DOĞALGAZ EĞİRDİR'E GELİYOR MU?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DOĞALGAZ EĞİRDİR'E GELİYOR MU?
Haberin Tarihi: 11.6.2013 12:07:00 - Okunma Sayısı:2031 defa okundu.

Bakanlar Kurulu nüfusu 10 bini geçen ilçelere doğalgaz ulaştırılması amacıyla önemli bir karara imza attı.

DOĞALGAZ EĞİRDİR’E GELİYOR MU?

 

            Bakanlar Kurulu nüfusu 10 bini geçen ilçelere doğalgaz ulaştırılması amacıyla önemli bir karara imza attı. İlçede bulunan elektrik abonelerinin yüzde 60'ının doğalgaz abone bağlantı bedelini ödemesi halinde hat döşemesi BOTAŞ tarafından yapılacak. Doğal gazın ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla, mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğal gaz ulaştırılması amacıyla Bakanlar Kurulu 22 Şubat 2013 tarih ve 4347 sayılı kararı ile Eğirdir’e de yeşil ışık yakmış oldu.

Konu ile ilgili olarak dün Kaymakam Yalçın Yılmaz başkanlığında Belediye Konferans salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Daire Amirleri ve Mahalle Muhtarları bilgilendirildi.

            Eğirdir’e doğalgaz gelebilmesi için ilçede bulunan 10400 elektrik abonesinden en az 6.300 abonenin bağlantı ücreti olan 380 TL gibi miktarı İl Özel İdaresi adına açılacak olan banka hesabına yatırması gerekecek. Bu sağlandığı takdirde Bakanlar Kurulu kararı gereği BOTAŞ hemen şehir beslenme hatları için gereken  yatırımları gerçekleştirecek.

            Eğirdir’de temiz bir hava solumak daha iyi koşullarda yaşamak için doğal gaz hayati önem taşıyor. Bu yatırımın gerçekleşmesi içinde başta ilçe yöneticilerine büyük görev düşüyor. Halkın bilinçlendirilmesi, bu yatırımın öneminin anlatılması için birlikte hareket etmek gerekiyor.

            Toplantıda konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral “20 kilometrelik belediye sınırları içerisinde   imar planı ve özel hüküm belirleme çalışmaların gölün korunması bakımında bazı yerlere gitmeyebilir, öncelikli olarak bunu yeniden daha kapsamlı olarak çalışıp bir toplantı yapmalıyız” dedi.

            Bakanlar Kurulu tarafından şart koşulan EPDK’nın belirlediği abone bağlantı ücretinin ödenmesi için abonelerin günümüz şartlarına kadar ödeyeceği ücret 380 TL. Bu ücret banka hesabının açılmasından sonra 6 ay içerisinde ödenecek.

            Abone bağlantı ücretini bankaya yatıranlar, 6 ayın dolmasının ardından şart koşulan yüzde 60 oranındaki sayıya ulaşılamadığı takdirde yatırdıkları ücretleri yasal faizi ile birlikte geri çekebilecek.

            Toplantı karşılıklı görüş alışverişlerinin ardından en kısa zamanda daha kapsamlı bir şekilde sonuçlanması için tekrar yapılması kararlaştırıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap