkaya İlkokulu ve Orta Okulunda yapıldı.

            Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS)’nın sonuçları Temmuz ayı içerisinde açıklanacak.

            İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak iki gün boyunca ilçemizde yapılan SBS ve PYBS sınavlarının sorunsuz yapıldığını ifade etti.

             Öğrencilerin ve ailelerinin bu önemli günleri huzur ve sükunet içinde geçirebilmeleri için Eğirdir Emniyet Müdürlüğü ekipleri  gereken tedbirleri aldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap